Inside Out – Maria V Snyder

Geplaatst op 19 mei 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Inside Out – Maria V SnyderInside out Serie: Insiders #1
Andere boeken in deze serie: Outside In
| 7 september 2012
Aantal pagina's: 351
ISBN: 9789034755834
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

Trella is een sloof. Een nobody. En net als de duizenden andere sloven die opeengepakt op de onderste niveaus van Binnen verblijven, doet ze het vuile werk voor de oppers, die boven in luxe leven. Maar Trella is ook de Koningin van de Buizen, die tijdens het schoonmaken van het ventilatiesysteem op plaatsen komt waar niemand anders ooit een voet zet. Als de Opper Cops erachter komen zal ze gerecycled worden. Maar nieuwsgierigheid is een sterke drijfveer, en er gaan geruchten dat er een uitweg is uit Binnen.

Als Cogon, haar enige vriend, wordt opgepakt, kan ze nog maar één ding voor hem doen. Zorgen dat ze de geheimzinnige Poort vindt, de mythische uitgang naar Buiten, wat dat dan ook mag zijn. Trella vindt steeds meer aanwijzingen voor het bestaan van de Poort, maar ze doet ook een andere ontdekking: ze staat niet alleen in haar pogingen. De sloven zijn klaar voor een opstand, en zelfs sommige oppers blijken anders te zijn dan ze dacht. Zoals Riley, een jongen die al snel verwarrend veel voor haar gaat betekenen...

En wat vond ik?
 Over Maria Snyder had ik al ontzettend veel goede dingen gehoord en ik was dan ook ontzettend benieuwd naar haar boeken. Ik zag Inside Out bij de bieb staan en die is meteen mee naar huis gegaan.

Ik vond het echt een ontzettend spannend verhaal, hoewel ik het verhaal aan het begin een tikje langzaam vond gaan. Toen het eenmaal meer vaart kreeg werd het zo ontzettend spannend  en kon ik echt niet stoppen met lezen. Trella was echt een leuk hoofdpersonage om over te lezen. Ze liet duidelijk merken dat je soms ergens voor moet vechten als je iets wil veranderen. En dat je hoe dan ook jezelf moet blijven, en dat vind ik altijd een erg goede les. Ook vond ik alle namen origineel… Ik hou daar wel van, als de hoofdpersonen niet de meest standaard namen hebben.

Het verhaal is ontzettend spannend en roept constant vragen op over waarom en hoe die mensen daar zo opgesloten in die metalen doos zitten dat je gewoon niet kan wachten om verder te lezen om de vragen te kunnen beantwoorden. Het einde verraste me zo ontzettend dat ik spontaan een halve punt omhoog ben gegaan. Het is echt heel netjes in elkaar gezet en ik vond de manier van schrijven heel erg lekker lezen. Ook hoe de sloven en de oppers naar elkaar schrijven vond ik heel erg goed, zeker door al de roddels die dan ontstaan. Het was interessant om te lezen hoe verkeerd er over elkaar gedacht wordt.

Ik vond Inside Out echt een leuk boek en ik heb er dan ook ontzettend van genoten van dit verhaal.
Dit jaar komt deel 2 in het Nederlands uit, Outside In. En ik kan niet wachten om verder te lezen over Trella en de rest!

 

four-half-stars

Tags:

Divider

4 responses to “Inside Out – Maria V Snyder

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.