Dagboek: ik maak heel heel heel veel kaarsen

Geplaatst op 27 november 2017 door Emmy in Persoonlijk / 5 Comments

Deze week heb ik een weekje vrij de bibliotheek, maar ik heb heel veel andere dingen te doen. Voor ik het weet zijn die dagen om. Ik heb vooral heel veel kaarsen gemaakt voor de nieuwe thema’s (en andere zaken). Het is bizar hoe snel de tijd is gegaan, want ik heb voor mijn gevoel echt niet alle dingen kunnen doen die ik wilde doen. Ik wilde lekker vooruit werken, veel aan mijn blog doen en nog een aantal ontwerpen afmaken die ik nog niet af heb kunnen maken. Wah. Ik heb heel hard gewerkt deze week, maar voor mijn gevoel zie je het resultaat amper (zegt degene die 250 kaarsen heeft gemaakt…)

Maandag

Vandaag werk ik thuis aan mijn blog, doe ik boodschappen (en zoek ik me suf naar glitters) en maak ik behoorlijk wat kaarsen voor Dungeons & Dragons begint. Het nadeel van het maken van kaarsen is dat heel veel tijd en ruimte kost. Voor zo’n 15 kaarsen sta ik een uur in de keuken… En dan moeten ze nog afkoelen. En dan moet ik ze later nog poetsen en labelen.

Dinsdag

Boodschappen, kaarsen maken… You know the drill.

Ondertussen heb ik ze vervangen. Ik werk echt altijd met deze grijze markers en zonder linkshandige puntenslijper heb ik voornamelijk kapotte potloden.

Woensdag

Vandaag besteed ik een groot deel van de dag aan het maken van kaarsen, het geven van bijles en het voorbereiden van de workshop die ik morgen ga geven. ’s Avonds hebben we weer dungeons & dragons.

Wat ook zo typisch was vandaag is dat precies in het uur dat ik weg ben, mijn pakketje met labels wordt geleverd. Mijn hemel.

Donderdag

Vandaag was ik thuis aan het werk; ik hielp Esmee, maakte kaarsen en toen moest ik gaan. Vandaag is namelijk het YA event in de bibliotheek in Tilburg waar ik een workshop geef én waar Oli Veyn haar boekpresenatie houdt. Daarvoor moet ik nog even de stad in. Voor nieuwe glitters voor de kaarsen, maar ook om de pennen en puntenslijper te vervangen die ik ben verloren (waar? Geen idee. Ik weet ook niet wat er nog meer in het zakje heeft gezeten…). Die vervang ik dus en dan neem ik de trein naar Tilburg. Ik loop dezelfde route naar school als ik tot 2015 deed en wow, wat is er veel veranderd in 1,5 jaar tijd. Winkels weg, nieuwe winkels… Compleet andere panden.

De boekpresentatie

De avond begon met de boekpresentatie van Oli Veyn. Haar boek De orde van de poortwachters is vandaag officieel verschenen. Er werd voorgelezen, we kregen de trailer te zien en na het uitreiken van het eerste exemplaar wilde Oli een aantal mensen naar voren hebben om een boek aan te geven. En ik was daar één van. WAAAAH. Spannend! Ik heb het boek proefgelezen en ik sta achterop de kaft. Wat een eer. Dankjewel Oli en Elly!

 

We kregen een hapje (lekkere cupcakes!) en een drankje en Oli signeerde onze boeken. En toen was het alweer bijna tijd voor de workshop.

Het YA event

Ik heb zelf niet heel veel van het evenement meegekregen, maar er kwamen zo’n 150 jongeren naar de bibliotheek. We begonnen met pizza en daarna waren er een aantal workshops (ik gaf een workshop boekbloggen (met vloggen en bookstagram)). Daarna was er nog een debat en een optreden, maar die heb ik gemist door het opruimen/nakletsen.

Volgens mij was het een fantastisch evenement. De leerlingen stelden tijdens mijn workshop goede vragen, ook al waren het niet echt lezers. Ik heb er van genoten!

Dat er nog maar vele bibliotheken mogen volgen op het vlak van YA.

Rond half 11 was ik weer thuis en heb ik nog even wat gelezen.

Vrijdag

Vandaag begin ik vrij vroeg, maar opeens is het vier uur en is het tijd om op de fiets te springen om naar mijn vader te gaan. Ik heb vandaag heel erg veel kaarsen gepoetst omdat ik de nieuwe thema’s graag snel online wil hebben. Maar ik wilde vandaag eigenlijk ook nog blogjes schrijven en met de Boeken Adventskalender aan de slag. Nou, niet gelukt dus. Gelukkig ben ik dit weekend vrij… Dan kan ik nog even doorwerken voor ik weer wat meer dagen in de bibliotheek aan de slag ga.

‘s Avonds ga ik dus naar mijn papa, maar de treinen werken totaal niet mee. Het gevolg; minder lezen in de trein en een bus die er 1,5 uur doet tegenover een treinreis van 25 minuten. Ik kom een uur later bij papa aan, maar dat mag de pret niet dulden. Ik lees in de bus een ebook uit (daarna was ik wel een beetje misselijk) en bij papa kreeg ik een cadeau vanuit Amerika. EEN HOGWARTS ROBE. ZOOO LIEF <33333

Zaterdag

Vandaag doe ik boodschappen, werk ik aan mijn blog en rommel ik thuis. En dan is de dag opeens voorbij en heb ik absoluut niet gedaan wat ik wilde doen. Ik wilde lezen en bloggen vandaag, en het hele huis schoon hebben. Huh… Ben ik in een tijdgat gevallen? Wat me vandaag dan wel gelukt is, is het online zetten van de nieuwe kaarsen.

