Avry / De Heelmeesteres (Healer #1) – Maria V Snyder

Geplaatst op 4 mei 2014 door Emmy in Boeken / 4 Comments

Avry / De Heelmeesteres (Healer #1) – Maria V SnyderDe heelmeesteres Serie: Healer #1
Andere boeken in deze serie: Scent of Magic
| 23 januari 2013
Aantal pagina's: 368
ISBN: 9789024558759
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

Haar gave om zieken te genezen levert de jonge Avry niet het gewenste respect op. Integendeel. Al jarenlang wordt haar soort opgejaagd en vermoord, en als verantwoordelijk aangewezen voor het verspreiden van een epidemie die duizenden het leven kostte.
Als Avry haar gave gebruikt om een stervend kind te redden, wordt ze verraden door dies ouders en zonder pardon ter dood veroordeeld. Terwijl ze op haar terechtstelling wacht, wordt ze onverwacht uit haar cel bevrijd door een mysterieuze man. Het volk waar hij toe behoort heeft Avry’s gave nodig om hun stervende prins te redden. Dezelfde prins die verantwoordelijk was voor het uitbreken van de epidemie in Kazan.
Het redden van de prins betekent zo goed als zeker Avry’s dood, maar een echt leven had ze toch al nooit. En nu moet ze kiezen – haar gave gebruiken om de ultieme vorm van barmhartigheid te tonen of te sterven in het nu al verloren gevecht voor erkenning van haar volk.

Na het lezen van Inside Out en Studie van Gif, ben ik echt helemaal fan geworden van de manier van schrijven van Maria V Snyder, en daarom had ik ook hoge verwachtingen van Avry, de Heelmeesteres. Zou het haar wederom lukken me helemaal mee te trekken in een fantastische fantasierijke en bloedstollend spannende wereld?

Ja, dat zeker. Dit boek las als een trein en was spannend vanaf de eerste bladzijde tot de laatste. Maria V Snyder heeft weer eens een ijzersterke dame als hoofdpersonage neergezet die wordt bijgestaan door een aantal trouwe vrienden en hotties om mee samen te werken. En dan geen magere scharminkels, maar gespierde beren die de tegenstander zo als een luciferhoutje doormidden kunnen breken. Jam.

Het verhaal is spannend, zit weer erg goed in elkaar en verveeld geen moment. Maar waarom dan geen vijf sterren, hoor ik je denken? Dat komt omdat ik het niet heel erg vernieuwend vond in vergelijking met Studie van Gif. Ja, ik heb heel erg genoten, en ik raad het boek ook zeker aan iedereen aan, maar toch heb ik besloten het vier sterren te geven. Ik had namelijk soms het idee dat een scene nogal abrupt eindigde en ik het gevoel had iets gemist te hebben, wat wel jammer is. Het had net wat vloeiender gemogen.

Ook het idee dat Avry – net als Yelena – elke dodelijke wond gemakkelijk lijkt te overleven, is een puntje die ik al eerder heb aangekaart. Daartegenin staat wel dat het een heel erg sterk personage is dat weet wat ze wil en ongeacht de gevolgen bereid is offers te maken om goed te doen. Door haar verleden heeft ze al een berg ervaring, wat goed tot zijn recht komt in het verhaal. Het is niet iemand die opeens magische krachten heeft, maar juist leert kennen waar deze krachten vandaan komen.

De vertaling van het boek leest lekker weg en Luitingh heeft veel aandacht gestoken in de cover, die goed past bij het verhaal. Het is alleen jammer dat het er niet op lijkt dat de rest van de serie vertaald gaat worden, dus ik vrees dat ik weer moet overstappen op het Engels. Niet dat dit een ramp is, maar het is natuurlijk wel jammer. Gelukkig schrijft Snyder zo goed en fijn, dat het in beide talen prima te volgen is!

Wat ik zelf zo ontzettend fijn vind aan de boeken van Snyder, is dat het wel fantasy is (met een eigen wereld), zonder dat het echt van die zware fantasy wordt. Wel aparte namen, maar geen onuitspreekbare. Die luchtigheid is erg welkom in het fantasy-genre en maakt dit een boek dat ontzettend geschikt is voor een breed publiek. Tja, ik blijf fan van deze schrijfster en kan niet wachten om meer van haar te lezen!

De Heelmeesteres is een aanrader voor fantasy-liefhebbers, maar ook mensen die houden van een avontuurlijke vleug romantiek. Het is spannend, fantasierijk en leest lekker weg.

 

four-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

4 responses to “Avry / De Heelmeesteres (Healer #1) – Maria V Snyder

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.