De Schaduw van de Nacht (All Souls Trilogy #2) – Deborah Harkness

Geplaatst op 21 mei 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

De Schaduw van de Nacht (All Souls Trilogy #2) – Deborah HarknessDe schaduw van de nacht Serie: All Souls Trilogy #2
Andere boeken in deze serie: Allerzielen
| 27 juli 2012
Aantal pagina's: 656
ISBN: 9789022563113
Uitgave: Paperback
Goodreads
five-stars

Eindelijk komen we te weten wat er met Diana Bishop, Oxford geleerde en ontluikende heks, en Matthew Clairmont, briliant geneticus en bovendien vampier, gebeurt na het enorme cliffhanger einde van Allerzielen!

Diana en Matthew komen in het victoriaanse Londen terecht, een wereld vol spionnen én oude vrienden van Matthew. Zal Diana hier iemand vinden die haar kan leren met haar krachten om te gaan? En zal Matthew zich op het mysterie rondom Ashmole 782 kunnen concentreren of zal hij eerst moeten afrekenen met de geesten uit zijn verleden?

Koop dit boek via Bol.com

Met haar eerste boek, Allerzielen, wist Deborah Harkness me al helemaal te betoveren. In De Schaduw van de Nacht, gaat de betovering door. Heks Diana en Vampier Matthew zijn door hun verboden liefde gedwongen om naar het verleden te reizen om te ontsnappen aan de wet, maar ook om Diana’s gebrek aan magische opleiding te compenseren. OP hun avontuur moeten ze zich aanpassen aan de tijd van Koningin Elizabeth en ontmoeten ze allerlei bijzondere figuren. Eindelijk zijn ze een soort van veilig.. of toch niet? En welke gevolgen heeft hun tripje voor het heden?

De Schaduw van de Nacht is een pil van een boek, maar het heeft me weer volledig weg weten te blazen. Vanaf pagina één was ik compleet in het verhaal getrokken en heb ik genoten van de gedetailleerde wijze waarop Harkness de late 16e eeuw heeft vormgegeven. Wat heerlijk. Ik hou wel van die tijd. Ondanks dat het verhaal af en toe hoofdstukken lijkt te hebben die overbodig of meer een toevoeging zijn aan de rode lijn van het verhaal (laat ik zeggen dat het ook korter verteld had kunnen worden), maakt dat het verhaal wel een stuk gelaagder en je kan er natuurlijk nog langer van genieten. De personages komen hierdoor beter tot hun recht en andere personages dan de hoofdpersonen krijgen zo ook hun moment om te groeien.

Het is duidelijk dat Harkness deze wereld ontzettend heeft uitgedokterd. Al die historische details, die zo verwoord zijn dat het allemaal echt had kunnen zijn, maar ook de manier waarop de magie in die wereld past vind ik erg fijn. Hierbij vergeef ik het haar meteen dat hoofdpersoon Diana weer een typisch ‘ik heb zulke bijzondere vermogens’-figuur is. Haar persoonlijkheid is namelijk heel erg sterk. Ze laat zien wie ze is, maar weet zich ontzettend goed aan te passen aan de tijd. Persoonlijk vind ik haar interessanter dan eeuwenoude vampier Matthew, die voor mijn gevoel in dit deel meer een vampier is zoals je hem zou voorstellen: jaloers, bezittelijk, sexy en dominant. Gelukkig kan Diana aardig haar mannetje staan, waardoor ze niet door hem wordt opgeslokt.

Ik kan me voorstellen dat de dikte van deze boeken mensen zal afschrikken. Laat dat! Deze boeken zijn ontzettend bijzonder en een geweldige mix tussen fantasy en historie. Ze nemen je mee naar allerlei interessante plaatsen en laten je kennis maken met de wetenschappelijkere kant van magie, zonder dat het zijn vleug van fantasie verliest. Alchemie is namelijk ook een belangrijk element in deze reeks en dat past ook geweldig in de tijdgeest van 1590.

De Schaduw van de Nacht krijgt van mij vijf sterren en is voor iedereen die verzot is op historie en fantasie een echte must read!

five-stars

Tags: , , , , , , , , , ,

Divider

6 responses to “De Schaduw van de Nacht (All Souls Trilogy #2) – Deborah Harkness

  1. Ik vond dit ook echt een geweldig boek! Ben benieuwd wanneer en of het laatste deel vertaald gaat worden. En anders maar de Engelse variant aanschaffen.

  2. nice! Ik heb deel 1 en 2 al zooo lang in mijn boekenkast staan, maar de dikte weerhoud me iedere keer weer om erin te beginnen. Misschien van de zomer eindelijk in de tuin aan beginnen 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.