Geek Girl Voor Altijd (Geek Girl #6) – Holly Smale

Geplaatst op 27 november 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

De Geek Girl serie is er eentje waar ik al een paar jaar van geniet. Ik vind Harriet echt een fantastische geek en ondanks dat ze steeds dezelfde soort avonturen beleefd en steeds weer alles verprutst, voelt het ook een beetje als thuiskomen. Want het is oke om een beetje apart te zijn. Ik keek dan ook enorm uit naar het zesde en laatste deel van de reeks: Geek girl voor altijd.

Harriet gaat samen met haar oma Bunty en haar beste vriendin Nat naar Austratië op vakantie! Nou ja, vakantie… Harriet heeft het fantastische plan om van haar beste vrienden hét nieuwe mode-icoon te maken, want Nat is een briljant ontwerpster. Maar Harriet heeft meer aan haar hoofd, zoals haar ex Nick en een aantal nieuwe modellen klussen. Als alles weer eens in het honderd loopt is ze wanhopig. Is het dit keer nog wel op te lossen?

Een laatste deel van een serie waar je zo van genoten hebt is altijd lastig. Zal het aan je verwachtingen voldoen? Is het emotioneel? Is het een mooi einde? En natuurlijk het feit dat er hierna niks meer zal komen. Dus aan de ene kant was ik dolgelukkig toen het boek binnenkwam en aan de andere kant voelde het ook een beetje dubbel. En dat gevoel bleef ik houden.

Net als in de vorige boeken gaat het ook weer in goed fout in Geek girl voor altijd. Toch merk je dat het in dit deel duidelijk naar een afgerond verhaal loopt, al hoop je natuurlijk stiekem dat Harriet nooit afscheid van je hoeft te nemen.

De personages kwamen goed uit de verf en waren weer zoals ze moesten zijn. Harriet zat weer vol foutjes, maar is wel duidelijk gegroeid sinds het eerste boek. Ze maakt nog steeds domme maar goedbedoelde fouten, maar dat maakt haar juist zo charmant. Vind ik dan.

Het boek las ook nog eens lekker weg en veel oude bekenden kregen weer een opwachting. Ook een groot deel van de modellen kwamen terug, al is het maar voor even. Het geheel was verrassend kleurrijk en ik kon alles gemakkelijk voor me zien. Maar wat ik vooral zo mooi vind is hoe twee werelden die mijlenver uit elkaar lijken te liggen op een of andere manier toch samen weten te komen. Niet alle modellen zijn leeghoofden. Niet alle geeks zijn lelijk. Niet alle relaties in young adult zijn meant to be. En juist die kleine dingen maken het dat ik weer intens van het boek genoten heb.

Het was een eer om ook op dit deel op de kaft te mogen staan. Ik vind de Geek girl serie namelijk zo ontzettend leuk. Ik zou hem echt aan heel veel mensen willen aanraden. Het is awkward, grappig en toch ook weer heel gezellig.

Geek girl voor altijd. Voor altijd. <3

Geek girl voor altijd is misschien niet het meest vernieuwende boek – want alle delen in de serie volgen ergens een zelfde patroon – maar wel weer heerlijk vermakelijk. Het is heerlijk herkenbaar, ongemakkelijk en precies wat ik van mijn favoriete geek gewend ben. Maar het was ook wel raar om afscheid te moeten nemen. Ik heb echt gehuil om het einde en niet alleen omdat de serie klaar was. Deze serie is een echte aanrader.

 

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Geek Girl Voor Altijd (Geek Girl #6) – Holly Smale

  1. Ik zie er een klein beetje tegenop om afscheid te moeten nemen van Harriet, maar tegelijkertijd ben ik zo benieuwd 😀

    Dit wordt echt zo’n reeks waar ik nog vaak op terug ga vallen als ik me even down voel, want het vrolijkt me altijd weer op.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.