Project PERSEFoNE: Het verzet – Michelle Gagnon

Geplaatst op 12 mei 2014 door Emmy in Boeken / 3 Comments

Project PERSEFoNE: Het verzet – Michelle GagnonHet verzet Serie: PERSEFoNE #2
Andere boeken in deze serie: Het experiment
| 18 februari 2014
Aantal pagina's: 356
ISBN: 9789020679670
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Noa heeft een tweede keer kunnen ontsnappen uit de klauwen van Mr. Mason en zijn handlangers. Samen met Zeke probeert ze nu zo veel mogelijk slachtoffers van de gruwelijke experimenten uit de laboratoria te redden, maar helaas gaat dat niet altijd goed.

Peter zit thuis met totaal andere problemen: Amanda gaat zich steeds vreemder gedragen, zijn ouders zitten hem op zijn huid en ondertussen probeert hij Persefone’s leger zo veel mogelijk te ondersteunen bij de reddingsacties.

Hoewel ze op afstand van elkaar opereren, blijven Peter en Noa elkaar nodig hebben in de harde strijd tegen de dodelijke proeven op straatkinderen. En dit wordt nog belangrijker als blijkt dat de tegenstanders dichterbij zitten dan ze denken…

Het verzet is het tweede deel uit de bloedstollende Project Persefone-trilogie.

Koop dit boek bij Bol.com

Na het lezen van deel 1, het Experiment, was ik erg benieuwd hoe dit bloedstollend spannende verhaal zich verder zou gaan uiten in Het verzet. Hoe zouden de andere personages zich gaan ontwikkelen? Komen Peter en Noa bij elkaar? Hoe gaat het met Amanda? Allemaal dingen die ik me sterk afvroeg. Op een middag slenterde ik naar de bieb, chagrijnig omdat ik te laat was met het verlengen van de geleende studieboeken en met het voornemen geen leesboeken te lenen, toen ik –  jawel – toch een aantal boeken bij het compleet volgepropte en veel te kleine boekenrek van de Young Adult afdeling zag staan die ik wel heel erg graag wilde lezen. En Het Verzet was er daar een van. Snel las ik het boek wat ik aan het lezen was uit, zodat ik kon gaan beginnen in dit hopelijk net zo spannende boek als deel 1.

Het verzet gaat verder waar Het Experiment is geëindigd en neemt je meteen mee in een achtbaan vol spanning, avontuur en benarde situaties. Het leest ontzettend vlot en is op geen enkel moment saai. Daarnaast hoeven er nog weinig personages geintroduceerd te worden, waardoor er meer ruimte is voor de acties die Peter en Noa onafhankelijk van elkaar ondernemen. Ergens ben ik ook heel erg blij dat ze niet samen zitten, want nu is er meer ruimte voor de persoonlijke ontwikkeling en liggen de eventuele gevoelens die ze voor de ander hebben niet in de weg om hun ding te doen.

Er werd goed afgewisseld tussen de plot van Noa en die van Peter, en daarbij kregen ook andere belangrijke personages als Amanda en Teo voldoende de ruimte om hun verhaal te doen. Deze afwisseling hield het verhaal levendig en de lezer alert, maar hield ook de spanning er beter in.

Alles komt samen in een enorme climax, die ervoor zorgde dat ik gefrustreerd met mijn boek aan het schudden was. “Waarom is het nu al uit!? EN WAAR IS DEEL 3?!” Zo een beetje. Heb je een beeld? Mooi zo. Ik wil meer! Ik wil lezen hoe Noa en Peter samen gaan werken om de wereld van PEMA te redden! Argh!

Michelle heeft de verwachtingen van Het verzet weer waargemaakt en ik ben heel tevreden over dit boek. Het was spannend en lekker snel, waardoor ik dit boek in minder dan 4 uur heb uitgelezen. Ik zou zeggen: op naar deel 3, in de hoop dat het gruwelijke geheim dan eindelijk ontrafeld gaat worden!

 

four-stars

Tags: , , , , , , , , , ,

Divider

3 responses to “Project PERSEFoNE: Het verzet – Michelle Gagnon

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.