Zac & Mia – A.J. Betts

Geplaatst op 14 mei 2014 door Emmy in Boeken / 6 Comments

Zac & Mia – A.J. BettsZac & Mia | 18 februari 2014
Aantal pagina's: 288
ISBN: 9789020679724
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

De laatste persoon die Zac had verwacht in de kamer naast die van hem, is een meisje zoals Mia: boos, snel op haar teentjes getrapt en met een twijfelachtige muzieksmaak. In de ‘echte’ wereld zou hij nooit bevriend met haar (willen) raken. Maar in het ziekenhuis gelden andere regels, en wat begint met kloppen op de muur, leidt tot een briefje – en ten slotte tot een vriendschap die ze allebei niet aan hadden zien komen.

Je hebt moed nodig in het ziekenhuis; een ander soort moed dan in de gewone wereld. In een van deze werelden heeft Zac Mia nodig. En in de andere wereld heeft Mia Zac nodig. Of misschien hebben ze elkaar allebei nodig, voor veel langer dan ze in eerste instantie denken.

Koop dit boek bij Bol.com

Na alle hype rondom The Fault in Our Stars dacht ik eigenlijk dat ik wel klaar zou zijn met boeken over kanker. Ik was bang dat er geen enkel ander boek aan die emotionele achtbaan zou kunnen typen. Toch wisten de veelvuldige quotes die werden gedeeld door de uitgever me nieuwsgierig te maken voor Zac & Mia en wilde ik graag kijken of dit ook een topper zou zijn.

Het verhaal van Zac & Mia is niet te vergelijken met dat van Hazel en Augustus. Hoewel beide boeken als hoofdonderwerp ‘Kanker’ bevatten, worden beide op een geheel andere wijze ingevuld. En ik moet zeggen, ook van Zac & Mia heb ik genoten.

Zac wist mijn hart meteen te veroveren door zijn optimisme en gevatte opmerkingen. Dat hij ook nog eens een Harry Potter-fan bleek te zijn, maakte het alleen maar beter. Aan de ene kant leek Zac echt een popijopi te zijn, maar aan de andere kant een heerlijke nerd. Mia was irritant op een goede manier. Samen namen ze me mee naar een leven na chemokuren en operaties… Om te leren leven met de gevolgen van het verleden en ik heb van elk woord genoten. Het was zo heerlijk rauw opgezet, zo cynisch en sarcastisch. Wat ontzettend goed past bij de manier waarop tieners in het leven staan. Een grote plus van het hele boek vond ik dat het zo ontzettend modern en actueel overkomt. Herkenbare artiesten en gebeurtenissen maken het boek goed doen aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Dat het zich helemaal aan de andere kant van de wereld afspeelde, stoorde daar absoluut niet in.

De schrijfstijl was prettig en de afwisseling tussen personages kwam op het juiste moment. De sms’jes, facebookchats en brieven vormde een leuke afwisseling tijdens het lezen. Het las lekker weg en ik had het boek echt zo uit.

Als ik dan toch een punt moet noemen waar ik minder tevreden over ben.. Nou ja.. Wat ik gewoon anders voor ogen had gezien is dat het verhaal weinig emotie bij me losmaakte. Ik voelde totaal geen dreiging dat het mis zou gaan met de hoofdpersonen.. Niet dat het leuk is als het mis gaat, maar ik hou er wel van als een verhaal me weet te ontroeren. Zo’n prop in je keel.. Snap je wat ik bedoel? Ik had verwacht dat ik dat zou ervaren bij dit boek, maar dat bleef dus uit.

Toch is Zac & Mia een boek dat kanker bespreekbaar zal maken met personages die een heel realistische kijk op het leven hebben, dat door een verwoestende ziekte in de war is geschopt. Zeker lezen dus!

Ik wil Blossom Books graag bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

 

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

6 responses to “Zac & Mia – A.J. Betts

  1. Dit boek was echt heel goed ^^ En ik had ook wel een beetje hetzelfde gevoel ja qua emoties. Bij The Fault In Our Stars had ik wel wat meer emotie, haha

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.