The Smoke Thieves (The Smoke Thieves #1) – Sally Green

Geplaatst op 19 augustus 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

The Smoke Thieves (The Smoke Thieves #1) – Sally GreenThe Smoke Thieves door Sally Green
Ook door deze auteur: Half Zwart
Serie: The Smoke Thieves #1
Andere boeken in deze serie: The Demon World
Uitgever: Penguin Books | Mei 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 512
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

A princess, a traitor, a hunter and a thief. Four teenagers with the fate of the world in their hands. Four nations destined for conflict.

In Brigant, Princess Catherine prepares for a loveless political marriage arranged by her brutal and ambitious father. In Calidor, downtrodden servant March seeks revenge on the prince who betrayed his people. In Pitoria, feckless Edyon steals cheap baubles for cheaper thrills as he drifts from town to town. And in the barren northern territories, thirteen-year-old Tash is running for her life as she plays bait for the gruff demon hunter Gravell.

As alliances shift and shatter, and old certainties are overturned, our four heroes find their past lives transformed and their futures inextricably linked by the unpredictable tides of magic and war. Who will rise and who will fall? And who will claim the ultimate prize?

Ik besloot The Smokes Thieves om meerdere redenen te kopen. Allereerst vond ik haar Half Zwart serie echt fenomenaal en ten tweede zou Sally naar YALC komen. Vorig jaar lukte het niet om een handtekening te scoren; nu was mijn tweede kans. Ik bestelde het boek en kreeg een heel toffe editie met een kek paars kleurtje binnen. De achterflap sprak me meteen aan; ik ben dol op een groep jongeren die normaal gesproken absoluut niet samen zouden komen en nu samen de boel moeten redden. En demonen, ook zo’n ding waar ik gelukkig van word.

Er zijn vier hoofdpersonages en ook nog eens vier locaties, maar hun lot is met elkaar verweven. Princes Catherine bereid zich in Brigant voor op een politiek huwelijk, voorbereid door haar vader. In Calidor zint bediende March op wraak op de prins die zijn volk heeft verraden. In Pitoria steelt Edyon alles wat los en vast zit terwijl hij door het land trekt. En in het noorden rent de 13-jarige Tash voor haar leven, terwijl ze aas is voor de demonen waar zij en jager Gravell op jagen. Want de rook van demonen is illegaal en flink veel geld waard. Als de rook wordt gestolen kruizen hun paden en leren ze dat er misschien meer macht schuilt in demonenrook dan gedacht wordt.

Al snel had ik door dat The Smoke Thieves op vele levels precies mijn soort boek is. Allereerst de setting. Ondanks dat het zich afspeelt in een fictieve wereld, klopte de boel voor mij. Het voelde nooit te gemaakt, geforceerd of te overdreven. Het voelde natuurlijk en het klopte. Ook al speelt het verhaal zich af op vele verschillende plekken, voor mij kwamen ze allemaal duidelijk over. Ik kon me er gemakkelijk in verliezen en ik zag het allemaal voor. En dat is precies wat ik zoek in een fantasyboek. En de demonen en het mysterie rondom hun zijn vond ik heel bijzonder. Er wordt nog niet veel verklapt over de magische werking, maar ik weet in ieder geval dat ik dat wel wil weten. Kom maar door met deel twee, dus!

De personages spraken me ook aan. Tash veroverde onmiddellijk mijn hart. Wat was zij stoer, ondanks haar jonge leeftijd! De groep in zijn totaliteit deed me ergens ook een beetje denken aan de groep van Six of Crows, wat ook een van mijn favoriete boeken is. Ook de prinses, Catherine, vond ik verrassend leuk. Ze leek me echt een beetje een zeurkous, maar eigenlijk vond ik haar heel tof.

Dit boek is wel echt duidelijk een introductie; pas tegen het einde kom je erachter wat er aan de hand is en dit is duidelijk een aanloop tot waarschijnlijk veel actie in het volgende boek. Veel lezers vinden dit vervelend, maar ik vind het veel vervelender wanneer een fantasy-wereld niet goed wordt omschreven. Tuurlijk, een middeleeuwse setting is niet het meest originele, maar voor mij werkte het. Ik ben dol op dit soort verhalen, vooral omdat de wereld niet onnodig complex werd gemaakt. Hierdoor ontstond er veel meer ruimte om de personages te laten groeien.

The Smoke Thieves bevat all elementen waar ik van hou; toffe personages, een fijne fantasy-setting en mysterieuze magie

Al na een paar pagina’s wist ik dat ik dat ik verslaafd zou raken aan The Smoke Thieves. Ik vind de personages tof en de plot intrigeerde me. Ik wil best wel wat langer in deze wereld rondwandelen en de effecten van demonenrook ontdekken. Dat er een oorlog aankomt, nemen we dan maar voor lief. Ik vond het echt heel erg tof.

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “The Smoke Thieves (The Smoke Thieves #1) – Sally Green

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.