Dagboek: simsen als een baas

Geplaatst op 16 oktober 2017 door Emmy in Persoonlijk / 7 Comments

Deze week maakte ik vooral heel erg veel kaarsen, speelde ik de sims en voegde ik weer een flink aantal boeken toe aan mijn verzameling. Ik ging naar Haarlem voor de John Green party en speelde twee keer Dungeons & Dragons.

Ik kreeg eindelijk mijn Harry Potter box binnen!

Maandag

’s Morgens moest ik werken en in de middag heb ik onder andere kaarsen gemaakt voor in de Celebrate Books box. ’s Avonds natuurlijk weer Dungeons & Dragons; we begonnen vandaag ook iets eerder.

Dinsdag

Overdag werk ik thuis en halverwege de middag ga ik richting het station. Ik wil namelijk voor vier uur kunnen inchecken om gratis te kunnen reizen. Het nadeel daarvan? Ik ben veel te vroeg in Haarlem! Als het ook nog eens blijkt te regenen besluit ik sushi te gaan eten. Alleen. Heel awkward, maar wel lekker… Al vind ik de zaak in Den Bosch veel lekkerder. Maar goed. Ik was dus in Haarlem voor de John Green party bij boekhandel de Vries. Er waren toffe sprekers, het was gezellig én ik had exclusieve John Green kaarsen gemaakt. Rond kwart over 10 ben ik weer richting het station gegaan en rond kwart voor 12 was ik thuis.

Ik maakte speciaal voor de release deze kaarsen! Ze zijn te koop in Haarlem.

Woensdag

Vandaag voelt een beetje vreemd, omdat zowel mijn man als ik vrij zijn. Is het soms zaterdag!? Ik geef vandaag bijles en neem wat tijd voor mezelf; ik merk dat ik dat echt even nodig heb. Ik speel bijvoorbeeld een tijdje de Sims. En daarna heb ik weer lekker veel zin om te bloggen. Eindelijk, want ik zat eigenlijk een beetje in een dipje. Mijn voorraad blogjes is ook een beetje afgenomen (lees: niet bestaand).

Een impressie van een D&D sessie:

Donderdag

Eigenlijk zou ik vandaag pas om 17.15 beginnen met werken, maar sta ik om half 12 al op de werkvloer. Ik mag twee klassenbezoeken draaien (deze draaide ik vorig jaar ook) en het was meteen weer heel erg leuk. Ik zou dit zo graag vaker doen!

Daarna begin ik – ook eerder – bij het opruimen. Om 20.15 ben ik klaar en ga ik naar huis waar ik lees en Expeditie Robinson kijk… Maar ik vind het totaal niet boeiend meer.

Vrijdag

Nadat ik de hele dag de Sims heb gespeeld, voor de tv heb gezeten, heb gelezen en mijn spullen voor morgen heb gepakt, besef ik me dat ik enorm achterloop met mijn blog. Mijn blogpost voor morgen is nog niet af en tja… veel achter de hand heb ik niet. Maar ik merk dat ik er even geen zin in heb. Ik kan me er niet toe zetten om aan de slag te gaan – op allerlei vlakken – en dat vind ik frustrerend. Maar ook dit motiveert me niet. Ik ruil wat blogposts om en tadaaaaa, het weekend is gevuld. Maar misschien heb ik toch even een kleine pauze nodig om de zin terug te vinden. Het voelde opeens als een verplichting. En dit gevoel heb ik nooit eerder gehad. Help.

’s Avonds kijken we – en ik voel me totaal niet schuldig – The Good Place.

Mijn sims (ik maakte onze D&D personages) is een engel en maakt sneeuwengelen.

Zaterdag

De wekker gaat vandaag om half 6. HALF 6. Ik ben om 5 uur al wakker en na een kwartiertje besluit ik maar alvast op te staan zodat ik wat rustiger kan ontbijten. Vandaag is namelijk een Gothic en Fantasybeurs in Rijswijk. Ik ben er nog nooit geweest, maar ben uitgenodigd om een kraam te delen. Ik heb kaarsen, buttons, kaarten en wat van mijn man zijn dobbelstenen mee.

