Godin bij vergissing

Geplaatst op 16 maart 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 10 Comments

Godin bij vergissingGodin bij vergissing Serie: Partholon #1
Andere boeken in deze serie: Godin uit vrije wil
| 22 januari 2013
Aantal pagina's: 606
ISBN: 9789034711489
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Al heeft Shannon Parker als lerares Engels voor heel wat hete vuren gestaan, zelfs voor haar is het wat bizar om eerst op mysterieuze wijze te worden aangetrokken door een Keltische pot, dan met haar auto in een heftige storm verzeild te raken en door haar spiegelbeeld een vuurbal in gelokt te worden, om uiteindelijk geradbraakt wakker te worden in een andere wereld. Een mythische wereld zonder auto's, computers of opstandige pubers, waarin ze van identiteit heeft geruild met ene Rhiannon incarnatie van de godin Epona die op het punt staat in het huwelijk te treden met... een centaur. Shannon mag dan altijd een paardenmeisje zijn geweest en, toegegeven, de centaur in kwestie is een zeer aantrekkelijk exemplaar, maar wat moet een simpel meisje uit Oklahoma nu met een half paard als echtgenoot? Dat Rhiannon meer goede redenen had om met haar van wereld te wisselen beseft Shannon niet lang daarna, wanneer ze ontdekt dat haar nieuwe wereld, het rijk Partholon, door een leger bloeddorstige gevleugelde monsters wordt bedreigd. Terwijl deze Fomorianen gruwelijk huishouden in Partholon, trekt Shannon samen met haar centaur met wie ze het inmiddels méér dan goed kan vinden ten strijde. Zal het haar lukken te overleven en een manier te vinden om naar huis terug te keren?

Slechts een paar dagen nadat ik mezelf plechtig had beloofd een tijdje geen boeken meer te kopen, brak ik deze belofte al. Ik schaam me diep daarvoor, maar het boek dat ik er voor kocht was het zeker waard!
Ik liep namelijk de Bruna binnen om een brief te posten, toen mijn oog viel op het boek ‘Godin bij vergissing’ van P.C. Cast. En, zoals we van uitgeverij Harlequin gewend zijn kostte dit boek nog geen €10,00. En liet het nou net zo zijn dat ik nog een boekenbon in mijn portomonnee had zitten! Dus voor slechts twee euro vijfenveertig ging dit boek in mijn tas. Ik was erg benieuwd naar dit boek, want het zit, volgens de achterkant over mythologische wezens en godinnen, vooral Keltische godinnen. Voor mij is dat instant win!

 

Plattegrond van Partholon
Bron: www.harlequin.nl

En wat vond ik er van?

Liefhebbers van Goden en Godinnen, mythologie, mythologische wezens en de Keltische/Griekse cultuur zullen genieten van dit boek, net zoals ik dit heb gedaan. Vol luchtige humor beschrijft Cast de ‘andere’ wereld waarin centauren, muzen en nimfen normaal zijn en waar uitverkorenen van Godinnen de stem van deze goddelijke wezens zijn.

Shannon in de rol van Rhiannon is heerlijk, want ze is sarcastisch, absoluut niet perfect en gewoon zo’n vrouw waar je bevriend mee zou kunnen geraken. Ze probeert op haar eigen juiste manier de mensen ervan te overtuigen dat zij niet dezelfde bitch is als haar dubbelganger, maar dat ze wel dezelfde persoon moet voorstellen. Heel leuk hoe culturen dan botsen.

Ik vond het echt geweldig dat het dit keer niet elfen of iets dergelijks wat de mythologische hoofdrol speelt, maar de centaur… Iets waar niet veel fantasyschrijvers zich aan durven te wagen. Dit maakt het een unieker concept wat een leuke afwisseling is. Want het is niet echt zware fantasy, maar ook niet echt een Young Adult. Shannon is immers 35 jaar oud! Maar dit merk je niet echt als je het leest, want het leest gewoon lekker weg zonder allerlei tienerdrama.

Eigenlijk vind ik het vreemd dat dit boek hier nu pas uitkomt, aangezien het oorspronkelijk toch al van 2001 is! Ik kan in ieder geval niet wachten tot deel 2 uitkomt (in juli), want dit is een trilogie die ik iedereen kan aanraden die toch een luchtig fantasy verhaal wil lezen, maar even geen zin heeft in onzekere tieners!

 

Bewaren

four-stars

Tags:

Divider

10 responses to “Godin bij vergissing

  1. Oeh, deze klinkt leuk! Ik wil heel graag boeken lezen met Keltische mythologie en het lijkt me ook een grappig boek. En het heeft een kaartje! Ik ben dol op kaartjes 😀

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.