Het Huis van de Nacht #4 – Ontembaar – P.C. Cast & Kirstin Cast

Geplaatst op 25 september 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Het Huis van de Nacht #4 – Ontembaar – P.C. Cast & Kirstin CastOntembaar Serie: The House of Night #4
Andere boeken in deze serie: Verkozen
| 15 augustus 2011
Aantal pagina's: 335
ISBN: 9789022557792
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het leven is waardeloos als je vrienden kwaad op je zijn. Vraag dat maar aan Zoey Redbird. Zij is een onbetwiste expert op het gebied van waardeloos. Binnen een week heeft ze in plaats van drie vriendjes er niet één meer, en de hechte vriendengroep waarvan ze deel uitmaakte en die haar altijd vertrouwde en steunde, heeft haar aan de kant gezet. De enige twee vrienden die Zoey nog overheeft zijn ondood, en bovendien verwikkeld in een eeuwigdurende kibbelpartij met elkaar. Dus wie kan het haar kwalijk nemen dat ze bevriend raakt met de nieuwe leerling van het Huis van de Nacht, de enorm sexy olympische boogschutter James Stark? Ondertussen heeft Hoge Priesteres Neferet de mensheid de oorlog verklaard. Zoey weet in haar hart dat het verkeerd is om tegen mensen te strijden, maar de enige manier waarop ze hier een stokje voor kan steken, is door het weer goed te maken met haar vrienden. Zoey's avonturen op de vampierschool nemen een wilde en gevaarlijke wending wanneer er een eeuwenoud kwaad ontwaakt waardoor ieders vertrouwen op de proef wordt gesteld.

Bestel dit boek op bol.com

Wat een achtbaan zijn deze boeken toch. Er gebeurd zo ontzettend veel iedere keer dat ik echt weer even moet terug graven om uit te vinden wat wanneer gebeurd is. Maar wel weet ik dat ik Ontembaar beter in elkaar vond zitten dan z’n voorganger.. Toch was er een ding uit de achterflap waar ik een beetje mijn vraagtekens bij heb. En dat is deze: De enige twee vrienden die Zoey nog overheeft zijn ondood, en bovendien verwikkeld in een eeuwigdurende kibbelpartij met elkaar. Van een weet ik het, wie de ander kan aanwijzen krijgt eeuwige roem. Want voor zover ik weet ontbreekt er een.

Maar goed… In dit boek krijg je een steeds betere kant van de karakters te zien en worden ze allemaal wat natuurlijker. Er worden dingen opgelost die frustratie opleverde en Zoey vond ik ook minder irritant.

Wat ik erg goed vind aan dit boek is dat er altijd wel een voorspellende verhaallijn is, maar dat er toch altijd een soort van hint blijft bestaan dat niet alles is wat het lijkt. Alsof er nog een addertje onder het gras zit die pas later tevoorschijn zal komen. Daar hou ik wel van, want dat drijft tot verder lezen.

Eerlijk is eerlijk, ik heb nu vier boeken van de serie gelezen en hoewel ik het nooit tot mijn favorieten zal benoemen, heeft het toch een soort van ‘verslaafdheidsfactor’ die dwingt om verder te lezen. Ik dacht vroeger altijd dat deze serie door iedereen een soort van ‘gehaat’ werd, maar dat is eigenlijk helemaal niet zo. Hoe erg je je in zoiets kan vergissen, want ook dit deel heb ik in een sneltreinvaart uitgelezen en er behoorlijk van genoten. Helaas heb ik deel 5 nog niet (wel nog twee hogere delen in het Engels), dus ik moet geduld hebben voordat ik verder kan. En eigenlijk vind ik dat best wel jammer, want ik ben toch wel erg benieuwd hoe het verder gaat. Ik ben wel fan van de humoristische manier van schrijven van P.C. Cast.

Het Huis van de Nacht blijft een aanrader voor iedereen die houdt van hekserij (ze doen daar vooral aan Wicca en Godinnenverering (leuk)) en vampiers die op een origineel tintje zijn ingevuld. Zeker de huidige ontwikkeling tussen nieuwe en oude vampier vind ik heel erg interessant en die brengen de oude vampierlegendes tot leven. Wat dat betreft is het een aanrader om Ontembaar te lezen.

four-stars

Tags: , , , , , , , , , ,

Divider

4 responses to “Het Huis van de Nacht #4 – Ontembaar – P.C. Cast & Kirstin Cast

  1. Ik ben na boek 5 of 6 gestopt. Vond het toen wel welletjes. Ondertussen zijn ze bij deel 12 ofzo in Amerika! Al moet ik zeggen dat het toch wel weer kriebelt om verder te gaan in de serie hihi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.