Dagboek: kerst, werken, oliebol.

Geplaatst op 1 januari 2018 door Emmy in Persoonlijk / 2 Comments

En de laatste week van 2017 is voorbij. Tijd voor een nieuw jaar.. 2017 is een jaar met ups and downs geweest en ik ben klaar voor 2018. Het wordt vast een goed jaar.

Maandag

Het is kerst! Vandaag hebben we een brunch bij mijn schoonmoeder thuis. Heel erg gezellig en met veel te veel eten natuurlijk! ’s Avonds kunnen we eigenlijk geen pap meer zeggen en duik ik lekker met een boek op de bank. Oke, en ’s avonds keken we Ghost Adventures. Hebben jullie Bright trouwens al gezien? Die keken wij op kerstavond. Het is een urban fantasyfilm op Netflix met Will Smith in de hoofdrol. Niet heel slecht, maar ook niet bijster goed. Gewoon leuk. Ik had er liever een serie van gezien, denk ik.

Dinsdag

Op dinsdag, tweede kerstdag, gaan we naar mijn moeder. Daar gaan we heerlijk gourmetten en pakken we cadeautjes uit. Het is wel gek, de eerste keer zonder oma, maar een van mijn stiefbroertjes heeft het ‘geld en sokken’ opgevangen door iedereen sokken met chocolademuntjes te geven. Wat een held. Mijn andere stiefbroertje is ook een held, want hij trok mij met lootjes en had een surprise voor me gemaakt. De hele avond grapten we over wie de lul zou zijn met het gevaarte. Ik dus. Maar hoe tof; het was een D&D spel/grabbeldoos vol cadeautjes! Zo kreeg ik chocolade, snoepjes, heerlijke douchegel en een boek. Dik verwend dus! Ik kreeg nog meer sokken en een tekenpop (mooi, want mijn oude mist een paar ledematen) dus ik ben helemaal blij!

Het spel… SUPERGROOT!

De uitleg.

Het gaat best lekker met schrijven.. maar meer mag altijd. Een goed voornemen voor 2018, want dit verhaal wil ik echt afmaken.

Woensdag

Ik ben een beetje een zenuwpees. Ik moest het ziekenhuis bellen en daar was ik natuurlijk weer mega over aan het stressen. Gelukkig viel het mee en deed ik het zo vroeg mogelijk. Dan ben je er maar vanaf!

Daarna ga ik richting Utrecht, want ik heb afgesproken met de meiden. We kletsen bij Thyrze en daarna gaan we sushi eten!

Donderdag

Op donderdag werk ik.. Het is lekker druk dus de tijd gaat erg snel. ’s Avonds hebben we D&D, omdat het maandag niet doorging.

Vrijdag

Nadat ik een morgen heb zitten ontwerpen is het tijd om naar het werk te gaan. Waar het gister zo druk was, is het vandaag mega rustig. Ik ben vooral veel bezig met kastcontrole en hoewel ik dat prima vind om te doen, wordt het na een tijd wel een beetje saai. Hopelijk morgen wel drukker! ’s Avonds ontwerp ik nog even verder, blog ik wat en doen we nog wat andere zakelijke dingen voor ik eindelijk met een boek op de bank plof.

Zaterdag

Vandaag moet ik de hele dag werken. Met vlagen is het druk, maar de tijd gaat niet zo snel. Ik ben best wel blij als ik naar huis kan. Het was ook wel een beetje een gekke dag. Aan de ene kant had ik een klant die zo nodig moest aangeven dat mijn baan stom is (?????? hoezo dan???) en aan de andere kant heb ik een meisje aan bergen nieuwe YA boeken kunnen helpen (dat is het beste gevoel..). Gelukkig heb ik toffe collega’s en dan is het opeens zo 6 uur.

Eenmaal thuis ben ik gaan koken en toen werk ik niet lekker, dus iets na 9 ben ik in bed gekropen met mijn boek. Ik las 1 hoofdstuk en ben nog een beetje rond gaan surfen op instagram en ben toen in slaap gevallen. Ik werd 10 uur later pas wakker. Wow. Ik had het blijkbaar nodig.

Dit boek is wel een beetje zwaar voor in bed.

Zondag

De laatste dag van het jaar. Ook vandaag moet ik werken, dus ‘s morgens rommel ik nog wat in huis (nog steeds niet helemaal lekker) en maak ik onder andere deze post. Ik moet straks werken en vanavond komen Thyrze en Melisa om oud en nieuw met ons te vieren.

Sinds kort werkt mijn stappenteller weer. Ik ben tevreden!

Gelezen

Maandag begon ik in De slapende prins, die ik dinsdagochtend uiteindelijk uitlas. Op dinsdag las ik in de trein naar mama Het lot van de Tearling. Woensdag had ik weer een treinreis voor de boeg, dus begon ik in De Overlevers van Alexandra Bracken. Ik hoop zo dat de Nederlandse editie mij beter bevalt! Het boek leest vlot door, tot ik bij de laatste 100 pagina’s kom. Die staan me zo tegen, alsof ik een grote afstand met het boek voel! Op vrijdagavond lees ik het boek uit. Daarna begin ik in Nimmernacht, waar ik amper wat in lees.

Ook luister ik deze week weer een boek: Blackbirds. Het volgende boek wat ik ga luisteren? Magic Bites.

Drie boeken gelezen en een geluisterd. Lekkere afsluiting van het jaar! Ik sluit het jaar af met 305 gelezen boeken.

Nieuwe boeken

Met kerst krijg ik Windwitch van Susan Dennard van mijn stiefbroertje. Hij heeft mij namelijk getrokken als lootje! Op woensdag krijg ik van Melisa Ash & Quill, die zij voor mij kocht in Engeland. Eindelijk de trilogie compleet!

En dat is het! (Stilte voor de storm.. hahaha)

Blogposts

Volgende week een nieuw jaar! Op 1 januari ga ik naar familie, op dinsdag en vrijdag werk ik en verder heb ik nog wat afspraken staan (en ga ik weer zwemmen). Tot volgende week!

 

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

2 responses to “Dagboek: kerst, werken, oliebol.

Geef een reactie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.