Project Persefone – Het experiment – Michelle Gagnon

Geplaatst op 13 januari 2014 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

Project Persefone – Het experiment – Michelle GagnonHet experiment Serie: PERSEFoNE #1
Andere boeken in deze serie: Het Vonnis
| 20 september 2013
Aantal pagina's: 351
ISBN: 9789020679663
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Noa wordt wakker op een geïmproviseerde operatietafel met een vers litteken op haar borst en heeft geen idee hoe ze daar is terechtgekomen. Ze zet het op het lopen en kan ternauwernood ontsnappen…

Als Peter door de dossiermappen van zijn vader snuffelt, vindt hij een map over Project Persefone. Hij besluit meer informatie te zoeken op internet en vlak daarna wordt zijn deur ingetrapt door een groep onbekende mannen…

Noa en Peter zijn beide begenadigd hacker en besluiten hun skills te bundelen om erachter te komen wat er aan de hand is. Ze raken verstrikt in een web van multinationals, medische experimenten, straatkinderen en corruptie. Ze moeten alles op alles zetten om het gruwelijke geheim te ontrafelen en om in leven te blijven.

Voor liefhebbers van boeken met twee superstoere hoofdpersonen die te maken krijgen met actie, corruptie, afpersing, dodelijke geheimen en elkaar…

 

Bestel dit boek op bol.com

Na het lezen van vele recensies over Het experiment wist ik meteen dat ik dit boek erg leuk zou vinden, dus ik was erg blij dat de bibliotheek hem had liggen toen ik langs kwam. Dat is altijd een verrassing, want omdat de bieb samenwerkt met de schoolbibliotheek van de plaatselijke middelbare school, is het aanbod YA boeken nogal wisselend. Niet dat ik klaag hoor, want er staat nog genoeg ongelezen leesvoer op de planken voor uren vermaak. Ik nam dit boek mee in de hoop dat het me aangenaam zou verrassen en me op het puntje van mijn stoel zou laten zitten.

Dat laatste viel een beetje tegen. Het was heus wel spannend hoor, maar ik werd maar een paar keer echt verrast (Cody!) tijdens het lezen. Wat dat betreft was het een ‘gewoon spannend YA-verhaal’ met een interessant verhaal, maar wel een beetje een standaard malletje. Dat Noa een sleutelrol zou gaan spelen was immers al vanaf het begin overduidelijk.

Toch is het verhaal op dusdanig interessante manier beschreven dat het erg aanstekelijk was om door te lezen.  Er was toch een ontzettend grote drang om verder te lezen om te achterhalen hoe het zou aflopen met Noa en Peter. En als lezer werd ik constant geconfronteerd met nieuwe vraagstukken. Dit vind ik een heel grote plus, want ik hou er erg van als een boek me laat nadenken en mijn eigen complottheorieën laat bedenken. Nou, dat lukte hier aardig hoor! Ik ben dan ook erg benieuwd geworden naar het tweede deel.

Al met al is Het experiment voor mij niet de beste YA die ik heb gelezen. Het heeft interessante elementen die zeker pakkend zijn, maar er zijn ook een aantal elementen die absoluut niet nieuw zijn en waarvan het bijna behoord tot het standaard dertien in een dozijn.  Perfect meisje met een moeilijke jeugd enzo. Maar goed, dat ben ik! Toch is het een dikke vette aanrader, want het is wel echt een verhaal wat je in je greep houdt en waar ik zeker van heb genoten. Vandaar dat ik dit boek met vier sterren beloon.

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “Project Persefone – Het experiment – Michelle Gagnon

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.