Het Vonnis (PERSEFoNE #3) – Michelle Gagnon

Geplaatst op 28 september 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Het Vonnis (PERSEFoNE #3) – Michelle GagnonHet Vonnis door Michelle Gagnon
Ook door deze auteur: Het experiment
Serie: PERSEFoNE #3
Andere boeken in deze serie: Het experiment
Uitgever: Blossom Books | 2014
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Thriller
Aantal pagina's: 400
ISBN: 9789020679687
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-stars

Noa en Peter beseffen dat ze niet meer kunnen vluchten en bovendien gaat Noa's gezondheid steeds verder achteruit. De enige persoon die hiervoor een oplossing heeft, is dezelfde als die haar dit heeft aangedaan: de directeur van Pike & Dolan. De vraag is: kunnen ze de man met wie het allemaal begon nog verslaan als ze eenmaal oog in oog met hem staan?
Het vonnis is het laatste deel in de bloedstollende Project Persefone-trilogie

De eerste twee boeken van de PERSEFoNE serie leende ik van de bibliotheek en vond ik erg tof. Maar toen verhuisde ik en had ik geen gemakkelijke kans meer om de serie af te sluiten. Gelukkig wist ik het derde deel, Het Vonnis, voor een fijne prijs te scoren op de Uitmarkt.

Mede door de hoge ratings van mijn goodreads vrienden verwachtte ik enorm veel van dit boek. Een belachelijk spannende achtervolging en een zinderende ontknoping die nog dagenlang in mijn hoofd zou rondspoken. Ofschoon het tempo in dit boek echt heel vlot is (wat goed past), vond ik het einde nogal doorzichtig. Cliché. Standaard. View Spoiler » Hoe verder ik in het boek kwam, hoe minder plezier ik aan het boek beleefde. Ik voelde geen spanning. Het kon me helemaal niks meer boeien wat Peter en Noa zou overkomen, want ik had al lang het gevoel dat het allemaal goed zou komen.

Natuurlijk kent dit boek ook sterke elementen en heftige gebeurtenissen, maar die vond ik vooral in de eerste helft van het boek zitten. Ik vloog er echt doorheen en genoot er best van… Tot ik even pauze hield en verder wilde. Ik wilde het boek graag uitlezen, en ik verwachtte dat dit ook gemakkelijk zou lukken door die eerste 200 pagina’s. Maar toen… boem. Moest ik opeens vaker pauze houden om te willen blijven lezen. Best jammer.

Het boek kent (inclusief het extra verhaal) 400 pagina’s, maar zo voelde het niet. Het leest aan de ene kant zo snel dat je er zo doorheen vliegt, maar aan de andere kant heb ik niet het idee dat het verhaal 400 pagina’s nodig had. Ik miste een bepaalde emotionele ontwikkeling daarbij. Ik had het gevoel dat bepaalde gebeurtenissen veel te snel werden beschreven, terwijl ze op emotioneel vlak veel invloed zouden moeten hebben gehad op Peter en Noa.

Ach ja, misschien zeur ik ook wel enorm. Want ik ben toch wel erg tevreden dat ik de trilogie nu eindelijk compleet heb gelezen. Het is in ieder geval een serie voor adrenaline junkies en mensen die het heerlijk vinden om boeken te lezen met een enorme vaart. Hackers en ziektes staan centraal, wat misschien niet mega origineel is, maar wel goed uitgewerkt. De ziekte heeft een goede onderbouwing en het hacken krijgt ook echt duidelijk vorm. Het is alleen dat ik bepaalde sterke elementen die in de eerste boeken voorkwamen niet helemaal tot hun recht vond komen in het slot.

Het Vonnis is het laatste deel van de serie en was dan niet mijn favoriete deel. Ik heb er wel plezier aan beleefd het boek te lezen, maar ben niet overtuigd van het verhaal.

het vonnis

three-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Het Vonnis (PERSEFoNE #3) – Michelle Gagnon

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.