Zwartkracht (Spellcaster #2) – Claudia Gray

Geplaatst op 20 juni 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

Zwartkracht (Spellcaster #2) – Claudia GrayZwartkracht door Claudia Gray
Ook door deze auteur: Duizend stukjes van jou
Serie: Spellcaster #2
Andere boeken in deze serie: Zwartspreuk
Uitgever: Harper Collins | Mei 2018
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 352
ISBN: 9789402701128
Uitgave: Paperback
Goodreads
three-half-stars

Nadia en haar vrienden dachten dat ze het kwaad in Captive's Sound hadden verslagen, maar niets is minder waar. Elizabeth, een klasgenoot die in werkelijkheid een tovenares is, is terug: mooier, machtiger en gevaarlijker. Bovendien manifesteert zich een nieuw en nog groter kwaad in hun woonplaats. Hoewel Nadia's magische krachten zijn toegenomen, voelt ze zich nog steeds een groentje en is er niemand die haar hiermee kan helpen.

Ze moet alle zeilen bijzetten om haar vrienden te beschermen en voelt zich kwetsbaarder dan ooit voor de donkere verleiding...

Toen ik kennismaakte met de boeken van Claudia Gray was ik meteen fan. Duizend stukjes van jou vond ik echt een heerlijk boek en al snel hoopte ik dat ik alles van haar kon lezen. Ook haar eerdere werk, dus! Zwartspreuk was een van haar eerste boeken en omdat het over hekserij gaat, sprak ook dit me meteen aan. Maar toen ik het boek uiteindelijk las, was ik niet meteen net zo enthousiast als ik had verwacht. Hoewel het allerlei elementen bevat die ik tof vind, vond ik het niet het beste boek wat ik ooit las. Toch was ik benieuwd naar het vervolg en Harper Collins gaf me de kans om Zwartkracht te lezen.

Nadia en haar vrienden dachten dat ze Elizabeth hadden verslagen en hun woonplaats Captive’s Sound daarmee hadden bevrijd van het kwaad. Maar ze blijkt nog te leven en is machtiger en gevaarlijker dan ooit. Ze biedt Nadia de keus; wordt mijn leerling en ik zal je helpen sterker te worden. De verleiding wordt steeds groter, vooral als ze daarmee haar vrienden kan redden.

In Zwartkracht gebeurt er weer vanalles. Er nadert een nog grotere dreiging die mensen spontaan ziek laat worden en in coma terecht doet komen. Ook mensen die dichtbij Nadia en haar vrienden staan. Dit zorgt ervoor dat Nadia enorm in het nauw wordt gedreven. En hierdoor ontstonden en interessante wendingen. Waar menig boek ervoor gekozen zou hebben dat Nadia het toonbeeld van het goede is en altijd zal blijven tegen het kwaad, worden er in deze serie andere keuzes gemaakt. Dit vond ik verfrissend, verrassend en eigenlijk wel cool. Langzaam begon ik deze serie steeds leuker te vinden en verslaafd te raken. Nu wil ik het derde deel ook heel graag lezen, want ik ben erg benieuwd hoe dit af gaat lopen!

Ik moet zeggen dat Nadia niet perse mijn favoriete personage vind. Nee, die rol is weggelegd voor de beste vriendin Verlaine. Zij is vervloekt waardoor niemand echt liefde voor haar kan voelen en dit vond ik zo’n interessant gegeven. Ik was dan ook blij dat dit best een grote rol in het boek speelde. Dit vond ik vele malen boeiender dan de romantiek tussen Nadia en Mateo. Dat Verlaine ook een mogelijke romance krijgt en vooral met wie vond ik daarentegen wél heel tof. Ik shipte die twee enorm. Ha.

Ik vond Zwartkracht beter dan deel een omdat het meer actie bevat en de duistere sfeer wat meer tot zijn recht kwam. En vooral door Verlaine dus. Ik vond haar echt heel cool. Daarnaast leer je in dit boek meer over de geschiedenis van personages, zoals wat er met Nadia’s moeder is gebeurd. Dit vond ik interessant en dit maakte de motieven ook duidelijker.

Toch is er iets dat me tegenhoudt om de Spellcaster serie fantastisch te vinden. De plot was vrij gewoon en dit boek is duidelijk uitgegeven gedurende een periode dat er nog niet heel veel van dit soort boeken waren terwijl er wel veel vraag naar was. Ik ben natuurlijk een vrij verwende young adult lezer, maar ik miste een bepaalde vernieuwing en diepgang in het boek. Het is een leuk verhaal, maar geen hoogvlieger.

Mijn favoriete gedeelte van Zwartkracht is de chemie tussen Verlaine en Asa.

Al met al heb ik me met Zwartkracht meer vermaakt dan met het eerste deel. Misschien komt dit deels omdat ik mijn verwachtingen had bijgesteld. Toch denk ik oprecht dat dit boek ook gewoon beter is dan het eerste deel; je krijgt meer achtergrondinformatie waardoor de personages beter tot hun recht komen. Vooral de bijrollen zijn interessant, want Nadia doet me niet heel erg veel. Claudia Gray heeft wel een aantal verrassende keuzes gemaakt die je dan weer niet zo vaak in young adult boeken ziet langskomen en dat vind ik heel sterk.

three-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “Zwartkracht (Spellcaster #2) – Claudia Gray

  1. Annette

    Ik ben heel benieuwd naar dit tweede deel! Hij ligt nog bij mijn moeder, hopelijk kan hij snel deze kant op komen!

  2. Elke

    Wat een toffe recensie! Je foto’s zijn trouwens echt super mooi! Ik moet echt nog mijn bookstagram skills oppoetsen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.