Zwartspreuk (Spellcaster #1) – Claudia Gray

Geplaatst op 11 oktober 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Zwartspreuk (Spellcaster #1) – Claudia GrayZwartspreuk door Claudia Gray
Ook door deze auteur: Duizend stukjes van jou
Serie: Spellcaster #1
Andere boeken in deze serie: Zwartkracht
Uitgever: Harper Collins | September 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 384
ISBN: 9789402700534
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Het magische eerste deel van de Spellcaster-serie van bestsellerauteur Claudia Gray.

Nadia stamt af van heksen. Maar wanneer haar moeder van de ene op de andere dag vertrekt, laat ze niet alleen een ontredderd gezin achter, maar ook een dochter die ze nog maar half heeft ingewijd in de magie. Om een nieuwe start te maken, gaan Nadia en haar vader verhuizen, maar zodra ze hun nieuwe woonplaats in rijden, voelt ze dat er iets mis is. Ze komt erachter dat er duistere krachten aan het werk zijn, maar hoe kan zij er in haar eentje iets aan doen? Dan krijgt ze gelukkig hulp van een knappe, geheimzinnige jongen...

New York Times bestsellerauteur Claudia Gray heeft met haar eigen magische pen en rijke fantasie weer een geweldig boek geschreven, boordevol magie, mysterie en een romantische liefde. Voor fans van De Graces van Laure Eve.

Nog voor ik met Duizend stukjes van Claudia Gray te maken kreeg, had ik al een van haar eerdere boeken op mijn goodreads TBR gezet; Spellcaster. Het boek verschoof een beetje naar achteren, maar toen Harper Collins bekendmaakte dit boek ook te gaan vertalen onder te naam Zwartspreuk, was ik ontzettend blij. Heksen, magie en dat soorten dingen liggen immers helemaal in mijn straatje en ik kon dan ook niet wachten.

Nadia is een heks en dat weet alleen haar moeder, maar die is weg. Samen met haar vader en broertje verhuisd ze naar een klein stadje. Meteen heeft Nadia door dat er iets niet pluis is; hier ligt zwarte magie op de loer! Gelukkig maakt Nadia al snel een goede vriendin en komt er ook een knappe mysterieuze jongen helpen.

Laat ik beginnen met het omslag, waar veel commentaar op is. Weet je, dit boek zou er echt een stuk beter uitzien zonder de al vijfduizend keer eerder gebruikte stockfoto van die chick. Zo zonde! Het oogt wat goedkoop en het past gewoon niet lekker bij elkaar, maar dat vind ik van wel meer boeken die deze uitgever de laatste tijd uitgeeft. Zonde!

Op naar het boek; Zwartspreuk zou je denk ik het beste kunnen zien als een soort liefdesbaby van Charmed en de Wicca-reeks van Cate Tiernan. En daar word ik als fan van beiden natuurlijk ontzettend blij van. En het is maar goed ook dat deze elementen in het boek zaten, anders had ik het boek denk ik niet zo leuk gevonden.

Ik merkte namelijk duidelijk dat dit een van haar eerste boeken was. Het boek heeft veel beschrijvingen (te veel zo nu en dan) en soms loopt de tekst daardoor niet lekker. Het is alsof er teveel werd voorgekauwd. Less is more. Dit is wel iets wat je bij veel meer auteurs zien; ze breken door met een bepaald boek en vervolgens wordt ouder werk ook op de markt gezet, terwijl dit niet altijd ten gunste komt omdat het minder van kwaliteit is. In dit geval; heerlijk concept, maar de uitwerking was niet helemaal lekker.

Hoewel Zwartspreuk over Nadia gaat, wordt er zo nu en dan gesprongen naar een ander personage en dit maakt het onnodig warrig en chaotisch. Ik had in dit geval liever vanuit een ik-perspectief gelezen, omdat Claudia Gray ondanks het perspectief zoals het nu is heel veel gedachten in de tekst propbeert te proppen. Het volgens van steeds een andere personage (en diens gedachten) maakt het soms flink schakelen.

Ik vond Zwartspreuk zeker een leuk boek, maar minder spectaculair dan ik had gehoopt. Er waren een aantal dingen waar ik me behoorlijk aan ergerde (het overmatige gebruik van ‘zeg maar’, bijvoorbeeld), zoals de schrijfstijl en het gespring in personages. Dit boek had zo veel meer kunnen zijn als het op hetzelfde niveau als haar Vuurvogel-trilogie was geweest.

 

Zwartspreuk is de liefdesbaby tussen Charmed en de Wicca-serie van Cate Tiernan

Zwartspreuk was dus niet helemaal wat ik had gehoopt. Ik had torenhoge verwachtingen, maar de schrijfstijl sprak me niet echt aan en ik miste een stukje spektakel. Het voelde nu nog als een behoorlijke inleiding en het steeds wisselen van personages maakte het verwarrend. Toch heeft het ook wel weer een hoge verslavingsfactor en ben ik wel verliefd op het concept.

three-half-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

One response to “Zwartspreuk (Spellcaster #1) – Claudia Gray

  1. Jaa ik herken dat wisselen met die personages, ik vond dat ook erg slordig gedaan omdat het nergens echt werd aangegeven. Ineens BAM was het Mateo.
    Ik ben nu op 1/3 en ben benieuwd waar t heen gaat.. 🙂
    En ja Wow die cover. Leeeeelijk!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.