De dag is heel erg gezellig en leuk ook al is mijn omzet ruk. Ik was nog nooit bij deze beurs geweest en ik ben blij dat ik nu wel ben geweest! Ik heb leuke nieuwe mensen ontmoet, een paar bekenden gezien en me prima vermaakt.

Rond 8 uur was ik weer thuis en heb ik samen met Rob nog lekker The Good Place gekeken.

 

Zondag

’s Morgens maak ik kaarsen en blog ik. Ik loop namelijk hopeloos achter en dat frustreert me. Daarna is het echter tijd om op de fiets te stappen; mijn nichtje haar vriend viert zijn verjaardag en het leek me heel gezellig om daar heen te gaan.

En het is ook gezellig.

Mooi verhaal; toen ik deze cactus ging kopen in Den Haag kocht iedereen mega boeketten en daar stond ik dan met mijn minicactus.

Nieuwe boeken

Op dinsdag vielen niet alleen mijn boekenleggers van Nerdygirldesigns op de mat, ook mocht ik twee boeken toevoegen aan mijn collectie. Allereerst Dizary – het levende systeem van Patrick Berkhof (ik kreeg er wat swag bij, zo nice!) en toen Schildpadden tot in het oneindige. AAAAAH. Spannend, de nieuwe John Green!

Daarna dacht ik dat het rustiger zou worden met nieuwe boeken, maar dat blijkt niet zo te zijn. Ik ontvang nog een aantal pakketjes met nieuwe boeken deze week. Sorry TBR.

Allereerst ontvang ik van BBNC de drie colibri pockets van Firelight. De drie delen zijn op prachtige handzame hardcoverwijze opnieuw uitgegeven. Nu kan ik eindelijk verder met deel 2!

Ook ontving ik van Best of YA het boek Kamp halfbloed – vertrouwelijk en van LS Amsters Cel 7.

Zeven nieuwe boeken deze week. Oeps.

Oh wacht… Ik kreeg ook deze nog van Cisz!

Gelezen

Op maandag lees ik De slaapster en de spintol, een prachtige combinatie tussen sprookjes en prentenboek voor alle leeftijden. Op dinsdag lees ik in de trein en in het restaurant, waardoor ik thuis voor ik ga slapen twee boeken uitlees: Koude magie en The fallen kingdom.

Daarna kan ik het niet laten om te beginnen in Schildpadden tot in het oneindige, de nieuwe John Green, welke ik op vrijdagochtend uitlees.

Op zaterdag begin ik in Het Lot, welke ik ook uitlees in de trein. Ik ga daarna verder met Game of Thrones, maar daar kom ik niet heel veel verder in. Op zondag begin ik in Iskari!

Deze week heb ik dus 5 boeken uitgelezen en dus is mijn TBR weer toegenomen. Hopelijk haal ik dat volgende week weer in!

Blogposts

See you next week!

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

7 responses to “Dagboek: simsen als een baas

  1. Andrea

    Ik kon het niet laten om de nieuwe Firelight boeken op te zoeken. Oeh, die covers zijn nice 🙂 Ik heb ze alledrie al gelezen, maar ze zijn niet duur. Hm…
    Enne als je het nodig hebt, moet je gewoon een blogbreak nemen, hoor. Dan kun je er daarna weer met fris enthousiasme tegenaan, toch?

  2. Henrieke

    De laatste tijd ben ik ook weer helemaal gek op de Sims. Ik ben met Sims 4 begonnen en als ik genoeg tijd heb dan kan ik heerlijk spelen. Helaas breng ik de laatste tijd de avond nogal eens hangend op de bank door. :-p

  3. Een blogdip is verschrikkelijk! Ik krabbel er net weer een beetje uit! D&D was weer awesome en ik ben benieuwd naar onze lange sessie! We hebben al gefangirled ( schrijf je dat zo? ) over Iskari haha.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.