Gelezen in mei

Geplaatst op 31 mei 2014 door Emmy in Boeken / 20 Comments

Zo.. En weer een maand voorbij.. En wat voor een! Een mega drukke en volle maand. (Maar wel leuk druk). Stage, werken, werkstukken voor school maken.. Het hield (en houd) maar niet op. Gelukkig heb ik wel nog een hele boel boeken kunnen lezen (naast alleen maar kopen). Kijk je mee?

 photo 4505BAF7-F721-4769-ACCC-F81775F2B6BF_zpstfmlmpov.jpg

Deze eerste stapel die ik las bevat al echt mega veel boeken! Ik kan met zekerheid zeggen (als ik dit blogje type op de 30ste) dat ik deze maand sowieso 20(!) boeken heb gelezen! Dat is echt bizar bizar bizar veel, zelfs voor mijn doen! En met een beetje mazzel lukt de 21ste ook nog (Verslingerd). Hieronder zie je de lijst. Klik op de titel om naar de recensie te gaan, als deze al verschenen is.

Als eerste las ik Avry, van Maria V. Snyder. Ik was erg tevreden over het boek en gaf het vier sterren. Het was een van de boeken die ik las tijdens de B&K read-a-thon.

Vervolgens las ik een paar dagen later De Wandelhoer van Iny Lorentz uit. Wat een dikkerd, maar wat een gaaf boek! Ook deze kreeg vier sterren en las ik tijdens de read-a-thon.

Dezelfde dag nog begon ik in De Voorspelling van Julie Kagawa. Dit is een tussenverhaal tussen The Iron Fey en de Spin-off: Call of the forgotten. Deze zie je daardoor niet op de foto :). Ik las hem omdat De Verloren Prins bijna uit zou gaan komen!

Op 5 mei las ik Jessica Shirvington’s Embrace. Een boek dat bijna elke boekenblogger wel mee heeft genomen van het boekenfestijn en bij mij al een jaar in de kast stond. Ik vond het een aardig boek en gaf hem 3 sterren. De cover vond ik wel erg tof.

Vervolgens het eerste boek van de bieb van deze maand: Project Persefone: Het verzet van Michelle Gegnon stond in de bieb en riep gewoon mijn naam. Wat een tof boek was het weer! Ik kan niet wachten op deel 3!

Ik bleef in de Blossom Book-hoek, want Zac & Mia, geschreven door A.J. Betts was een recensie-exemplaar wat ik van BB kreeg. Het was een heel mooi boek waar ik erg van genoten heb.

Het volgende boek was ook een recensie-exemplaar en tevens een boek waar ik echt keihard om heb moeten lachen. Dan heb ik het natuurlijk over Geek Girl 2 van Holly Smale. Echt zo’n boek waar je blij van wordt!

Daarna las ik Eerwraak van Helen Vreeswijk. Dit boek heeft echt ontzettend veel indruk op me achter gelaten.

Er zijn nu nog twee boeken op deze foto over. De eerste is De Verloren Prins van Julie Kagawa die ik van Harlequin kreeg. Ik ben echt ontzettend blij verrast door deze spin-off, want eerlijk is eerlijk, Ethan is een hottie.

Tot slot bij deze foto las ik het eerste boek van deze maand dat 5 sterren kreeg van mij: De Schaduw v/d Nacht van Deborah Harkness. Dit is het vervolg op Allerzielen en JAMMIE. Wat een heerlijk verhaal. Ik kan echt niet wachten tot deel 3 verschijnt.

Oh wacht! Vergeet ik er gewoon een he. Wat een schande, want ik heb nog wel erg genoten van dit boek! Namelijk een echte dystopian van Nederlandse bodem! Jawel jawel, ook hier kunnen awesome verhalen zich afspelen! Dan heb ik het natuurlijk over Overstroomd van Eva Moraal. Liefde voor dit boek!

 photo 825CD190-583E-4E07-B65B-EDA1DD717C5F_zpsfkwkqkna.jpg

Zo, op naar de volgende foto. Deze foto heb ik stiekem al gemaakt voordat ik al deze boeken uit had.. Erg he? Maar ik moest ze weer inleveren bij de bieb, dus vandaar. Het gevolg is wel dat ik wel al deze boeken heb gelezen, maar dat ze er niet allemaal op staan. Oeps. Ach ja.. Vergeven jullie het me alsjeblieft?

