Dagboek: Zwembad, schoenen en werken aan de BAK

Geplaatst op 4 december 2017 door Emmy in Persoonlijk / 4 Comments

En we zijn de laatste maand van het jaar binnengestormd! Wat is dit jaar snel gegaan… Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.

Deze week heb ik veel gewerkt, veel gedaan en veel vooruit gewerkt.. kijk je mee?

Love u human.

Maandag

Vandaag heb ik een afspraak bij de dokter waar ik nerveus voor ben. Daarna ga ik als een wervelwind door het huis om een beetje op te ruimen. ‘s Avonds hebben we namelijk weer D&D en het is nogal een bende.

Tijd voor D&D. We hadden een heel heftig gevecht en het was moeilijk om de tegenstander te raken. Maar ALS ik raak jongens….

Helaas raakte mijn tegenstander harder…

Dinsdag

Ik begon de dag heel druk; ik had nog wat dingen die ik af moest maken. Zoals een zeepje, een blogpost en een vlog (en het editen daarvan). Voor ik het wist was het tijd om naar werk te gaan. Ook daar had ik het druk, maar ik hou er wel van als ik genoeg te doen heb. ‘s Avonds voelde ik me een beetje leeg. Ik heb wat gelezen en doelloos tv gekeken en ook nog eens genoten van de prachtige bloemen die mijn man voor mij meebracht!

Omg mijn schoen is opeens gevuld?!

Woensdag

Woensdagmiddag moest ik werken in de jeugdbibliotheek in Rosmalen. ‘s Morgens blogde ik nog wat en las ik. Op werk was het rustiger dan ik had verwacht, wat mede kwam door een Sinterklaasvoorstelling. Maar wat ik wel echt heel erg leuk vond was dat ik een jongetje en zijn moeder aan de Harry Potter heb geholpen. Daar word ik zo intens blij van mensen. En thuis kom ik erachter dat een van mijn recensies is gedeeld en het boek vet vaak is besteld. Zo tof! Ook krijg ik een aantal toffe mailtjes binnen!

‘s Avonds spelen we weer D&D… En we gaan veel te laat naar huis. Oeps.

Donderdag

Vandaag besluit ik te gaan zwemmen. Ik fiets naar Rosmalen (veel goedkoper zwembad!) en zwem een uurtje lekker baantjes. Heerlijk.

Kijk hoe tof… gewoon echt nog een knipkaart.

Eenmaal thuis moet ik even aarden; er staan genoeg dingen op mijn to do list, maar wat ga ik prioriteit geven?

Ik ga aan de slag, met bijvoorbeeld de boeken adventskalender, mijn blog, bestellingen, het huishouden en mijn boek.

Vrijdag

Vrijdagmiddag mag ik ook weer invallen op de jeugd, jippie! Ik word alleen wakker met knallende koppijn. Dus ik maak snel een blogpost af en duik daarna weer lekker in mijn boek. Als ik hem uit heb zet ik een luisterboek aan terwijl ik nog wat dingetjes regel voor ik weg moet. Op het werk begint alles heel rustig. Je merkt dat het bijna Sinterklaas is, want er komen veel minder kindjes.

Aan het eind van mijn shift kwam de hoofdpijn terug en daar heb ik de hele dag een beetje last van gehouden.

Zaterdag

Gelukkig is de hoofdpijn weg! Vandaag moet ik ook de hele dag op de jeugd invallen. En wat is het KOUD als ik naar mijn werk fiets. Door de mist bevriest mijn haar gewoon! Op het werk ga ik lekker aan de slag.

‘s Middags – toen ik dacht dat er niks meer zou komen – werd het plots nog druk. Ik was prentenboeken aan het opruimen (uitzoeken, want ze worden nogal eens door kindjes verkeerd teruggezet) en toen kwam ik erachter dat een kind ALLE boeken naar achter had geschoven. FML. Nu is mijn rug stijf.

Wel heb ik vandaag een tijdje met iemand staan kletsen over Young Adult boeken. Zo nice!

‘s Avonds wilde ik eigenlijk gaan lezen, maar mijn boek trekt me niet enorm en ik was een beetje moe, dus zijn we eindelijk weer eens verder gegaan met Breaking Bad.

Ik had mijn stofomslag van De Onruststokers op de vensterbank gelegd… Ember vond ik wel lekker liggen.

Zondag

De laatste dag van de week. Vandaag moet ik ook werken. Zowel vrijdag als gisteren waren mijn collega’s be like: fijn weekend! En ik dacht; helemaal geen fijn weekend, ik moet nog gewoon! Gelukkig ben ik maandag en dinsdag vrij… Nou ja… vrij… Ik moet gewoon weer aan de freelancerbak. Wanneer leer ik nu om ook eens een dagje vrij te nemen?

Anyway.. Ik wilde de ochtend beginnen in mijn boek, maar het werd toch bloggen.. Op een slome stand want ik ben niet vooruit te branden.

‘s Middags werken en ‘s avonds gourmetten… Dat is wel de week afsluiten op een hele fijne manier.

Gelezen

Mijn leesweek begon met het uitlezen van Het boek van stof, de prequel van De Noorderlicht trilogie van Philip Pullman. Op dinsdag begon ik in Before I let you go van Marieke Nijkamp. Ik las het boek op woensdag uit.

Toen was het in mijn beleving tijd voor Everless, waar ik op YALC ook een ARC van had gescoord. Ik las het boek op vrijdagochtend uit en zette toen het audioboek van Aristoteles en Dante ontdekken het geheim van het universum, zodat ik kan luisteren op de fiets. Op vrijdagavond begon ik op de bank in Onruststokers, maar het boek greep me niet meteen dus ik kwam niet zo ver.

Ik ben nog bezig in Ari en Dante, Onruststokers maar ook in And I Rise, welke ik in bed lees.

Drie boeken uit.. Niet zo veel voor mij, maar ik had er gewoon niet veel tijd en energie voor. De BAK kost immers veel voorbereiding!

Nieuwe boeken

Deze week kreeg ik weer een aantal nieuwe boeken binnen.

Ik krijg halverwege de week een Buller Journal Toolkit binnen van Uitgeverij BBNC, maar dit is natuurlijk niet echt een boek.

Op zaterdag lagen er echter twee pakketjes op me te wachten. Een met daarin Bemind, de nieuwe van P.C. Cast en ook eentje met deel 4,5 en 6 van de Amerika boeken van Gerben Graddesz Hellinga. Ik kan me binnenkort dus weer onderdompelen in historisch Amerika.

Ik heb wel veel zin om Bemind te lezen overigens.. Volgens mij wordt dat toch een beetje guilty pleasure.

Blogposts

Tot volgende week! Vergeet vooral niet om mee te doen met alle winacties.

 

Tags:

Divider

4 responses to “Dagboek: Zwembad, schoenen en werken aan de BAK

  1. Andrea

    Jij kan het vast, die 20 boeken. Maar als het toch niet lukt, dan heb je toch maar mooi bijna 100 boeken meer gelezen dan je goal 🙂
    Oeh, Everless. Daar ben ik ook wel heel benieuwd naar.

  2. Die sjablonen van de Bullet Journal kit spreken me erg aan maar of ik het nu daarvoor ook echt volledig ga aanschaffen is nog eventjes de vraag. Mensen aansteken met Potteritis is superleuk. Ik kan dus goed begrijpen dat je daar blij van wordt. Van het krijgen van bloemen trouwens ook daar word ik zelf ook super gelukkig van.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.