Magic Study – Maria V Snyder

Geplaatst op 6 juli 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Magic Study – Maria V SnyderMagic Study Serie: Study #2
Andere boeken in deze serie: Studie van Gif
| 16 mei 2009
Aantal pagina's: 419
ISBN: 9780778302438
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

You know your life is bad when you miss your days as a poison taster...

With an execution order on her head, Yelena has no choice but to escape to Sitia, the land of her birth. With only a year to master her magic - or face death - Yelena must begin her apprenticeship and travels to the Four Towers of the Magician's Keep.

But nothing in Sitia is familiar. Not the family to whom she is a stranger. Not the unsettling new facets of her magic. Nor the brother who resents her return. As she struggles to understand where she belongs and how to control her rare powers, a rogue magician emerges - and Yelena catches his eye.

Suddenly she is embroiled in battle of good against evil. And once again it will be her magical abilities that will either save her life...or be her downfall.

OK, ik ben nu echt officieel nog meer fan van Snyder, want mijn hemel, wat een verhaal is Magic Study weer!
Pasgeleden zette ik een foto op instagram met de vraag welk boek ik als eerste moest gaan lezen en hoewel velen ‘Magic Study!’ riepen, besloot ik toch eerst aan andere boeken te beginnen. Nu heb ik Magic Study gelezen en man, ik ben fan!

Magic Study is het vervolg op Poison Study (Studie van Gif) en gaat door op het leven van Yelena. Ze moet vluchten uit haar land en vertrekt naar Sitia, het land van haar herkomst en het land wat haar op kan leiden tot magician (vind ik wel een vreemd woord, vind het zo nep klinken). Dat Yelena bijzondere gaven heeft kwam in deel 1 al naar voren, in deel 2 wordt dit alleen nog maar duidelijker. Soms een beetje irritant, want het lijkt een beetje alsof ze all powerfull is en hoewel ze weer veel gewond raakt, komt zo overal weer vrij gemakkelijk bovenuit. Maar toch kon dit hekelpunt de pret niet dulden. De sfeer in het verhaal is zo sterk en de spanning is op elke bladzijde te proeven. Heerlijk!

Magic Study brengt heel wat nieuwe (leuke) karakters en ook de favo’s van deel 1 komen terug (Valek enzo). Het is een heel andere wereld, dat Sitia, maar toch voelt het ontzettend vertrouwd. En ik kan echt niet wachten om deel 3 te gaan lezen, want ik moet en zal weten hoe het afloopt.

Wat ik ook een grote plus vind aan deze serie is dat het niet zo voorspelbaar is en er veel gebeurd. Er zijn verschillende plotten die afgewerkt worden en waarbij je soms verwacht dat ze bij elkaar horen. Echter weer de schrijfster je heeeeeel goed op het verkeerde been te zetten zo nu en dan, en dat is klasse! Het is niet het allerdaagse fantasyverhaal en is zo dusdanig beschreven dat het heel gewoon lijkt dat er magie in de wereld is. De wonderlijke wereld die Snyder weet te scheppen is interessant en vormde zich gemakkelijk in mijn hoofd. Ondanks dat ze overal zo goed in is, vind ik het overlevingsinstinct van Yelena heel erg goed en is haar relatie met de andere karakters heel erg oprecht. Daar hou ik wel van.
Ik heb gesmuld en ik wil MEER!

Bestel dit boek op bol.com

five-stars

Tags: , , , , , , ,

Divider

2 responses to “Magic Study – Maria V Snyder

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.