Studie van Gif

Geplaatst op 21 mei 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Studie van GifStudie van Gif Serie: Study #1
Andere boeken in deze serie: Magic Study
| november 2009
Aantal pagina's: 335
ISBN: 9789024530977
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Als Studie van Gif opent, ziet Yelena's toekomst er niet bepaald rooskleurig uit. Liever gezegd, ze heeft geen toekomst, zo lijkt het. In een pikdonkere kerker wacht ze de voltrekking af van het doodvonnis dat haar naar de letter van de Gedragscode is opgelegd vanwege de moord op de jonge edelman Reyad, de zoon van Brzaell, een van de machtigste generaals van Ixia.
Maar er is nog hoop, een sprankje. Aan de vooravond van haar executie wordt Yelena via een uniek aanbod de kans geboden haar vonnis te ontlopen: als ze bereid is als voorproever in dienst te treden van de regerende commandant van Ixia zal ze wellicht enkele dagen of misschien wel weken langer leven. Ze stemt in, hopend op een kans te ontsnappen.

En dit vond ik:

Na het lezen van de review van Joany van Craving Pages was ik zo benieuwd naar dit boek. Ik vond hem eigenlijk nergens in de winkel en hij stond ook niet bij de jeugdboeken in de bieb.. Dus ik balen. Bleek hij bij de volwassene afdeling te staan. Oh wat was ik blij! Ik kon echt niet wachten om te beginnen in dit boek, want na het lezen van Inside Out wist ik dat Maria Snyder goed kon schrijven.
Ik beloofde dat als ik braaf aan mijn schoolwerk zou werken, ik als beloning mocht lezen in Studie van gif… En tja, toen kon ik het boek niet meer wegleggen.

Want, wauw, wat heb ik van dit verhaal genoten zeg! Yelena was echt een heldin waar je trots op mag zijn. Een meid die niet loopt te jammeren dat ze onschuldig is, maar gewoon toegeeft wat ze gedaan heeft. Totaal geen zelfmedelijden en gejammer, wat vele heldinnen in young adult boeken wel eens ervaren. Ze wil graag leren en gaat geen uitdaging uit de weg..Super! Ergens deed ze me een beetje denken aan mijn Dungeons & Dragons karakters, die toevallig een gifmengster/ik-vecht-lekker-hard-met-de-hand is. Die herkenning maakte het verhaal eigenlijk nog leuker. Ook Valek vond ik een interessant en mysterieus personage.

Het verhaal zat goed in elkaar en werd niet langdradig. Er waren diverse plotwendingen die het verhaal een leuke draai gaven, waardoor het echt moeilijk was om dit boek even aan de kant te leggen om te gaan koken… Het is dan ook een tijd geleden dat ik zo snel een boek heb uitgelezen! Het enige punt van kritiek dat ik zou kunnen bedenken is dat Yelena wel meteen erg goed is in de dingen die ze leert. Maar goed, ze krijgt ook voldoende tegenslagen in het verhaal, dus neem ik het maar voor lief.

Ik ben echt ontzettend benieuwd naar het vervolg op Studie van gif en ik kan met trots zeggen dat dit een van de leukste boeken is die ik heb gelezen! En ik voel mezelf nu een beetje een Valek fangirl.. ofzoiets. Haha

 

five-stars

Tags:

Divider

2 responses to “Studie van Gif

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.