And I Darken (The Conqueror’s Saga #1) – Kiersten White

Geplaatst op 11 februari 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

And I Darken (The Conqueror’s Saga #1) – Kiersten WhiteAnd I Darken door Kiersten White
Ook door deze auteur: Paranormalcy
Serie: The Conqueror's Saga #1
Andere boeken in deze serie: Now I Rise
Uitgever: Corgi Childrens | Juli 2016
Genres: Young Adult, Historische fictie, Hertelling
Aantal pagina's: 484
ISBN: 9780552573740
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-half-stars

No one expects a princess to be brutal. And Lada Dragwyla likes it that way.

Ever since she and her brother were abandoned by their father to be raised in the Ottoman sultan’s courts, Lada has known that ruthlessness is the key to survival. For the lineage that makes her and her brother special also makes them targets.

Lada hones her skills as a warrior as she nurtures plans to wreak revenge on the empire that holds her captive. Then she and Radu meet the sultan’s son, Mehmed, and everything changes. Now Mehmed unwittingly stands between Lada and Radu as they transform from siblings to rivals, and the ties of love and loyalty that bind them together are stretched to breaking point.

The first of an epic new trilogy starring the ultimate anti-princess who does not have a gentle heart. Lada knows how to wield a sword, and she'll stop at nothing to keep herself and her brother alive.

Ik had al eerder kennis gemaakt met een boek van Kiersten White, zo las ik vorig jaar Paranormalcy. Maar ik stond er eigenlijk niet helemaal bij stil dat And I Darken ook een van haar boeken was. Ik kocht het boek op YALC nadat ik het al eerder overal op internet langs zag komen. Het sprak me zo ontzettend aan en ik was zo benieuwd! Toch duurde het nog een eeuwigheid voor ik het boek ook daadwerkelijk uit de kast pakte. En man, wat ben ik nu blij dat ik het gelezen heb.

And I Darken gaat over de prinses Lada, de prinses van Wallachia. En als je denkt dat prinsessen altijd lief en hoffelijk zijn, dan ben je bij Lada aan het verkeerde adres. Ze is meedogenloos, hard, gepassioneerd en brutaal. Samen met haar jongere en zachtaardige broer Radu komt ze terecht bij de Sultan van het Ottomaanse rijk.

Terwijl Lada zich voorbereid op het terugnemen van haar geboorterecht, komt ze terecht in allerlei intriges van het hof. En dat is best lastig als je niet bepaald het toppunt van vrouwelijkheid bent en langzaam gevoelens voor de zoon van de Sultan, de erfgenaam van het rijk waar ze zich juist met hand en tand tegen wil verzetten.

Al binnen 50 pagina’s wist dit boek me volledig in te palmen en wist ik dat ik een fantastisch boek te pakken had. Ik vond Lada als hoofdpersoon namelijk erg sterk. Haar passies, haar gedrag, haar vechtlust.. Het was eens wat anders dan al die gewillige YA heldinnen in nood die perse een vent nodig hebben om hun vrouwtje te staan. Lada is juist de man in deze relatie, om het maar even te zeggen.

And I Darken is een hertelling van het verhaal van Vlad the Impaler. Nou ja, een soort van. Lada is namelijk een vrouwelijke versie van Vlad en dat vond ik een unieke vondst. Sowieso vond ik de setting erg verfrissend. Hij is brutal en de tijdgeest is goed aanwezig.

Ondanks dat Lada een keiharde is, kreeg ik wel veel gevoel bij dit boek. Ik vond het namelijk erg geloofwaardig overkomen, zonder dat het te ‘historisch’ aanvoelde, of juist te verzonnen. Tevens waren de drie hoofdpersonen ook gewoon erg overtuigend. Ze hadden een stevig karakter en hielden zich daaraan; ze hadden duidelijk hun eigen stemmen. Ook hun dynamiek (het is bijna een driehoeksverhouding) wist mij erg mee te slepen. Ha, dat is lang geleden!

De sprongen in de tijd die het boek soms maak komen ten goede aan het tempo. Het maakte van And I Darken een erg meeslepend boek met hoofdpersonages die eens niet de beste bedoelingen hebben. Dat mag ook wel eens, toch? De wereld hoeft niet met elk boek gered te worden.

And I Darken is een must voor iedereen met een zwak voor een heldin met een duidelijke stem.

Ik had van te voren nooit verwacht dat And I Darken mij zo zou weten te raken. Ondanks de keiharde Lada wist het boek me echt op gevoel mee te slepen en dat vind ik best knap. Alle personages hadden een duidelijke en herkenbare stem, waardoor het gewoon een heel prettige Young Adult in een historische setting werd. Een setting die ook nog eens niet vaak gekozen wordt; extra fijn!

four-half-stars

Tags: , , , , ,

Divider

3 responses to “And I Darken (The Conqueror’s Saga #1) – Kiersten White

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.