Dagboek: Een nieuw (lees)jaar

Geplaatst op 8 januari 2018 door Emmy in Persoonlijk / 5 Comments

Van lekker weer, naar storm, naar vrieskou. Wat een wisselende week in weer en gevoel! Deze week werkte ik een paar dagen, deed ik rustig aan en bezocht ik veel familie.

Ik hoopte stiekem op 1700 volgers op instagram op 1 januari, maar dat lukt helaas niet.

Maandag

Gelukkig nieuwjaar! 2018 is begonnen en dat betekent natuurlijk weer een frisse start. Heb jij nog goede voornemens? Ik ga gewoon door met de voornemens die ik al eerder had.

‘s Morgens zijn Thyrze en Melisa nog bij ons, dus we kletsen gezellig en ontbijten wat, allemaal een beetje brak van het laat gaan slapen en de onrust bij ons in de straat. Rond het middaguur gaan ze weg en niet veel later vertrekken ook wij richting het station; tijd voor het familierondje. Eerst naar Woerden waar papa ons op komt halen en dan richting opa en later naar oma. Heel erg gezellig en rond een uur of half 10 zijn wij weer thuis. Lekker vroeg dankzij mijn nichtje die ons afzette.

Thuis besluiten we niks meer te gaan doen, want anders zit ik weer tot laat in een boek of ben ik de kerstboom om middernacht aan het opruimen. Nee, we kijken nog even twee afleveringen van Ghost Adventures. Past wel bij de volle maan. Na twee afleveringen ben ik echter zo volledig uitgeput (wat een bizar gevoel) dat ik gewoon naar bed moet.

Hahahahaha. Het is weer tijd om een goodreads challenge in te stellen en goodreads geeft 12 als optie. Eh… Nee?

Dit lijkt er meer op.

Dinsdag

Lekker dan, dikke migraine. Zo wilde ik het jaar niet starten! Ik wilde lekker aan de slag, maar ik besluit het allemaal wat anders aan te pakken. Ik doe rustig aan in de ochtend, ruim de kerstboom op en kijk een beetje naar een citytrip die we binnenkort willen maken. Dan is het tijd om naar het werk te gaan. Invallen op de jeugdafdeling!

Ember is een schatje deze week. En krols. Dat is minder leuk.

Woensdag

Wat. Een. Wind.

Ik moet eerst even naar werk voor een uitleg van een nieuw systeem. Ik hoop zo dat ik hier nog lang mag blijven werken! Dan haal ik de HP box op en dan is het al weer snel tijd om naar het zwembad te gaan. Ik zwem lekker een uurtje baantjes en dan ga ik met heel veel moeite naar huis; ik heb namelijk MEGA tegenwind. AAAAAH.

Deze HP box is mijn favoriete tot nu toe. DAMN.

‘s Avonds hebben we weer een avondje D&D.

Donderdag

Ik ben de hele dag een beetje zenuwachtig, omdat de dokter vandaag met uitslagen zal bellen. Gelukkig heb ik genoeg dingetjes om te doen, waardoor het pas rond 2 uur een beetje begint te kriebelen. Ik lees vandaag veel, wandel een heel stuk en wacht. En wacht. En wacht. En ze bellen me niet. Daar maak je dan een afspraak voor. De rest van de avond ben ik best wel van slag… Ik lees wat en kijk een aflevering van Ghost Adventures.

Vrijdag

‘s Morgens vroeg bel ik meteen het ziekenhuis. Ze willen me eigenlijk aan het eind van de dag bellen, maar dan moet ik werken. Ze gaan hun best doen voor 1 uur te bellen; eerst zien en dan geloven en anders bel ik maandagochtend weer meteen. Ik word er wel een beetje verdrietig van, hoor.

Ik schrijf vandaag ook weer een stuk aan Supernerd.

In de ochtend blog ik, lees ik en dat soort dingen. Deze week doe ik het een beetje rustig aan.

Als ik naar mijn werk fiets word ik dan toch gebeld. Ik spreek een aantal dingen door, maar heel veel beter voel ik me nog niet? Onzekerheid, onzekerheid.

‘s Avonds doe ik lekker rustig aan.

Zaterdag

Ik heb een weekend vrij. WOEHOEEEE. Het voelt heel gek, alsof het gisteren zaterdag was en vandaag zondag. Vandaag gaan we ook nog Sinterklaas vieren.. Een beetje later dan normaal, maar door overvolle agenda’s kon het gewoonweg niet eerder.

Het was heel erg gezellig en ik ben echt MEGA verwend. Zo erg, dat ik er een apart blogje over zal plaatsen.

IK KREEG NIFFLER!!!

Als we rond half 10 thuis zijn zet ik meteen Wie is de Mol aan, wat ik gelukkig heb opgenomen. Oh en ik had echt heel veel boekenbonnen die ik uitgaf.. 11 boeken komen mijn kant op. NO SHAME.

Mijn schoonzus weet wat ze uit moet zoeken!

Zondag

Ook vandaag bij ik lekker vrij, en omdat mijn stiefvader bijna jarig is, ga ik daar in de middag heen. Het is koud maar wel mooi weer, dus zodra ik in Rhenen ben besluit ik een stukje om te lopen. Op dat vlak mis ik Rhenen enorm; al die fijne wandelplekken, al die stukken bos. Ik ben zo verwend met het bos als kind zijnde. Phoe. Na een gezellige en rustige verjaardag vertrek ik weer naar Den Bosch. Lekker lezen in de trein. Thuis besluit ik nog een beetje te bloggen en te lezen. En te schelden op mijn telefoon, die plots veel sneller leeg gaat. Kak.

Gelezen

Ik ben dit leesjaar begonnen met Nimmernacht, een knoeperd van een boek en die lees ik op woensdag uit. Precies voor we weg moeten is hij uit. Daarna begin ik in Song of the current, welke ik donderdag helemaal lees. Dan vind ik het tijd voor Wonder Woman Warbringer.

Op zondag lees ik twee boeken uit: Het zilveren masker (Magisterium #4) en Slaves: dante. Ook lees ik nog een stuk in Een dans met draken deel 1, waar ik al kei lang mee bezig ben…

Vijf boeken al uit dit jaar.. GAAT LEKKER! Volgens goodreads loop ik er nu twee voor op schema. Lekkerrrrrrrr. Hoe gaat het met jullie?

Ik luister ook weer deze week, naar Magic Bites van Ilona Andrews deze keer. Ik probeer zo veel mogelijk naar boeken te luisteren die op mijn TBR staan.

Nieuwe boeken

Ik heb deze week tijdens onze sinterklaas viering vet veel boeken gekregen en ook heel veel boeken besteld van mijn boekenbonnen, maar die ga ik in een aparte haul laten zien, dus tja. 😉

Blogposts

Hebben jullie al een goed begin gemaakt dit leesjaar?

 

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

5 responses to “Dagboek: Een nieuw (lees)jaar

  1. Andrea

    Een goed begin van je leesjaar! 🙂 Nimmernacht staat nog op mijn tbr. Wonder Woman heb ik al gelezen. Ha, ben ik je eindelijk een keer voor 😉 Ik ben benieuwd naar je haul.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.