Alter ego (Renegades #1) – Marissa Meyer

Geplaatst op 28 december 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 4 Comments

Alter ego (Renegades #1) – Marissa MeyerAlter ego door Marissa Meyer
Ook door deze auteur: Cinder
Serie: Renegades #1
Andere boeken in deze serie: Aartsrivaal
Uitgever: Blossom Books | December 2017
Genres: Young Adult, Sciencefiction, Fantasy
Aantal pagina's: 400
ISBN: 9789463491150
Uitgave: Hardcover
Goodreads
five-stars

Geheime identiteiten.

Uitzonderlijke talenten.

Zij wil wraak. Hij wil gerechtigheid.

The Renegades zijn een groep jongeren met buitengewone vermogens en talenten, die is ontstaan uit een de ruïnes van een verpulverde samenleving. Zij waren degene die vrede stichtten, de chaos in orde veranderden en de maatschappij weer herstelden. Ze zijn dan ook een symbool van hoop en moed geworden – behalve voor de slechteriken die ooit door hen verslagen en verbannen zijn…

Nova heeft een reden om The Renegades te haten, en wil maar één ding: wraak. Terwijl ze dichter bij haar doel komt, ontmoet ze Adrian, een Renegade-jongen die gelooft in gerechtigheid, en in Nova. Maar Nova is loyaal aan iemand die aan allebei een einde zou kunnen maken.

Als er een boek was waar ik in het najaar naar uitkeek, was het Alter ego, het nieuwste boek van Marissa Meyer. Superhelden en superschurken zijn helemaal mijn ding, dus zodra ik het boek binnenkreeg legde ik een ander boek weg om er lekker aan te kunnen beginnen.

De Rebellen zijn mensen met bijzondere gaven, ware superhelden. Maar er zijn ook superhelden die tegen het regime van de Rebellen zijn. Nova zit in zo’n groep die wordt gezien als de slechteriken. Na een mislukte aanval besluit ze om te infiltreren bij de Rebellen om hun ondergang te kunnen veroorzaken.En dan is er Adrian, een Rebel met grootste dromen.

Met een topper als The Lunar Chronicles is het haast onmogelijk om de boeken niet met elkaar te vergelijken. Ook dit keer heeft Marissa Meyer weer gekozen voor een sciencefiction setting. Dit keer een stad die half vernietigd is toen mensen met superkrachten de macht grepen. Ondertussen is het vrij gewoon om een gave te hebben, maar zijn er wel een tal van verschillende groeperingen ontstaan waarbij de rebellen de macht hebben. Hoofdpersoon Nova behoort tot de tegenstanders en infiltreert bij de rebellen en daar leert ze dat het ook anders kan.

Wat ik zo tof vind aan dit soort boeken – waarbij je dus voornamelijk te maken krijgt met een schurk (of toch niet?) – is dat het goede en kwade niet perse zo zwart-wit is als men altijd denkt. De rebellen zijn goed, maar aan de andere kant worden mensen zonder gave er door onderdrukt. Dus hoe goed is goed? En hoe kwaadaardig zijn de slechteriken? Iedere kant heeft zijn of haar motief en doet het vanuit hun gevoel dat ze het juiste doen. En ik hou van die discussie. Marissa Meyer weet dit weer goed over te brengen.

Nova is daarbij een interessant personage. Zij komt namelijk helemaal niet over als een slechterik, maar heeft wel een band met de ultieme badguy en wraakgevoelens vanwege haar verleden. Hierdoor krijg je een boeiend personage met veel interne struggles. En die struggles komen goed tot uiting.

Ergens doet Alter Ego erg denken aan de boeken van Staalhard en het idee van elke X-men film die je je maar kunt bedenken. Ik was erg bang dat het een onorigineel verhaal zou zijn over een meisje dat verliefd werd op de tegenstander en opeens goed zou zijn. Gelukkig is dit maar ik bepaalde mate het geval; Nova blijft zichzelf en blijft een eigen agenda houden. En dat vond ik echt heerlijk.

Voor mijn doen heb ik lang over Alter Ego gedaan. Marissa Meyer’s schrijfstijl zit namelijk vol details die je absoluut niet wilt missen. Het is verbluffend hoe realistisch zij een wereld weet te maken, ook al speelt zich het af in de toekomst. Ook weet zij elk personage zo levendig te maken.

Ik had zo gehoopt dat Marissa Meyer wederom een topboek neer zou zetten en zij heeft me absoluut niet teleurgesteld. Wát was Alter Ego een feestje om te lezen. Ik ben dol op superhelden en dit boek draagt er alleen maar extra aan bij.

Alter Ego is hét boek voor fans van X-men, de Avengers, Kekke pakjes en stoere superhelden en bad guys.

Stoer, spannend, fantasierijk en toch een vleugje romantiek, Alter Ego heeft het allemaal. Marissa Meyer heeft een levendige wereld vol kleurrijke personages neergezet. Haar schrijfstijl smaakt naar meer en maakte het dat ik elk woord met plezier heb opgezogen.

five-stars

Tags: , , , , ,

Divider

4 responses to “Alter ego (Renegades #1) – Marissa Meyer

  1. Do

    Fijne en enthousiaste recensie. Ik ben erg benieuwd naar dit boek, ik vond Marissa’s schrijfstijl in de Lunar Chronicles al erg fijn! Ik vind de cover ook echt heel mooi.

  2. Kim

    Wat fijn dat ‘ie goed was! Met hoge verwachtingen kan het altijd twee kanten op gaan, maar bij dit boek gelukkig de goede kant 🙂 Ik heb ‘m al klaar liggen om te gaan lezen, maar door jouw recensie denk ik dat ik er toch maar eerder aan begin 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.