Godin uit vrije wil – P.C. Cast

Geplaatst op 19 augustus 2013 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

Godin uit vrije wil – P.C. CastGodin uit vrije wil Serie: Partholon #2
Andere boeken in deze serie: Godin bij vergissing
| 6 augustus 2013
Aantal pagina's: 416
ISBN: 9789034711502
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Het was even wennen, maar het bevalt Shannon Parker eerlijk gezegd prima in Partholon. Het leven als de incarnatie van de godin Epona is... nou ja, goddelijk! Ze wordt bediend door ijverige dienstmaagden, en haar huwelijk met ClanFintan mag gerust ideaal genoemd worden - wie had ooit gedacht dat getrouwd zijn met een centaur zo romantisch zou zijn.

Ze begrijpt dan ook niet waarom haar de laatste tijd zo'n onbestemd gevoel bekruipt, alsof er gevaar dreigt, alsof er in de schaduwen iets op haar loert. Een onzinnige angst, want ze is hier volkomen veilig. Ze wordt vereerd, en er is een heel leger krijgers om haar te beschermen.

Net als het haar lukt weer te ontspannen, gebeurt het. Ze wordt door een onstuitbare kracht uit het veilige Partholon weggezogen en teruggeworpen in haar oude wereld. Als ze uit alle macht probeert terug te keren naar ClanFintan, blijkt dat het duistere kwaad dat ze dacht te hebben verslagen - de duivelse Nuada - uit de dood is herrezen. Hij zweert dat hij Shannons dierbaren zal vernietigen, en ze ontdekt dat hij hierbij wordt geholpen door een oude bekende: Rhianna...

Shannon heeft geen andere keus dan de strijd aangaan met Nuada - een strijd die bij voorbaat verloren lijkt. Kan het haar toch lukken het kwaad te verslaan? En zal ze ooit terugkeren naar Partholon en naar ClanFintan, de liefde van haar leven?

Godin bij vergissing vond ik een erg leuk boek en hoewel ik eigenlijk geen boeken van mezelf mocht kopen, kon ik het niet laten toen ik Godin uit vrije wil tegenkwam. En wat heb ik er weer van genoten! Meteen zat ik weer helemaal in de magische wereld van Partholon en stiekem was ik dan ook zwaar gefrustreerd dat Shannon weer naar haar oude wereld terugkeert. Daar hoort ze helemaal niet! gilde mijn gedachten constant.

Toch was het een welkome afwisseling, want het laat je kennismaken met de magie uit deze wereld, dat die er ook is. En dat vind ik als spiriwirifan natuurlijk altijd leuk!

Het is op de eerste plaats een romantisch verhaal met veel seks en een magisch tintje, maar ik ergerde me totaal niet aan de hoeveelheid erotiek (net zoals in deel 1). Bij dit verhaal vind ik het passen en ik vind het een fijne afwisseling met de grote hoeveelheid (brave) YA die ik lees. Ook het gevecht tussen goed en kwaad zorgt ervoor dat het niet een zoetsappig verhaaltje wordt, er gebeurd echt wat. En geef toe, we zouden allemaal wel graag zo’n godin willen zijn toch?

Ik vond het een leuk boek, maar ik heb meer genoten van de momenten dat Shannon in Partholon is dan dat ze terug in Amerika was. Ik vind haar een fijn en sterk personage dat de onzekerheden en het uiterlijk van een echte vrouw heeft en ook fouten (durft) te maken. Ik hoop dat het volgende deel, wat in januari in Nederland verschijnt, weer volledig in het mythische wereld is, want ik ben nog lang niet uitgelezen over Partholon.

Het lezen van Godin uit vrije wil was weer een dikke vette yes (en weer vier sterren) en ik ga hem met trots in mijn kast zetten. Ook van de prijs blijf ik blij worden, want Harlequin geeft je voor nog geen 10 euro een super leuk boek waarvan ik denk dat elke vrouw zal smullen.

Bestel Godin uit vrije wil op bol.com!

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.