Mijn leesdoelen voor 2018

Geplaatst op 1 januari 2018 door Emmy in Boeken / 12 Comments

Het nieuwe jaar staat voor de deur en daar hoort natuurlijk ook een nieuwe leesuitdaging bij! Ik vind het heerlijk om te bedenken wat ik ga lezen en welke leuke lijstjes ik daarbij kan maken. Ik heb weer een aantal doelen gesteld die al dan niet met elkaar te maken hebben.

Goodreads reading challenge

Afgelopen jaar stond mijn goodreads reading challenge op 200, maar ik las 300+ boeken. Mede door het herlezen van de W.i.t.c.h. en het feit dat rereads nu ook meetellen. Toch ga ik mijn leesdoel voor 2018 niet verhogen. Ik zet hem weer op 200. Ik weet immers niet hoe het jaar gaat lopen met werk en op persoonlijk vlak en ik heb geen zin om me te druk te voelen. En als ik het niet haal? Dat is dan jammer.

Mijn TBR inkorten

Ook deze uitdaging leen ik van vorig jaar. Vorig jaar had ik het idiote idee om tot 50 ongelezen boeken te komen. Hoewel ik wel veel boeken heb weggedaan en ondertussen rond de 135 ongelezen boeken zit, ga ik niet voor een lege kast. Ik hoop echter wel de 100 aan te tikken. Dat zou tof zijn. Ik ga ook weer kritisch kijken naar mijn TBR; staat een boek al jaren ongelezen in mijn kast? Misschien moet ik hem dan maar wegdoen…

Goodreads TBR

Deze heb ik afgelopen jaar al ontzettend ingekort. Ik zit nu net boven de 300 boeken op mijn TBR daar.. Ik hoop dit onder de 300 te houden! Dat houdt in; niet alles maar op mijn tbr knallen en af en toe kritisch doorkijken.

Luisterboeken en ebooks

Sinds kort heb ik weer een abonnement bij Storytel. Ik ben van plan deze te houden, zodat ik op mijn fiets en in de bus kan ‘lezen’. Ik hoop op deze manier nog meer te kunnen lezen.

De Grannie Challenge

Sinds vorig jaar hebben we met z’n vieren (Thyrze, Esmee, Melisa en ik) een uitdaging voor elkaar bedacht. Wij noemen onszelf voor de grap de grannies, omdat we tijdens de sleepover van Best of YA het liefst vroeg naar bed wilde om een boek te lezen. Mocht jij deze lijst ook willen tackelen; vooral doen! Esmee heeft namelijk weer een fantastische lijst gemaakt.

Grannie’s Leeslijst 2018:

 • – Een boek uit het jaar 2018
 • – Een boek uit het jaar 2017
 • – Een boek uit het jaar 2016
 • – Een boek uit het jaar 2015
 • – Een boek uit het jaar 2014
 • – Korte verhalen
 • – Een verfilming
 • – Een titel met een nummer
 • – Een titel met één woord
 • – Een 2e deel uit een serie
 • – Een boek met een paarse cover
 • – Een aanrader van een vriend
 • – Het laatste boek uit een serie
 • – Een boek met draken
 • – Een boek dat zich afspeelt in de zomer
 • – Een boek dat zich afspeelt in de winter
 • – Een boek met magie
 • – Speelt zich af in het verleden
 • – Speelt zich af in de toekomst
 • – Een mystery
 • – Een boek met meer dan 500 pagina’s
 • – Een reread
 • – Een boek over een vloek of voorspelling
 • – Een kleur in de titel
 • – Een hervertelling
 • – Een boek met een ‘LBGT’ personage
 • – Een cover pick
 • – Graphic novel of comic
 • – #WeNeedDiverseBooks
 • – Auteur met mijn initialen

Challenge accepted!

Ik heb nu al weer ontzettend veel zin om mijn goodreads challenge in te stellen en het nieuwe jaar te beginnen met fantastische boeken! Ik begin op 1 januari meteen met een flinke treinreis; ideaal om meteen mijn best te doen met het lezen van een boek.

Gedurende het jaar zal ik jullie weer op de hoogte houden van mijn voortgang!

Wat is jouw leesdoel voor 2018?

Tags: ,

Divider

12 responses to “Mijn leesdoelen voor 2018

 1. Do

  Mooie doelen heb je opgesteld, de Granny leeslijst ziet er leuk uit 🙂 Mijn doel is om dit jaar 70 boeken te lezen, wat meer Nederlands en wat meer klassiekers.

 2. Leuke doelen! Ik heb zojuist mijn Goodreads-challenge op 100 gezet, omdat ik het toch fijn vind om iets in te vullen en egens naar te streven en ook zodat ik ‘m dan niet te laag zet. Maar verder ga ik vooral lekker lezen wat ik wil en proberen door mijn eigen TBR-lijst heen te komen. Dat vind ik uiteindelijk toch het fijnste.

 3. Femke

  Wauw, ik snap niet hoe jullie dit allemaal voor elkaar krijgen! Ik heb in 2017 35 boeken gelezen, en mijn Challenge voor 2018 zet ik ook op 35 boeken. En dan wil ik dit jaar eigenlijk ook nog de Harry Potter boeken voor de eerste keer gaan lezen ??

 4. Thea

  Mijn challenge staat voor 2018 op 100 boeken en ik wil dit jaar wat minder boeken kopen zodat er 1 plankje van mijn boekenkast vrij komt om iets anders in te zetten. Al is dat de afgelopen twee jaar niet gelukt 😉

 5. Wow, 300 boeken… echt geweldig <3 Dan zou de 200 voor dit jaar geen zware opgave moeten zijn, maar je weet inderdaad nooit wat het jaar brengt. De Grannie Challenge ziet er zo leuk uit!
  Vorig jaar wilde ik 30 boeken lezen, dat werden er 49. Daarom is mijn doel voor dit jaar 50, hopelijk behaal ik dit.

 6. Wat een mooi lijstje uitdagingen heb je voor jezelf opgesteld. Ik heb mijn Goodreads dit jaar op 100 boeken gezet vermits het lezen vorig jaar niet zo goed wilde lukken. Verder wil ik vooral weer wat meer boeken van mijn tbr gaan lezen want anders blijft die maar groeien. Het zou leuk zijn mocht ik net als jij de 100 kunnen aantikken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.