Crimson Bound – Rosamund Hodge

Geplaatst op 22 november 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Crimson Bound – Rosamund HodgeCrimson Bound door Rosamund Hodge
Ook door deze auteur: Cruel Beauty
Uitgever: Balzer + Bray | September 2016
Genres: Young Adult, Hertelling, Fantasy
Aantal pagina's: 464
ISBN: 9780062224774
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

An exhilarating tale of darkness, love, and redemption inspired by the classic fairy tale “Little Red Riding Hood,” from the author of Cruel Beauty.

When Rachelle was fifteen she was good—apprenticed to her aunt and in training to protect her village. But she was also reckless—straying from the forest path in pursuit of a way to free her world from the threat of eternal darkness. After an illicit meeting goes dreadfully wrong, Rachelle is forced to make a terrible choice that binds her to the very evil she had hoped to defeat.

Three years later, Rachelle has given her life to serving the realm, fighting deadly creatures in a vain effort to atone. When the king orders her to guard his son Armand—the man she hates most—Rachelle forces Armand to help her hunt for the legendary sword that might save their world. Together, they navigate the opulent world of the courtly elite, where beauty and power reign and no one can be trusted. And as they become unexpected allies, they discover far-reaching conspiracies, hidden magic, and a love that may be their undoing. Within a palace built on unbelievable wealth and dangerous secrets, can Rachelle discover the truth and stop the fall of endless night?

Nadat ik Cruel Beauty van Rosamund Hodge had ik meteen zoiets van: deze auteur moet ik in de gaten houden. En toen ik hoorde over Crimson Bound, een hertelling van mijn favoriete sprookje (Roodkapje), wist ik zeker dat ik dit boek MOEST lezen.

Rachelle was de leerling van haar tante om haar dorp te leren beschermen tegen de zwarte magie van het bos. In datzelfde bos gaat het echter gruwelijk fout als ze van het pad dwaalt, waardoor ze verbonden raakt met de duisternis die ze juist zo graag wilde verslaan. Drie jaar later werkt ze voor de koning om monsters te verslaan en wordt ze gedwongen de man die ze haat – de zoon van de koning – te beschermen. Liefde, gevaar en de zoektocht naar de waarheid volgen.

Ik vond de setting van Crimson Bound meteen erg fijn. Ik ben dol op hertellingen en ik heb echt het idee dat Rosamund het concept van Roodkapje goed heeft meegenomen naar toch een heel eigen wereld. En ik werd een beetje verliefd op die wereld. De manier waarop het bos en diens inwoners de dreiging bracht vond ik echt heerlijk. En Rachelle vond ik ook nog eens een heel erg toffe hoofdpersoon.

Rachelle is sterk, heeft een eigen wil en heeft een doorzettingsvermogen waar je u tegen zegt. Ze was nooit het slappe hulpeloze meisje, maar is ook weer niet zo sterk dat ze geen ontwikkeling meer door kan maken. Ik vond dit personage erg overtuigend en erg fijn om over te lezen. De andere personages waren ook fijn en kwamen goed uit de verf, maar ze zijn me niet allemaal even sterk bijgebleven.

Ik ben blij dat dit een standalone is, want Rosamund bewijst daarmee dat het niet nodig is om een verhaal uit te smeren over meerdere boeken. Dit droeg bij aan een erg fijne opbouw en conclusie. Het was een heel avontuur waarbij de spanning en het tempo lekker hoog lagen. Hierdoor was het ontzettend meeslepend en was er weinig ruimte voor stukken waarbij er eigenlijk geen drol gebeurt. Daarnaast vond ik de magie ook echt fantastisch. Ik hou enorm van dit soort boeken.

De setting in dit boek is bijzonder levendig. Het boek speelt zich af op een bestaande plek in Frankrijk, maar is verweven met sprookjesachtige magie. Ik vond dit echt fantastisch en de daadwerkelijke plek schijnt echt fantastisch mooi te zijn. Ik vind het hele idee dat je plekken uit boeken kunt bezoeken echt een droom, dus deze locatie komt zeker op mijn lijst. Daarnaast vind ik dat urban-fantasyelement zelf erg fijn; een wereld is voor mij dan meteen overtuigender. Crimson Bound is een soort mix tussen historische fictie en fantasy en dat smaakte zeker naar meer en paste perfect in het concept van een hertelling.

De wereld in Crimson Bound is zo fantastisch; magisch, sprookjesachtig en met een duistere twist. En ik vond het heerlijk!

De romantiek is prettig, het boek is spannend en meeslepend, de worldbuilding is magisch en sprookjesachtig en het was een heel aangenaam verhaal. Crimson Bound is daarmee weer een enorm fijn boek en ik weet nu helemaal zeker dat ik meer van Rosamund’s boeken wil lezen. Ze zijn heerlijk!. Deze hertelling van Roodkapje is fantastisch en ik zou hem iedereen van harte willen aanraden.

 

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

One response to “Crimson Bound – Rosamund Hodge

  1. Ik las tot nu toe enkel haar hervertelling van Beauty and the Beast. Die was anders dan ik had verwacht maar ik vond het naardoor net heel fascinerend. Al vond ik het wel een beetje vreemd dat het verhaal nog niet helemaal was afgerond. Al een geluk is dat bij dit boek wel het geval. Die mag dus nog even op mijn ‘ik wil hem ooit eens lezen’-lijst blijven staan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.