Outside In – Maria V. Snyder

Geplaatst op 25 oktober 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Outside In – Maria V. SnyderOutside In Serie: Insiders #2
Andere boeken in deze serie: Inside out
| 25 juni 2013
Aantal pagina's: 383
ISBN: 9789034755872
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het is nog niet voorbij...

Vroeger was Trella een sloof, alleen goed genoeg om de buizen van Binnen schoon te maken. Tot ze de mythische Poort naar Buiten ontdekte en een geslaagde opstand ontketende tegen de oppers. Ze had gedacht dat oppers en sloven nu vredig samen zouden kunnen leven en dat zij lekker kon doen waar ze zin in had, maar niets is minder waar. Iedereen wil voortdurend iets van haar. Trella haat al die verantwoordelijkheid en gaat liever het gedeelte van Binnen verkennen waar nog nooit iemand is geweest, ook al haalt ze zich daarmee de woede van haar vriendje Riley op haar hals.

Ze vertelt hem dan ook niets van haar opzienbarende ontdekking...

Al snel blijkt haar ruzie met Riley nog de minste van haar problemen (ook al is ze nog zo verdrietig dat hij haar niet meer wil zien). Iemand pleegt sabotage, waardoor het voortbestaan van Binnen in gevaar komt. En net als Trella beseft dat ze zich niet langer afzijdig kan houden, doet ze nóg een ontdekking, een bijzonder angstaanjagende.

Er is iets Buiten... en dat iets wil naar Binnen!

Bestel dit boek op bol.com

Al maanden keek ik ontzettend uit om Outside In te lezen, maar het kwam er steeds maar niet van het te bestellen. Totdat de kinderboekenweek begon en dit boek samen met deel 1 voor een leuke combinatieprijs te koop was bij Harlequin. En, omdat ik deel 1 dus geleend had van de bieb, vond ik dat een prima deal en bestelde ik het boek. 
Er ging helaas was mis en ik kreeg het boek niet binnen, maar via deze weg wil ik Harlequin zeker nog even bedanken voor de geweldige snelheid waarmee ze me alsnog geholpen hadden! Ik had het boek namelijk de dag erop alsnog in huis! Toch moest ik nog even geduld hebben, want een aantal recensieboeken gingen voor. 
Maar was hou ik toch van de schrijfstijl en de werelden van Snyder. Wat een schrijfster! Outside In was weer precies wat ik van haar gewend ben: spanning, een vleugje romantiek en een die-hard heldin die klaar is om de wereld te veranderen.
Hoewel het een erg spannend boek was, waren er ook momenten dat ik een beetje boos was op Trella. Dat ze helemaal geen zin heeft in de vergaderingen bijvoorbeeld. Dat is allemaal wel leuk en aardig, maar ze kwam over als een meid die van haar taken wegloopt.. Ook al bedoeld ze het misschien goed. Ik vond het dan ook terecht dat andere personages haar daar op wezen.
Wat me ook opviel – en dat is bij andere boeken van Snyder ook zo – is dat Trella wel héél vaak gewond raakt en er eigenlijk nooit permanente schade aan overhoud. Het is zo frequent dat het niet zo indrukwekkend meer is, en dat vind ik jammer. Het haalt de realiteit een beetje uit het verhaal. 
Aan het einde van het verhaal had ik toch een beetje een dipje. Is dit het nou? Gaan we nou niet weten hoe het afloopt? Of moet ik misschien hopen dat Snyder uiteindelijk nog een boek schrijft over de bestemming van Binnen!? Laten we dat hopen. Toch is het eigenlijk ook wel weer goed dat ze er bewust voor heeft gekozen dit verhaal zich te laten afspelen op een random moment in die miljoen weken. Geen dramatisch begin of dramatisch einde, waardoor het concept van Binnen verloren gaat. 
Ik vond Outside In al met al weer een heerlijk boek dat maar weer duidelijk onderstreept waarom ik Maria V Snyder zo’n geweldig toffe schrijfster vind. In een woord: toppie! 
four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “Outside In – Maria V. Snyder

  1. Ik herken je frustratie om Trella’s houding tegenover de vergaderingen. Ik was echt boos dat ze de mensen van binnen zo aan hun lot overliet. Maar dat maakte haar voor mijn gevoel wel een geloofwaardiger personage. Compleet met fouten. Ik duim met je mee voor een boek over de bestemming van binnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.