Bemind PC Cast Kristin Cast – P.C. Cast

Geplaatst op 27 december 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 8 Comments

Bemind PC Cast Kristin Cast – P.C. CastBemind door P.C. Cast
Ook door deze auteur: Godin bij vergissing
Serie: Andere wereld #1
Uitgever: Van Goor | November 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9789000357758
Uitgave: Paperback
Goodreads
two-stars

Bemind van P.C. Cast & Kristin Cast
Het Huis van de Nacht is terug!

De kudde oenen is al een jaar uitgewaaierd over het land. Ter gelegenheid van Zoeys achttiende verjaardag roept Stark iedereen weer bij elkaar in Tulsa. Maar Tulsa blijkt niet meer zoals het was. Vreemde, duistere tekens worden zichtbaar – zou het kunnen dat Neferet zich toch weer roert? Zoey wil niets aan het toeval overlaten en roept haar vrienden op om samen met haar een nieuwe laag van bescherming over Neferets gevangenis te leggen. Koud kunstje, of toch niet? Niets is ooit wat het lijkt in het Huis van de Nacht en de vrienden moeten opnieuw samen ten strijde trekken. Maar een jaar is lang. Kunnen ze nog steeds op elkaar bouwen of zijn ze te veel uit elkaar gegroeid? Zal de duisternis vriendschappen vernietigen of zal Zoey erin slagen om degenen die ze lief heeft te redden?

Lees ook de Huis van de Nacht-serie:
Verkozen
Verraden
Uitverkoren
Ontembaar
Onveilig
Verleiding
Verbrand
Ontwaakt
Voorbestemd
Verborgen
Onthuld
Verlost

Zo nu en dan vind ik het heerlijk om een echte guilty pleasure te lezen. Het huis van de nacht was ook altijd een serie die ik niet goed vond, maar wel vermakelijk. En nu is er tien jaar na de verschijning van het eerste boek een nieuw boek verschenen: Bemind. Bemind speelt zich een jaar na de serie af en is het begin van een nieuwe reeks. NOG MEER!? Zou je denken. Nog meer.

Zoey wordt bijna 18 en dat is natuurlijk reden voor een feestje. Al haar vrienden komen voor de gelegenheid terug naar Tulsa om het te vieren. Maar dan lijkt het alsof Neferet zich weer gaat manifesteren. De duisternis ontwaakt.. Kunnen ze het tegenhouden voor de rode vampier zombies die op komen dagen hun wereld zal overspoelen?

Na dertien delen en een tal van tussenboek zou je zeggen dat moeder en dochter Cast ondertussen wel klaar zijn met ultieme special snowflake Zoey Redbird. Spoiler; nee. Helaas niet. Met Bemind beginnen ze een nieuwe reeks die doorgaat op de eerdere serie maar eventueel wel te lezen is door nieuwe lezers. Al vraag ik me af of je er dan voldoende van snapt.

Wat hopelijk een guily pleasure read werd, werd zo nu en dan een grote worsteling. Want alles wat er mis is in de serie, komt weer driedubbel zo hard terug in dit boek. Laat ik het even opsommen.

 • Zoey is en blijft een special snowflake.
 • Het boek is ergens precies hetzelfde als z’n dertien voorgangers. Dezelfde badguy, dezelfde struggles en hetzelfde gevoel van ‘wat is er nu eigenlijk gebeurd in heel het boek?
 • De personages zijn zo ontzettend fake (ik ga dit zo nog toelichten).
 • Deze koe is al teveel uitgemolken.
 • Bullpoepie. Wat de neuk.

Graag licht ik nog toe waarom de personages zo ontzettend nep aanvoelen.

Bemind speelt zich een jaar na het vorige boek af. In dat jaar zijn alle oenen opeens hogepriester en houden ze een huis van de nacht op een andere locatie draaiende. Hoe dan!? Ze hebben geen ervaring met lesgeven. Geen ervaring met hoe je een school draaide houdt. En een aantal van hen zijn nog niet eens volwassen!

