Now I Rise (The Conqueror’s Saga #2) – Kiersten White

Geplaatst op 26 december 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 5 Comments

Now I Rise (The Conqueror’s Saga #2) – Kiersten WhiteNow I Rise door Kiersten White
Ook door deze auteur: Paranormalcy
Serie: The Conqueror's Saga #2
Andere boeken in deze serie: And I Darken
| Juli 2017
Genres: Young Adult, Historische fictie
Aantal pagina's: 480
ISBN: 9780552573757
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

Lada Dracul has no allies. No throne. All she has is what she’s always had: herself. After failing to secure the Wallachian throne, Lada is out to punish anyone who dares to cross her blood-strewn path. Filled with a white-hot rage, she storms the countryside with her men, accompanied by her childhood friend Bogdan, terrorizing the land. But brute force isn’t getting Lada what she wants. And thinking of Mehmed brings little comfort to her thorny heart. There’s no time to wonder whether he still thinks about her, even loves her. She left him before he could leave her.

What Lada needs is her younger brother Radu’s subtlety and skill. But Mehmed has sent him to Constantinople—and it’s no diplomatic mission. Mehmed wants control of the city, and Radu has earned an unwanted place as a double-crossing spy behind enemy lines. Radu longs for his sister’s fierce confidence—but for the first time in his life, he rejects her unexpected plea for help. Torn between loyalties to faith, to the Ottomans, and to Mehmed, he knows he owes Lada nothing. If she dies, he could never forgive himself—but if he fails in Constantinople, will Mehmed ever forgive him?

As nations fall around them, the Dracul siblings must decide: what will they sacrifice to fulfill their destinies? Empires will topple, thrones will be won . . . and souls will be lost.

Na And I Darken gelezen te hebben, was ik verliefd gewoon op het boek waarin het verhaal van Vlad the Impaler op een andere manier wordt verteld. Vlad is hierin namelijk een jonge vrouw! Het boek zat vol historie, spanning en ijzersterke personages, waardoor ik niet kon wachten het vervolg, Now I Rise,  te lezen. Toch was ik ook een beetje bang, wat als het vervolg minder goed zou zijn?

Lada is vertrokken uit het Ottomaanse rijk en heeft maar één doel; haar troon terugclaimen. En daarom trekt ze ten strijde. Naar broer, Radu, blijft achter bij de Sultan. Om zijn loyaliteit te laten zien wordt hij naar Constantinopel gestuurd om te spioneren. Mahmed – de sultan op wie zowel Lada als Radu verliefd zijn – wil de stad namelijk koste wat kost innemen.

Voor mij is Lada by far een van de meest interessante personages die ik heb leren kennen. Ze is duister, wreed en een echte vechter, maar heeft ook emotie en gevoel. De passie voor haar doel spat de pagina’s af.. En zeg eens eerlijk; hoe vaak lees je nu over een YA heldin die eigenlijk niks goeds in haar zin heeft? Niet zo vaak! En dat maakt het dat ik haar fantastisch vind om over te lezen.

Radu is een beetje een softie, en dat maakt de balans compleet. Want ook in Now I Rise hebben beiden weer de hoofdrol. Nu zijn ze in dit boek gesplitst en krijg je dus twee aparte verhaallijnen. Maar ze waren goed in balans, het is niet zo dat de ene de ander overschaduwde en dat is knap.

Naast dat hun verwantschap hen verbind is daar natuurlijk ook weer Mehmet, de sultan. Hij speelt een gevaarlijk spel en ik mocht hem absoluut niet. Maar zijn sterke persoonlijkheid is wel nodig. Net als Lada. Net als Radu. Het geheel is weer ontzettend sterk en ik heb er weer van genoten. Lada is badass en gaat de strijd aan, terwijl Radu zijn innerlijke strijd juist aanpakt om zo zijn lessen te leren.

Wat ik ook zo knap vind aan deze serie is dat de tijdgeest goed voelbaar is. Hiermee bedoel ik dat de beschrijvingen van gedegen onderzoek zijn voorzien en dat alles wat de personages meemaken, vasthouden, dragen, eten etc. past bij de tijd en plaats waarin zij leven. Ook religie speelt hierin een rol, maar neemt nooit de overhand.

Toch las het boek af en toe wat langzaam voor mij. Het is een behoorlijke knoeperd en het is geen heel makkelijk boek. Dit krijg je natuurlijk sneller wanneer iets ook op historisch vlak niet gemakkelijk uit te leggen is. Het boek voelt zo nu en dan als een complex fantasyverhaal, terwijl het eerder een hertelling – een duistere, grove, wrede en harde – van historische feiten. Maar dan wel in een fictiejasje gegoten.

Maar het einde. Mensen mensen mensen.. Na het einde wil ik alleen maar meer. En wel nu!

Now I Rise is duister, wreed en behoord tot een van mijn favoriete historische fictie ooit.

De personages, de tijdgeest, de innerlijke strijd, Now I Rise had het allemaal en ik hield ervan. Zo nu en dan was het verhaal soms net een tik te traag, maar over het algemeen gezien is dit zoals ik mijn boeken graag heb. Een aanrader voor fans van geschiedenis, assassins en de intriges van het hof.

four-half-stars

Tags: , , , ,

Divider

5 responses to “Now I Rise (The Conqueror’s Saga #2) – Kiersten White

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.