Zeker doen!

Zondag

Net als gisteren gaat de tijd vandaag snel. Oke, ik slaap beide dagen ook uit, maar dan nog. Vandaag maak ik meer kaarsen, lees en blog ik. ‘s Avonds halen we eindelijk de Supernatural afleveringen in die we hadden gemist. Het waren er wel 6.

Nieuwe boeken

Aan het begin van de week ontving ik een exemplaar van Het boek van stof, waar ik binnenkort een recensie en een video over zal plaatsen. Het boek ziet er prachtig uit en ik ben enorm benieuwd naar de inhoud.

Op donderdag kreeg ik mijn exemplaar van De orde van de poortwachters van Oli Veyn herself.

Op vrijdag kreeg ik heel erg veel post binnen, maar het meeste daarvan was voor mijn lootjes. Heerlijk om leuke cadeautjes voor anderen samen te stellen. Toch kwam er ook een pakket binnen met twee boeken voor mijzelf; Hybrid, De nieuwe wereld en Hybrid, De kleuren van het licht.

Vier nieuwe boeken voor mijn TBR, dus. Al heb ik De orde van de poortwachters deze week al herlezen en ben ik al begonnen in Het boek van stof.

Gelezen

Eerlijk waar, ik dacht van te voren; Deze week hoef ik amper te werken, dus ik kan vast HEEL VEEL lezen. Niet dus. Op een of andere manier lees ik meer als ik wel moet werken, dan wanner ik hele dagen thuis werk. Op een of andere manier gun ik mezelf het dan minder om te pauzeren met een boek, terwijl wanneer ik moet werken, ik het zie als ontspanning voor ik weg moet (over het algemeen werk ik vaker ‘s middags dan ‘s morgens). Maar ik las alsnog een aantal boeken.

Ik begin deze week met het lezen van een hobbyboek over markers. Meer met markers heet het geloof ik. Gisteren verscheen mijn recensie.

Daarna begin ik op dinsdag in Dizary – het levende systeem, die ik dezelfde dag nog uitlees.

En toen dacht ik: ohhhh ik kan woensdag en donderdag ook nog wel een boek lezen want ik ben vrij! Nou, niet dus. De dagen gaan deze week zo snel, maar vlugger werken lukt me niet. Sterker nog, de dag is steeds voorbij en dan ben ik maar aan de helft toegekomen. Frustrerend! Hebben jullie dat ook wel eens?

Op vrijdagochtend heb ik De Edele uitgelezen. Wat was het een feestje om dit boek te herlezen. Daarna had ik een lange treinreis naar Veenendaal voor de boeg, dus ik nam City of Brass mee, een ARC die ik op YALC wist te scoren. Het is een dikkerd, dus ik verwachtte hem niet meteen uit te lezen, maar aangezien een van mijn treinen niet reed was dit al helemaal kansloos. Toch kwam ik heen en terug over de helft. Maar ik moest dus een stuk met de bus en dit is precies de reden waarom ik tegenwoordig altijd een ebook op mijn telefoon heb staan; zo kon ik De orde van de poortwachters, die ik aan het herlezen was, uitlezen! Wat een geluk bij een ongeluk. City of Brass las ik uiteindelijk zaterdag uit. Op zondag begin ik in Het boek van stof, waarbij ik op ongeveer op de helft ben gekomen.

Ik las dus 5 boeken en een beetje, goed voor mijn TBR! Zeker nu er in december niet zo veel boeken verschijnen (ik laat het jullie binnenkort zien), hoop ik mijn TBR toch nog een beetje terug te dringen. Zou ik die 300 boeken nog gaan halen?

Blogposts

Tot volgende week… En dan is de BOEKEN ADVENTSKALENDER al begonnen!

Tags:

Divider

5 responses to “Dagboek: ik maak heel heel heel veel kaarsen

  1. Dat herken ik wel… dat als je thuis bent en je denkt: goh, ik kan nu lekker veel lezen en je ‘s avonds in bed rolt zonder maar één letter gelezen te hebben. Vrijheid biedt je ook ruimte en het liefst wil je die ruimte opvullen met van alles wat je nog wilt (en moet) doen en dan is het al avond voordat je het weet.

  2. Andrea

    Heel herkenbaar. Ik lees nog steeds niet veel overdag als ik vrij ben, maar ik ben dat de laatste tijd wel meer gaan doen. Na zo’n dag waarop ik niet gelezen heb, probeer ik ‘s avonds nog vaak te lezen. Maar dan begin ik vaak te laat en natuurlijk is het dan de hele tijd “just one more chapter” waardoor ik later naar bed ga dan ik van plan was 🙂
    Oeh, die Grisha en Iskari labels zijn wel heeel tof.

  3. Ik heb al regelmatig iets voorbij zien komen over dat maken van kaarsen, maar met dank aan je foto’s en schrijfsels heb ik eindelijk een beetje een beeld hoe je boeken en kaarsen combineert! Origineel 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.