Fallen (Fallen #1) – Lauren Kate

Geplaatst op 7 december 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 14 Comments

Fallen (Fallen #1) – Lauren KateFallen door Lauren Kate
Ook door deze auteur: Passie
Serie: Fallen #1
Andere boeken in deze serie: Passie
Uitgever: Van Goor | November 2010
Genres: Young Adult, Fantasy, Urban Fantasy
Aantal pagina's: 300
ISBN: 9789047512578
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Wat als de persoon voor wie je voorbestemd bent nooit de JOUWE kan worden? Vanaf de allereerste schooldag trekt de mysterieuze, onweerstaanbaar aantrekkelijke en afstandelijke Daniel Grigori de aandacht van Luce Price. Hij komt haar akelig bekend voor en is haar enige afleiding op een plek waar mobieltjes verboden zijn en cameras elke beweging waarnemen. Daniel laat heel duidelijk merken dat hij niets met Luce te maken wil hebben, maar ze kan hem niet negeren. Als een magneet wordt ze naar hem toe gezogen en ze is vastberaden om te ontdekken wat Daniel wanhopig geheim probeert te houden ook al betekent het haar dood. Fallen is een gevaarlijke pageturner en het ultieme liefdesverhaal.

Ik heb dit jaar mega veel mooie nieuwe boeken mogen lezen.. Maar ik merkte ook dat ik steeds meer zin kreeg om een aantal boeken te herlezen. Een van die series was Fallen. En toen ik onlangs de novelle Fallen in love kreeg, besloot ik dat ik alle vier de boeken meteen op de leesstapel zou leggen. Toen ik op mijn eigen recensie pagina keek, merkte ik ook nog eens dat ik de eerste twee boeken van de serie nog niet eens gerecenseerd had. Tijd om daar eens verandering in te brengen.

Laat ik voorop stellen dat het verhaal van Luce en Daniel een van de eerste echte Young Adult boeken was die ik las. Ik las het boek toen ik net op mezelf woonde en van mijn zusje voor mijn verjaardag kreeg. Toen al had ik een grote voorliefde voor engelen en tja.. paranormal romance was helemaal hot en happening. Het was dan ook heerlijk om weer eens in die wereld te duiken; zelfs al wist ik al hoe de serie zou gaan eindigen.

Luce moet noodgedwongen naar een tuchtschool, waar ze hottie Daniel en Cam ontmoet. Dit zorgt voor een nogal creepy highschool setting waarin het geoorloogd is om dingen te doen die echt niet kunnen. Toch is het verhaal helemaal niet zo depri en past de setting juist erg bij Luce’s reddeloosheid. Het hoge dame-in-nood gehalte vond ik nog steeds niet prettig, maar de setting leent zich er erg goed voor.

Wat ik zo lastig vind aan Luce is dat ze er niet durft te zijn. Ze is blijkbaar erg slim, maar uit dit absoluut niet. Ze maakt juist behoorlijk veel domme keuzes en is echt typisch zo’n meisje dat door de verliefdheid in elkaar zakt als pudding. De jongens zijn stoer, knap er sterk en laten je hart op hol slaan. Grappig is wel dat in mijn hoofd het uiterlijk van Cam en Daniel omgedraaid zijn. Daniel is blond, maar in mijn hoofd heeft hij donker haar. Misschien mijn eigen voorkeur? Geen idee. Maar zo is het altijd al geweest. Mijn punt over Luce is dat zij qua persoonlijkheid wel wat beter uit de verf had mogen komen. Ze geeft zelden tegengas.

Na al die punten kan ik me voorstellen dat je je afvraagt waarom ik toch fan ben van dit (te) romantische verhaal. Dit komt mede door de engelen en de manier waarop Lauren Kate de mythologie daarachter heeft ingezet. Je merkt heel duidelijk dat ze gedegen onderzoek heeft gedaan en dat resulteert toch in een bepaalde kwaliteit. Dit maar de mierzoete romance toch wat grimmiger. En daar hou ik van.

Fallen is een zoete romance met een donker tintje. Engelen en de eeuwige strijd tussen hemel en hel zijn slechts een van de achterliggende lagen van het verhaal over Luce, die al eeuwen lang, leven na leven uit het leven van haar geliefde Daniel wordt getrokken. Je moet van romantiek houden om dit boek daadwerkelijk te waarderen en Luce is niet ieders favoriet; voor mij maakte Cam en het gebruik van engelen heel veel goed.

Foto 21-11-15 14 40 46

three-half-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

14 responses to “Fallen (Fallen #1) – Lauren Kate

  1. Ik vind het leuk dat er inderdaad ook soms oudere boeken gerecenseerd worden. Nu krijg ik ook weer zin om deze serie verder te lezen (ik heb alleen Fallen en Kwelling gelezen).

  2. Tamara TS

    Ik vind de boeken leuk, makkelijk te lezen voor het slapen gaan. Het nadeel is dat ik de reeks helemaal uit heb en dat er nog veel is opengebleven. Vraag me af of er nog boeken gaan komen, of dat het helaas klaar is.

  3. Misschien moet ik deze boeken ook wel eens herlezen. 🙂 Ik las ze jaren geleden en was er toen helemaal vol van. Ondertussen zijn er zoveel boeken gepasseerd en is mijn smaak toch wel wat verandert.
    Ik denk dat ik ze maar zo laat, als een mooie herinnering.

  4. Ik heb de serie werkelijk al zo lang in huis, maar nog steeds niet gelezen. Maar na het skypegesprek tijdens de sleepover heb ik wel steeds meer de drang om erin te beginnen 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.