Sorcery of Thorns – Margaret Rogerson

Geplaatst op 22 oktober 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Sorcery of Thorns – Margaret RogersonSorcery of Thorns door Margaret Rogerson
Ook door deze auteur: An enchantment of Ravens
Uitgever: Margaret K. McElderry Books | Juni 2019
Genres: Young Adult
Aantal pagina's: 456
ISBN: 9781481497619
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-half-stars

All sorcerers are evil. Elisabeth has known that as long as she has known anything. Raised as a foundling in one of Austermeer’s Great Libraries, Elisabeth has grown up among the tools of sorcery—magical grimoires that whisper on shelves and rattle beneath iron chains. If provoked, they transform into grotesque monsters of ink and leather. She hopes to become a warden, charged with protecting the kingdom from their power.

Then an act of sabotage releases the library’s most dangerous grimoire. Elisabeth’s desperate intervention implicates her in the crime, and she is torn from her home to face justice in the capital. With no one to turn to but her sworn enemy, the sorcerer Nathaniel Thorn, and his mysterious demonic servant, she finds herself entangled in a centuries-old conspiracy. Not only could the Great Libraries go up in flames, but the world along with them.

As her alliance with Nathaniel grows stronger, Elisabeth starts to question everything she’s been taught—about sorcerers, about the libraries she loves, even about herself. For Elisabeth has a power she has never guessed, and a future she could never have imagined.

Ik ben ontzettend gevoelig voor mooie kaften… Dus toen ik Sorcery of Thorns in die prachtige glimmende hardcover editie in de Waterstones zag liggen, kon ik het niet laten om het boek mee te nemen. Ik las Margaret’s vorige book, An Enchantment of Ravens ook met veel plezier, dus ik verwachtte wederom een sprookjesachtig verhaal vol personages die je hart probeerde te veroveren.

sorcery of thorns

Elizabeth weet niet beter dan dat sorcerers kwaadaardig zijn. Zelf is ze opgevoed in een van Austermeer’s grote bibliotheken, nadat ze daar te vondelijk is gelegd. Nu werkt ze dagelijks met magische boeken die naar haar fluisteren en in hun ketenen trillen. Als ze teveel uitgedaagd worden, veranderen ze in verschrikkelijke monsters. Elizabeth hoopt het ooit tot Warden te schoppen, waarbij ze de taak krijgt om het koninkrijk te beschermen tegen deze magische grimoires. Er gebeurd een ongeluk en Elizabeth wordt ervan beschuldigd dat zij het veroorzaakt heeft. Ze moet naar de hoofdstad om terecht te staan. Alleen de sorcerer Nathaniel Thorn en zijn demonische hulpje kunnen haar nog helpen. Elizabeth heeft geen idee waar ze in verzeilt raakt. Niet alles wat ze geleerd heeft is misschien waar en dankzij Nathaniel leert ze wellicht meer over haar afkomst… Het gevaar ligt op de loer…. Niet alleen voor Elizabeth, maar ook voor de bibliotheken die ze zo liefheeft.

Sorcery of thorns is een vrij complex verhaal, vooral omdat het een standalone is. Je zou verwachten dat een boek als dit eerder onderdeel is van een serie, maar nee. En wat vind ik dat fijn! Hierdoor heb je echt een verhaal van kop tot staart en dat vind ik persoonlijk erg prettig.

Toch miste ik iets in dit verhaal, ondanks dat het zo boordevol elementen zit. Elizabeth komt terecht bij haar grootste nachtmerrie: een sorcerer. Ze heeft altijd geleerd hoe slecht en kwaadaardig ze zijn, dus ze vertrouwd hem natuurlijk voor geen cent. Ze is echter gedwongen om bij hem te blijven. Hierdoor weet je meteen dat die twee op een of andere manier bij elkaar gaan komen. Zij het als vrienden, zij het op de romantische manier. Net als in vele andere young adults wordt de hoofdpersoon een soort van gevangen gehouden, waardoor ze gedwongen wordt haar visies bij te stellen. Ze leert dat het allemaal niet zo erg is en meer over haar afkomst. Dit was zeker interessant, maar had ook wat minder originele kanten. De voorspelbaarheid van het verhaal in daar een voorbeeld van.

Ondanks dat ik veel plotlijnen dus aan zag komen, vond ik het wel lekker weglezen. Het is goed geschreven en de complexiteit neemt geen loopje met het verhaal. Dit vind ik knap. Daarnaast gaat het over magische boeken en bibliotheken, dus dan ben ik altijd wel geïnteresseerd. Ik vond de ontknoping wat betreft Elizabeth ook leuk en passend bij het verhaal.

De setting intrigeerde me, evenals de personages. Vooral Silas, Nathaniels hulpje. Hij had iets mysterieus om zich heen hangen dat me ontzettend intrigeerde. Silas hield het verhaal boeiend en voegde een enorm mysterieuze noot toe aan het verhaal. Ik vond Elizabeth en Nathaniel leuk, maar ik miste soms een persoonlijkheid. Er mocht van mij wat meer karakterontwikkeling inzitten.

Sorcery of Thorns is geen slecht boek. Het is een fijne YA fantasy met referenties naar verschillende sprookjes. Het is met vlagen grappig, maar heeft ook z’n donkere kanten. Het intrigeerde me wel.

Sorcery of Thorns is sprookjesachtig, magische en met vlagen duister. Het bevat demonen, magische boeken en een hoofdpersoon op zoek naar haar ware afkomst.

Al met al had ik misschien meer van Sorcery of Thorns verwacht, maar bevatten het verhaal voldoende interessante elementen om over de voorspelbaarheid heen te kunnen kijken. Ik ben benieuwd naar wat Margaret Rogerson in de toekomst zal brengen!

sorcery of thorns

three-half-stars

Tags: , ,

Divider

2 responses to “Sorcery of Thorns – Margaret Rogerson

  1. priscilla

    Het boek ziet er inderdaad zo mooi uit! Ik ben daar ook heel gevoelig voor. Ook ben ik benieuwd naar dit boek. Fijne recensie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.