Het Huis van de Nacht #3 – Uitverkoren – P.C. Cast & Kirstin Cast

Geplaatst op 21 september 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Het Huis van de Nacht #3 – Uitverkoren – P.C. Cast & Kirstin CastUitverkoren Serie: The House of Night #3
Andere boeken in deze serie: Verkozen
| 31 mei 2011
Aantal pagina's: 286
ISBN: 9789022557150
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Zoey Redbird, leider van de Duistere Dochter, komt erachter dat niet alles is wat het lijkt in het Huis van de Nacht. Niet alleen heeft ze haar handen vol aan haar beste vriendin Stevie Rae, die recentelijk een ondode is geworden en in een ware demon dreigt te veranderen, ze moet dit ook nog voor de rest van de school verborgen houden. Als ze ontdekt dat haar mentor Neferet verantwoordelijk is voor de transformatie van Stevie Rae, heeft ze de hulp nodig van haar rivale Aphrodite om het groeiende aantal ondoden te beperken. En als de lichamen van twee docenten worden gevonden, lijkt iedereen verdacht.

Bestel dit boek op bol.com

 Ik heb, nadat ik Uitverkoren uit had, een hele tijd zitten twijfelen hoe ik het zou beoordelen. Want het verhaal is heerlijk, maar Zoey is een bitch/domme koe/slet/miss Perfect-maar-toch-verpest-ik-het-steeds. Maar voor al haar daden die ronduit dom te noem waren, krijgt ze gelukkig op haar donder. Dat krijg je als je zo nodig drie vriendjes tegelijk wil hebben. Ha.

Dit boek speelt zich een maand later af waar boek 2 is geëindigd. Hierdoor krijg je een beetje een verloop in het verhaal en hoeft tenminste niet iedereen meer in de hysterie van de vorige gebeurtenissen te leven. De meeste personages zijn verder gegaan met hun leven en/of hebben het deels verwerkt.
Toch is het ergens wel jammer, want je krijgt weinig hoogte van hoe bijvoorbeeld Zoey die maand heeft volgehouden en hoe de onderlinge relaties zijn gegroeid.

Verder krijgen we andere kanten van personages te zien in dit boek, wat het absoluut meer diepgang geeft. Vrienden zijn niet automatisch vrienden en die ene bitch (Aphrodite) is ook niet wat het lijkt. Dat maakt het boek leesbaarder en een stuk spannender.

Hoewel sommige stukken behoorlijk voorspelbaar waren, wist het einde me nog best wel te verrassen, waardoor de teleurstelling die Zoey me als hoofdpersoon geeft, (deels) teniet wordt gedaan. Ze is zo erg nog niet, als je haar tenminste niet ziet als een meisje dat perfect behoord te zijn.

De andere aspecten – die van de magie – vind ik nog steeds leuk verwezen. Wat ik fijn vind is dat Zoey niet met alle elementen gooit, maar toch een soort voorkeur voor lucht lijkt te hebben. Dit vind ik kalmer overkomen en beter passen.

Wel viel me bij dit deel (en ook in het volgende) meer op dat dit dezelfde schrijfster is als de Godin bij -serie. Natuurlijk had ik dezelfde humor en manier van schrijven al eerder genoemd, maar nu kwam het qua beschrijvingen soms nóg meer overeen. Niet vervelend hoor, alleen opvallend!

Ik las Uitverkoren trouwens in de omnibus. Ik heb deel 1 en 2 ook samen gebundeld en kon met mijn boekenbon deze andere bundel voor een mooi prijsje meenemen. Maar, besloot ik, leek het me logischer dat ik de boeken apart beoordeel. Dus bij deze!

three-half-stars

Tags: , , , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.