Oktober wrap-up

Geplaatst op 1 november 2019 door Emmy in Boeken / 8 Comments

Oktober is voor mijn gevoel echt voorbij gevlogen! Ik had een weekje herfstvakantie waarin ik veel te veel plande en een paar toffe events, die uiteindelijk heel vermoeiend bleken te zijn. Toch heb ik tussen alle drukte door aardig wat kunnen lezen. In deze oktober wrap-up laat ik graag zien wat ik las en vooral wat mijn favorieten van de maand waren!

Wat ik las

Ik las zo’n 12 boeken deze maand en dat vind ik best wel een hele prestatie! Het waren ook nog eens heel diverse verhalen én ik las ook nog wat manuscripten voor uitgevers, die ik natuurlijk niet echt kan meetellen. Ik had dus echt wel een goede leesmaand, ook al zou ik daar vroeger niet echt helemaal tevreden mee zijn geweest.

Achtervolgt door de tijd – Dennis Jurhill
Stief – Marion Pauw
Asking for it – Louise O’Neill
Nocturna – Maya Motayne
Dissociatie – Oli Veyn
Sorcery of Thorns – Margaret Rogerson
Meer gelukkig dan niet – Adam Silvera
Schimmen van de schaduwmarkt – Cassandra Clare
The Demon World – Sally Green
Birthday – Meredith Russo
The Iron Sisters – Tracy Banghart
Catching fire – Suzanne Collins

Mijn favorieten van de maand oktober

Van die twaalf boeken hebben er een aantal erg veel indruk op me gemaakt. Ik wil beginnen met het veelbesproken Birthday. Dit boek las ik bijna in één ruk uit: ik was enorm geïntrigeerd door dit persoonlijk aanvoelende verhaal en de personages voelde levensecht. Er zit zo veel ontwikkeling in het boek en het is zo puur geschreven. Het was echt een van de hoogtepunten van de maand.

Birthday

Een hartverscheurend LHBT-verhaal over identiteit, vriendschap en liefde.

Boyhood meets De zon is ook een ster.

Eén dag uit het leven van twee beste vrienden. Zes jaar op rij.

Eric en zijn beste vriend Morgan zijn geboren op dezelfde dag, op hetzelfde tijdstip, op dezelfde plaats. Ze hebben deze ene dag altijd samen gevierd, maar hoe ouder ze worden hoe meer hun vriendschap verandert.
Morgan voelt zich volkomen alleen en gevangen in haar lichaam. Terwijl ze worstelt met de moeilijke keuze om als haar ware zelf te leven, lijkt Eric een perfect bestaan te hebben als populaire footballspeler. Toch heeft ook Eric zo zijn problemen. Langzaam maar zeker groeien Eric en Morgan uit elkaar. Maar de enige bij wie je echt jezelf kan zijn is je beste vriend… toch?

Meredith Russo wilde graag over een transpersonage schrijven, omdat ze zelf transgender is. ‘Wanneer ik verhalen las over mensen zoals ik, werden ze door een niet-transgender verteld. Ik kan echt niet genoeg benadrukken hoe belangrijk fatsoenlijke representatie is.

Net zo heftig en indrukwekkend was Asking for it. Dit boek bespreek heel heftige thema’s als (groeps)verkrachting, depressie en gedachten over zelfmoord. Het is naar goed geschreven en zette me aan het denken. Dit boek is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar is in zijn bestaan ontzettend belangrijk. Dit boek is het zeker waard om op te pakken.

Asking For It

In a small town, where everyone knows everyone, Emma O’Donovan is different. She is the special one – beautiful, popular, powerful. And she works hard to keep it that way.
Until that night…
Now, she’s an embarrassment. Now, she is a slut. Now, she is nothing.
And those pictures – those pictures that everyone has seen – mean she can never forget.

Het laatste boek wat ik wil benoemen – ik las meer goede boeken, maar wil het niet alles nogmaals benoemen. Nee, dit laatste plekje wil ik graag bewaren voor een reread. Ik herlas namelijk na jaren eindelijk het tweede deel van The Hunger Games, Catching fire, maar dan in het Engels. Ik merkte dat ik zo ontzettend veel was vergeten.. Heel veel details kwamen nu weer bovendrijven en tja, het boek is zeker niet perfect, maar het heeft zo ontzettend veel betekent voor Young Adult en het dystopische genre.

Catching Fire (The Hunger Games, #2)

Sparks are igniting.
Flames are spreading.
And the Capitol wants revenge.

Against all odds, Katniss has won the Hunger Games. She and fellow District 12 tribute Peeta Mellark are miraculously still alive. Katniss should be relieved, happy even. After all, she has returned to her family and her longtime friend, Gale. Yet nothing is the way Katniss wishes it to be. Gale holds her at an icy distance. Peeta has turned his back on her completely. And there are whispers of a rebellion against the Capitol – a rebellion that Katniss and Peeta may have helped create.

Much to her shock, Katniss has fueled an unrest she’s afraid she cannot stop. And what scares her even more is that she’s not entirely convinced she should try. As time draws near for Katniss and Peeta to visit the districts on the Capitol’s cruel Victory Tour, the stakes are higher than ever. If they can’t prove, without a shadow of a doubt, that they are lost in their love for each other, the consequences will be horrifying.

In Catching Fire, the second novel in the Hunger Games trilogy, Suzanne Collins continues the story of Katniss Everdeen, testing her more than ever before…and surprising readers at every turn

Wat was jouw favoriete boek deze maand?

Tags:

Divider

8 responses to “Oktober wrap-up

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.