Lunar Chronicles – TAG

Geplaatst op 27 februari 2017 door Emmy in TAG / 0 Comments

Yay, Blossom Books brengt de Lunar Chronicles opnieuw en verder uit. Jaren terug verschenen de eerste twee delen in het Nederlands, maar de Belgische uitgeverij besloot er niet mee verder te gaan. Ik besloot de serie verder te lezen in het Engels en het werd een van mijn favoriete series ever. Als Lunartic ben ik dan ook echt superblij met het nieuws van Blossom Books dat zij de HELE serie uitgeven. In hardcover. My my my. Ik heb de eerste twee delen (Cinder en Scarlet) al gescoord en ze zijn PRACHTIG. Kwante tagde mij onlangs voor de Lunar Chronicles tag en ik besloot hem in te vullen.

CINDER | The cyborg | a book that’s often misunderstood or under-appreciated

Ik denk dat Cinder daar stiekem ook vaak onder valt. Het zou te voorspelbaar zijn en te vlak. Terwijl de serie juist zooooo veel beter word. Het is zo vet.

Een ander boek waarvan ik vind dat het meer waardering verdiend is de Fallen serie van Lauren Kate. Nu zou de serie echt wegvallen en ontzettend cliché zijn, maar toen dit boek voor het eerst uitkwam, was het het toonbeeld van hoe Young Adult zou moeten zijn. Ik word elke keer weer een beetje nostalgisch als ik het boek (her)lees.

KAI | The prince | a book about royals/royalty

Er zijn zo veel boeken met personages van koninklijke bloede in de hoofdrol. Ik kies hierbij voor een serie die ik iedereen zo ontzettend wil aanraden: Air Awakens van Elise Kova. Deze serie is zo tof!

ADRI | The evil stepmother | a book with a horrible/cringe-worthy parent

Ik vind het zo jammer dat ouders in Young Adult boeken soms zo oppervlakkig worden neergezet. Ouders die gewoon maar weg zijn en geen emoties tonen. Dat klopt gewoon niet. Ik vond de moeder uit The Witch’s Kiss echt verschrikkelijk. Haar rol is zo verkeerd ingevuld, puur en alleen maar om haar een beetje buiten beeld te houden. Je krijgt amper inzicht in haar motieven en dat vind ik zonde.

IKO | The spunky sidekick | a book with your favorite happy-go-lucky character

Dat is dan toch Iko uit Cinder! Ik vind haar zooo leuk en menselijk, voor een android.

SCARLET | The rescuer | a book with a character on a mission

Ik hou van boeken met een missie. En vooral als deze missies eigenlijk een beetje onhaalbaar zijn. En daarom ga ik voor List & Leugens. Want kom op, de kraaien zijn toch fantastisch?

WOLF | The fighter | a book with a brutal fight (with words or fists)

Ik hou wel van boeken waar het er ruw aan toe gaat, mits het daadwerkelijk een functie heeft. Ik hou niet van bruut om het bruut zijn. Ik kies hier voor Staalhart, wat natuurlijk vol actie en strijd zit.

LEVANA | The villain | a book with the absolute worst villain

Harry Potter en de Orde van de Feniks. Fok jou Omber. FOK JOU.

THORNE | The rascal | a book with the biggest schmoozer

De makkelijkste prater? Hmm. Ik ga voor Nicolai uit de Grisha trilogie.

CRESS | The hacker | a book about technology, or sci-fi

Illuminae. Dit boek is zo bijzonder vormgegeven. Het is een verzameling van files en dergelijke, maar weet toch een narratief verhaal te vertellen.

ERLAND | The doctor | a book with an illness or revolving around medical issues

Alles wat je lief is (Everything, Everything). Het gaat over een meisje dat allergisch voor de wereld is. Ik vond hem erg indrukwekkend en het zal binnenkort ook nog eens verfilmd worden.

WINTER | The unsound mind | a book with the craziest character you’ve ever read

Ik kan eigenlijk niet echt op een boek komen. Jullie wel?

JACIN | The soldier | a book with a military theme

Ik moet meteen denken aan de Talon serie denken van Julie Kagawa. Ik vind dit niet haar beste werk, maar nog steeds erg vermakelijk.

Ik tag Melisa om deze tag ook in te vullen.

Bewaren

Tags:

Divider

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.