Ik mocht nog een boek lezen van Harlequin, namelijk Bloedband, van Julie Kagawa. Ja, het vervolg van Onsterfelijk heeft mij weer heel wat uurtjes vermaak opgeleverd. Ik vind het een toffe serie!

Vervolgens las ik de Nederlandse versie van Shadow & Bone als ARC voor Blossom Books. Schim en Schaduw is HEERLIJK. Echt. Ik ben nog net zo verliefd op dit boek als eerst. Leigh Bardugo heeft een prachtige wereld geschapen vol magie en actie.. En ik zeg het maar eerlijk: als dit boek in het Nederlands verschijnt als hardcover, dan ren ik naar de winkel. Zo erg is het gewoon. Jullie moeten nog even wachten op de recensie van dit boek, want die komt online in de week als het boek verschijnt. Ik verklap ÊÊn ding: 5 sterren!

Hierna las ik De Kracht van Zes van Pittacus Lore en die gaf ik 3 sterren, want heel wat stof deed doen opwaaien. Sorry guys! Voelen jullie je beter als ik zeg dat ik deel 3 al heb geleend van de bieb?

Het volgende boek wat ik ging lezen viel onder mijn TBR van mei (ja, ik heb ze alle 5 weten te lezen, dus geen straf!) en stond al bijna een jaar in de kast. Toch ben ik blij dat ik dit boek, Eerste Steen Rechts van Darynda Jones, eindelijk heb gelezen.

Vervolgens las ik mijn tot nu toe minst favo boek van John Green, 19 keer Katherine. De recensie zal binnenkort verschijnen. Ook las ik Matched van Ally Condie, zodat ik eindelijk kon meepraten over dit boek. Ook hiervan verschijnt de recensie binnenkort! Ja, wordt het al saai? Kan kloppen, want ook van de laatste paar boeken zal binnenkort een recensie verschijnen. Ik las namelijk ook Lauren Oliver’s kinderboek Liesl & Po en de spannende (bovennatuurlijk?) thiller Stormgevaar van Elizabeth George.

Tot slot las ik nog een boek dat niet op de foto staat: Het Verraad van Natalie Hargrove van Lauren Kate. En misschien heb ik tegen de tijd dat dit blogje verschijnt Verslingerd ook al weer uit. Oeps?

 

Tags: , ,

Divider

20 responses to “Gelezen in mei

 1. OMG. Hoe. Doe. Je. Dat. Toch. Weer. Emmy!
  Man, jij leest echt veel. Ik ga proberen net zo veel boeken als jij in ÊÊ maand te lezen (wat me niet gaat lukken). Want als ik 20 boeken in een maand lees, zijn al mijn ongelezen boeken uit. Dus dat ga ik doen. Jij nog veel plezier op de boekpresentatie van Verslingerd toegewenst, en veel leesplezier in juni!

 2. Geweldig zijn ze hÊ, die boeken van Deborah Harkness. Ik ben echt aan het aftellen naar ‘Het boek van leven’ (15/08). Ik dacht dat ik deze maand op 17 boeken uitkwam.

 3. Omg! Ik durf mijn gelezen boeken van Mei echt niet er naast te leggen :O
  Jou tbr haal je dus echt wel voor juni!! Misschien de eerste week al. Dat wordt weer een bezoekje brengen aan de bieb! 🙂

 4. Maricris

  Wat. Een. Hoop. Boeken. Ik weet niet hoe je het redt met stage en school tussendoor, maar applaus voor jou 🙂 Ik zit nu zelf ook op stage, maar mij lukt het niet om zoveel te lezen.

  Ik ben zeer benieuwd naar Project Persefone: Het verzet en naar Schaduw v/d nacht, want deel 1 van deze series vond ik zo geweldig!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.