Speciaal voor Zoey’s 18e verjaardag komen ze allemaal weer terug. Soms zelf de dode. Spijt van eerdere keuzes dames Cast?

Daarnaast gedragen ze zich allemaal alsof ze het allemaal wel weten; ze weten hoe de wereld werkt en hoe de maatschappij draait. Sorry hoor, maar toen ik 17 was piste ik bijna in mijn broek bij het idee dat ik moest gaan studeren. Ik was nog zo jong. Deze personages gedragen zich alsof ze ouder zijn, maar spreken geforceerd jong. Gruwel gruwel. Als ze nou 25 jaar waren geweest in dit boek, dan waren deze ergernissen in ieder geval verholpen. Gemiste kans.

Bemind is meer van hetzelfde. De personages komen maar weinig verder en hebben hetzelfde doel als vroeger, alsof ze er nog niks van geleerd hebben. Hierdoor blijft de plot vlak en mist de spanning.

Dus tja… Helaas bleek Bemind dus niet de guilty pleasure te zijn waar ik op had gehoopt. Ik had zo veel liever gezien dat er meer tijd overheen was gegaan en dat er een ander kwaad was opgestaan, dan had ik het misschien wel vernieuwend en aantrekkelijk gevonden.

En toch ben ik benieuwd naar hun volgende serie samen. En naar P.C. Cast’s andere boek wat ik nog heb staan.

Bemind is helaas niet de vernieuwende wending in de wereld van het Huis van de nacht. Meer van hetzelfde en weinig variatie.

Helaas was Bemind voor mij een grote herhaling. Als je graag 14 keer hetzelfde verhaal leest over een typische mary sue, dan is dit je boek. Je zou het boek ook kunnen lezen als je de rest niet las, maar er zullen dan wel aardig wat zaken onduidelijk blijken. Het is niet zo dat ik het echt heel rot vond om te lezen, maar er zaten wel echt wat zaken in waar ik niet zo vrolijk van werd.

two-stars

Tags: , , , ,

Divider

8 responses to “Bemind PC Cast Kristin Cast – P.C. Cast

 1. Femke

  Ik las de eerste paar boeken van het huis van de nacht in 2011/2012 en toen vond ik ze geweldig. Ik had het zevende deel (Verbrand) nog ongelezen in de kast staan, en omdat Onbemind was uitgekomen, besloot ik om Verbrand te gaan lezen… Nou ik vond het verschrikkelijk. Ik begrijp niet dat ik die boeken ooit geweldig heb gevonden. Ik heb het boek uiteindelijk wel uitgelezen, maar ik ben niet van plan de andere boeken te gaan lezen. Aan je recensie te zien is dat het ook niet waard, haha! Ik kan me helemaal vinden in je recensie over Onbemind. Het is elk boek gewoon hetzelfde…

  • Shana

   Ik ben 17 jaar en ik heb allee boeken gelezen en ik vind ze toch leuk en spannend ik zal het niet te veel veranderen want ik vind het een topper en mijn mama ook .!

 2. Marjolijn

  Hoi Emmy, kun je misschien nog even uitleggen wat een special snowflake is? Ik heb de term wel eens gehoord en ik denk dat ik weet wat het betekent, maar ik twijfel… En als ik het google, kom ik vooral politiek gekleurde en negatieve dingen tegen xD Is het iets negatiefs?

  Ik lees graag en veel, maar dit soort termen heb ik nooit meegekregen, haha 😛

  • Een special snowflake is eigenlijk een beetje als een mary sue: een personage waar eigenlijk alles perfect aan is. Tot het irritante af. En als er dan wat mis is, dan is het overdreven mis. En wat je vaak bij special snowflakes ziet is dat ze vooral zichzelf zo fantastisch vinden.

 3. Marilyn

  Ik geef je gelijk.
  Ik heb op het laatste boek na (ligt nog steeds in mijn kast ooit lees ik het wel) alles gelezen maar vond het toen al langdradig.
  12 boeken was al teveel en nu beginnen ze nog eens een nieuwe serie met dezelfde personages!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.