Geek Girl #2 Blundert Door – Holly Smale

Geplaatst op 16 mei 2014 door Emmy in Boeken / 6 Comments

Geek Girl #2 Blundert Door – Holly SmaleGeek Girl blundert door Serie: Geek Girl #2
Andere boeken in deze serie: Geek Girl
| 15 april 2014
Aantal pagina's: 280
ISBN: 9789025756918
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Harriet Manners weet best veel. Zo weet ze dat een gemiddeld mens 100 kilo per jaar eet, al doet haar zwangere stiefmoeder hard haar best hier overheen te gaan. Maar wat Harriet níét weet is wat haar rol binnen het gezin wordt als de baby er straks is. Een modellenklus in Japan is dé kans om er tussenuit te glippen. Zal Geek Girl haar draai vinden aan de andere kant van de wereld?

Koop dit boek bij Bol.com

Vorige week viel er een verrassing in de bus waar ik erg van opkeek. Het vervolg op Geek Girl, Blundert Door! Leuk! Ik had erg genoten van het stuntelende model Harriet, dus kom maar op!

Waar deel 1 roze als accentkleur heeft, heeft boek 2 een groenige tint. Op de rug zie je meteen dat het iets te maken zal hebben met Azië en de binnenflap is voorzien van leuke doodles. Daar word ik altijd erg blij van. Minder blij werd is van de cover zelf. De letters zijn top hoor, en het past goed bij het vorige boek. Maar het model.. Lijkt zo.. Oud? Helemaal niet die frisse jonge Harriet. Ik mis de sproeten, het rode haar.. En kan wel janken van de slecht gephotoshopte bril. Maar goed, gelukkig hoef je niet de hele tijd naar de kaft te staren tijdens het lezen!

Harriet mag haar zomer doorbrengen in Japan, waar ze aan de campagne van Yuka mag meewerken. Wederom gaat er natuurlijk van alles fout en moet onze favoriete geek haar eigen boontjes zien te doppen. Dit leverde ontzettend grappige situaties op, die erg passen bij de persoonlijkheid van Harriet.

Waar ik erg blij om ben is het feit dat Harriet in Blundert Door andere mensen leert kennen en ze echt in een nieuwe situatie komt. Het is dus absoluut geen herhaling van boek 1. En: nog meer leuke geeky feitjes! De zinnen in het Japans vind ik een goede toevoeging en erg echt. Men gaat er vaak van uit dat je in Japan gemakkelijk met je Engels terecht kunt. Nou, dat is dus echt niet zo he. Dat ‘alleen in een grote stad, een andere cultuur zonder mensen die ik ken’-gevoel komt daardoor extra versterkend over en toevalligheden die er wel in zitten zijn daardoor minder erg. Ook dat Harriet geen Japans kan is fijn, want Harriet moet stuntelen. Goed zijn in natuurkunde en in andere rare feitjes, en niet perfect in alles zijn. Toppie Holy Smale!

Ik hou heel erg van de naïeve onbezonnenheid van dit boek. Harriet is duidelijk een meisje die de touwtjes in handen wil houden, maar haar onhandigheid zorgt er altijd voor dat ze in een stroom van gebeurtenissen terecht komt. Het is luchtig, maar wel realistisch en daar komt de persoonlijke expertise van Holly Smale naar boven. Ze heeft duidelijk haar eigen ervaringen met de ontwikkeling van Harriet verweven, waardoor het niet een grote spelshow wordt.

En voor de fans: er komt ook nog een deel 3! Ik ben heeeeel erg benieuwd welke kant die op zal gaan! Ik ben in ieder geval alvast aan het speculeren over de te vormen koppeltjes en de manier waarop Harriet zal omgaan met het nieuwste familielid.

Blundert Door is leuk voor jong en oud. Heb je genoten van Geek Girl? Of ben je stiekem gewoon een geek? Dan is dit boek echt wat voor jou! Het is grappig, luchtig en heerlijk vlot geschreven.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

6 responses to “Geek Girl #2 Blundert Door – Holly Smale

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.