Eerste Steen Rechts – Darynda Jones

Geplaatst op 28 mei 2014 door Emmy in Boeken / 0 Comments

Eerste Steen Rechts – Darynda JonesEerste steen rechts Serie: Charley Davidson #1
| 2012
Aantal pagina's: 317
ISBN: 9789021806914
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

De stoere en sexy Charley Davidson heeft een heel bijzonder beroep: ze begeleidt de doden naar het hiernamaals. Als ze daar tenminste klaar voor zijn, want vaak blijven deze geesten nog een tijdje bij haar in de buurt op aarde – zij die bij een misdaad om het leven zijn gekomen, bijvoorbeeld. Via de doden kan Charley gemakkelijk te weten komen hoe de dader eruitziet of waar het misdrijf heeft plaatsgevonden. Naast een vrouwelijke Magere Hein is ze dus ook de ideale privédetective.
Maar de laatste tijd is er nog iets anders aan de hand in Charleys leven: regelmatig krijgt ze in haar dromen bezoek van een wel heel knappe jongen. Wat hij met haar doet is met geen pen te beschrijven. Wie is deze jongen? En is hij dood of levend?

Koop dit boek bij bol.com

Bijna een jaar geleden mocht ik Eerste steen rechts krijgen van een van de andere LS Leespanel leden, die het boek niks aan vond en hem liever gaf aan iemand die er misschien wel plezier aan zou hebben. Dit schrok me een beetje af, maar de anderen verzekerden mij er van dat het echt wel een leuk boek was. Toch duurde het een eeuwigheid (bijna een jaar) voordat ik het boek ook daadwerkelijk geleden heb; omdat ik dit boek toevoegde aan mijn ‘TBR voor mei’-lijst. Tja, dan moet je wel.

Allereerst, toen ik het boek van de plank pakte heb ik een opnieuw naar de cover gekeken. Wat zal ik er eens van zeggen, als covercriticus? Ik vind het matte wit/zilverachtige wel mooi….  Blijft het daarbij? Ja. Eigenlijk wel. Die cover is echt het toonbeeld van fout gegaan kitch. Die sandalen. Zijn. Zo. Lelijk. En ik irriteer me aan haar nagellak. En die zeis.. come on. Ook dat wiebelige lettertype bovenin wat een beetje uitleg geeft over het boek. Kan ik beter. Bah. Gruwel. Zo.. Dat is er ook weer uit. Ik heb het redelijk kort gehouden, toch?

Op naar de inhoud. Privédetective Charley kan als ‘De Vrouw met de Zeis’ (wat een stomme lelijke term) met de doden communiceren om zo haar zaken op te lossen. Prima. Ware het niet dat heks Rachel (Heksen en Demonen etc) een stuk indrukwekkender is. Men noemt dit boek grappig en spannend. Ik vond beide niet.

Voor mijn gevoel was het een nogal oppervlakkig verhaal wat zo nu en dan echt van hak op de tak overging en waar maar een paar elementen inzaten die ik daadwerkelijk echt boeiend vond. Ik miste de diepgang van de personages en had ontzettend het gevoel dat er veel meer uit te halen was. Voor mij bleven de grappige elementen echt uit.. Van mij hadden er heel wat meer cynische doodsgrapjes in mogen zitten. Het had rauwer gemogen.. En dan bedoel ik dus niet dat Charley nog vaker in elkaar geslagen moet worden.. Want dat was ook overkill. Het gebeurde gewoon te vaak, waardoor het helemaal niet meer dreigend en gevaarlijk over kwam wanneer dat juist wel zou moeten.

Eerste steen rechts was daarentegen wel een luchtig boek voor tussendoor, met duidelijke chicklit elementen die er in terug kwamen. Het las vlotjes en het concept is wel aardig. Helaas niet echt een boek voor mij, maar als je van een leuke spannende chicklit houdt met een bovennatuurlijk tintje, dan is dit misschien wel een boek voor jou.

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.