The Demon World (The Smoke Thieves #2) – Sally Green

Geplaatst op 29 oktober 2019 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

The Demon World (The Smoke Thieves #2) – Sally GreenThe Demon World door Sally Green
Ook door deze auteur: Half Zwart
Serie: The Smoke Thieves #2
Andere boeken in deze serie: The Smoke Thieves
Uitgever: Penguin Books | Augustus 2019
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 402
ISBN: 9780141375410
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

After narrowly escaping the fall of Rossarb, Princess Catherine leads a rag-tag group of survivors into the barren wasteland of the Northern Plateau.

With the Brigantine army snapping at their heels, Edyon and Ambrose become separated from the group, while demon hunter Tash leads Catherine and March to an unlikely refuge - the hidden tunnels of the demon world itself. They soon find that the tunnels hold their own dangers and, while Tash travels deeper, hoping to learn more about their mysterious inhabitants, Catherine and March must return to the surface to resume the war.

But the world above is in turmoil. King Aloysius's army has captured the Pitorian prince, Tzsayn, and is poised to overrun the whole country. To have any hope of challenging her father's tyranny, Catherine needs to form her own army, but when danger lurks at every turn, how can she tell an ally from an enemy? What Tash discovers in the demon tunnels could change everything, but if the message doesn't reach Catherine in time, the war might already be lost . .

Toen ik in Londen het tweede deel van The Smoke Thieves zag liggen, slaakte ik een gilletje en besloot ik het meteen mee te nemen. Ik keek namelijk enorm uit naar The Demon World, omdat het eerste deel me echt positief verraste. Ik keek er enorm naar uit om verder te kunnen lezen!

Een prinses, een soldaat, een bediende, een demonenjager en een dief. De laatste keer dat we ze zagen waren ze onderweg naar het Noordelijke Gebied van het koninkrijk Pitoria, op de vlucht voor de verschrikkelijk koning Aloysius. Ze zijn erachter gekomen dat demon smoke niet alleen als illegale drugs wordt toegepast, maar dat het ook aan kinderen wordt gegeven. Kinderen die daardoor enorme krachten krijgen. Aloysius plan is simpel: dood de demonen en vorm een leger van supersterke kinderen om Pitoria over te nemen en daarna de rest van de wereld. Alleen de Smoke Thieves zijn in staat hem te stoppen…. Maar de demonen hebben zo hun eigen plannen.

Ik moet eerlijk zijn: het was weer even wennen toen ik aan The Demon World begon. Het boek heeft immers vijf hoofdpersonages die je ook allemaal volgt. Vijf POVs, dat is nogal wat. Toch zat ik er al snel weer in en kwamen hun persoonlijkheden duidelijk weer naar boven. In deze serie zijn de personages gemakkelijk uit elkaar te halen, wat niet elke auteur echt helemaal lukt. Dit was prima te volgen en al snel werd ik weer helemaal in het verhaal meegezogen!

Hoewel een middeleeuws-geïnspireerde wereld natuurlijk allesbehalve origineel is, voelt het boek verrassend origineel aan. De setting is levendig en de demonen vervullen een interessante rol. De wereld beviel me en kwam makkelijk voor mijn ogen tot leven.

Ik vond de personages prettig, evenals hun onderliggende relaties. Ze worstelen met hun gevoelens en hun plichten en dat kwam bijzonder goed uit de verf, waardoor ik het een origineel geheel vond. Ook de toepassing dan Demon Smoke paste goed binnen deze wereld. Ja, ik snap wel waarom ik het vervolg zo graag wilde hebben!

De personages maken een interessante groei door die weliswaar typerend zijn voor een tweede deel, maar toch een goede bijdrage leveren aan het geheel. Ik kreeg ook de indruk dat de personages meer ruimt een tijd kregen om hun verhaal te doen en dat kwam The Demon World ten goede. Echter is het wel zo dat er op zich niet heel veel actie in het boek zit: dit is ook een kenmerk van een tweede deel in een trilogie en het is ergens wel jammer dat ook dit boek daar last van heeft. Desalniettemin heb ik van het verhaal genoten.

Een van de dingen die me erg aanspreekt is dat je bijvoorbeeld niet te maken hebt met een (te) complexe vorm van magie. De personages hebben geen magie: de enige magie die er in de wereld is, komt van de demonen en zit in hun rook. Dit zorgt ervoor dat de focus veel meer ligt op het politieke spel en de naderende oorlog. Ik vond zelf vooral dat het boek daardoor veel minder overbodige elementen bevatte: alles had een doel en een functie.

The Demon World geeft de vijf hoofdpersonages alle ruimte om te groeien en dat kwam het verhaal ten goede.

Ik heb The Demon World met erg veel plezier gelezen. Ik hou van het politieke spel en de ruimte die de personages kregen om te groeien. De middeleeuwse setting is dan niet het meest originele, de manier waarop Sally Green haar verhaal vertelt maakt het meer dan goed. Ik kijk nu al uit naar deel 3!

four-stars

Tags: ,

Divider

2 responses to “The Demon World (The Smoke Thieves #2) – Sally Green

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.