Gelezen in september

Geplaatst op 30 september 2014 door Emmy in Boeken / 19 Comments

Zoals jullie vast wel gemerkt hebben, lees ik elke maand ontzettend veel. Hoe het me lukt, is me soms ook een raadsel! Ik vind het leuk om jullie ook deze maand weer te laten zien welke boeken ik heb gelezen. Dus heb ik mijn ‘dit las ik’ boekje tevoorschijn getoverd en de halve kast leeg getrokken. Kijk je mee?

gelezen2

Begin september las ik Water en Vuur, waar ik later het echte boek ook nog eens van ontving. Hier kan je mijn recensie teruglezen… Wacht.. Nee. Stop. ARGH. Dit is waarom het stom is als er meerdere boeken met dezelfde titel uitkomen rond dezelfde tijd. Ik heb me namelijk vergist! Brug der Getijden: Water en Vuur was het boek wat ik las. Hier lees je mijn recensie nog eens terug. Ik las dat boek uit op 2 september. Sorry van de niet kloppende foto.

Vervolgens las ik Het Boek Des Levens uit. Wat een prachtig boek. Op 4 september las ik de laatste woorden en ik heb van elke letter genoten.

Daarna kreeg ik de mogelijkheid een boek te lezen wat ook verfilmd is en een grote hype in de gehele wereld: De Labyrint Renner. Lees hier terug wat ik er van vond….Er is ook een winactie gaande op mijn blog, waar je dit boek kan winnen. Ik las het boek zelf op 4 september uit.

Op 7 september las ik het volgende boek uit. Een Engelse dit keer: Breathe. Erg goed en spannend, zoals je hier kunt teruglezen.

De volgende en als laatste op deze foto: op 8 september las ik Wonderkind uit. Ik was erg blij dat ik nu eindelijk kon verder lezen in deze trilogie. Wat ik er van vond? Lees hier maar!

gelezen3

Ook op 8 september (productieve leesdag) wist ik Wit als sneeuw uit te lezen. Dat boek las echt als een trein en voor ik het wist had ik hem uit! Ik gaf het boek vier sterren.

Het volgende boek wat ik las, kwam van de bibliotheek, waardoor het dus niet op de foto staat. Dit was namelijk Verbrand, het zevende deel van Het Huis van de Nacht. Dit boek vond ik beter dan het vorige deel.

Ik zat volgens mij wel aardig in de ‘dunne boeken lezen dus lees ik er meerdere op een dag’ week, want ik les op 11 september Als ik Blijf en De Elite. Deze tweede was van de bieb, maar ik weet nu zeker dat ik hem ook in de kast wil zetten! Beide boeken vond ik er leuk, dus 11 september was een fijne leesdag.

Op 13 september was zo’n dag dat ik alleen maar wilde lezen, dus las ik een Engels boek waar ik veel goeds over had gehoord: Witch finder. Ik kan je nu al zeggen: ik kijk uit naar deel 2.

Ook ik heb het Academicus Vampirus virus opgelopen, waardoor ik niet kon wachten verder te lezen in deze serie. Op 14 september las ik IJskoud uit. En wauw, dit boek is beter dan het vorige. Jum!

Ook las ik De Jongen uit het Woud. Op 15 september had ik hem verslonden. Erg tof! Lees maar!

gelezen4

Ik las nog veel meer! Alleen nog niet van alle boeken is een recensie verschenen. Zo las ik – op aanraden van Joanne – verder in de Hush, hush serie. Ik las Dwalen, het tweede deel, en ik vond het verrassend goed. Ik kijk nu al uit naar deel 3. Dit boek las ik overigens op 17 september uit.

Even tussendoor, op 18 september, las ik Hyperbool en nog wat. Hilarisch boekje waarvan mijn recensie binnenkort verschijnt. Dit brengt een van de meest bekende meme’s bekend onder lezend Nederland.

Op 20 september las ik het boek Stof & Schitteringen uit, wat ik had ontvangen als recensie-exemplaar. Hijs fijn! Nog leuker dan ik had verwacht.

Op 20 september las ik NOG een boek uit. Eentje waar ik ook al heel lang mee bezig was. De Wraak van de Wandelhoer is immers niet een titel die pedagogisch verantwoord is om op een middelbare school in het openbaar te lezen. Maar ik vond het juist wel lekker om dit boek in alle rust thuis te lezen. EIndelijk deze dikkerd weggewerkt en hij was nog goed ook!

Vervolgens las ik op 22 september Alles is Breekbaar uit. Dit is een verzameling van korte verhalen van Neil Gaiman, een van mijn favoriete schrijvers. Ik had er eerlijk gezegd wat meer van verwacht, maar er zaten wel wat leuke boeken tussen!

Op dezelfde dag las ik – want hij is niet zo dik – Blues in F uit. Dit boek verschijnt bijna en tja.. Helaas wist het me niet helemaal te grijpen. Je leest binnenkort waarom ik dat vond.

Ook las ik Reached, die ik een tijd terug won bij Nine Sisters. Ik ben aangenaam verrast door het eind, want ik had vrij lage verwachtingen.

gelezen1

De laatste paar boeken die ik las in september waren bovenstaande boeken:

De Duistere Fea welke ik in het weekend las en Endgame die ik voor het weekend uitlas. Het derde verbond en Overdosis zijn beide boeken die ik vandaag nog uit hoop te lezen. Maar iets in mij zegt me dat dit wel gaat lukken. Duimen jullie mee?

Dat waren er weer een hele hoop, niet? Nou, ik heb van alle boeken genoten en hoop op een net zo leuke oktober-leesmaand!

Tags: ,

Divider

19 responses to “Gelezen in september

  1. Ik heb zo ontzettend veel genoten van ‘Het boek des levens’. Had een beetje schrik dat ik na dat lange wachten te hoge verwachtingen zou hebben, maar als dat al zo was, dan heeft Deborah Harkness die voor mij allemaal kunnen waarmaken.

  2. Altijd als ik zie dat je weer een boek uit heb, popt dat ‘jij gaat hard, jij gaat lekker’ liedje in mijn hoofd op. Lijkt mij heerlijk om zo snel te kunnen lezen. Ik denk dat ik als 90 jarig vrouwtje nog steeds een TBR stapel heb…

    • Hahaha. Zullen we samen in een bejaardentehuis gaan zitten en dat we met z’n allen een extra kamer fixen: de leeskamer? Waar al onze tbr nog liggen? Wordt een groot succes, denk ik.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.