Dagboek: Kastelen en strand

Geplaatst op 15 mei 2017 door Emmy in Persoonlijk / 5 Comments

Omdat ik een weekje blogvrij heb genomen ditmaal een dagboek van de afgelopen twee weken. Twee weken waarin ik mijn rust zocht (en het bloggen alleen maar miste), lekker vooruit schreef, een nachtje wegging met mijn man, ons 1e jubileum vierde en vooral lekker veel boeken las. Lees je mee?

Deze kreeg ik van mijn man! Waaaaah ik wil al sinds ik D&D speel echte regenboogdobbelstenen maar we konden ze nooit vinden. En nu heb ik ze! #happynerd

Maandag

Ik begin de dag met lezen en daarna ben ik even van slag. Hallo. ACOWAR. De rest van de dag lees ik vooral veel, maar doe ik ook een spontane #vraaghetdeboekblogger. We werden natuurlijk weer trending. Toppers zijn jullie! ’s Avonds D&D.

Dinsdag

Ik werk de hele dag thuis en ik doe boodschappen en ’s avonds hebben we Dungeons & Dragons bij Annabel thuis.

Woensdag

Vandaag werk ik de hele dag en ’s avonds ga ik bij papa eten. Mijn zusje en haar vriend zijn er ook. Vet gezellig!

Donderdag

Vandaag krijg ik een berichtje of ik alsjeblieft kan komen werken. Ondanks dat ik mega veel te doen heb, ga ik toch. Ik werk ’s morgens, doe daarna snel boodschappen en ga dan aan het werk. Ik maak wat ontwerpen af, bestel nieuwe grondstoffen voor de kaarsen en maak thuis schoon. Pffff.

Vrijdag

Ik wisselde op vrijdag van werkdienst, waardoor ik pas ’s middags hoefde te beginnen. Maar de dag ging sloooooooooom. En ik ging keihard op mijn bek; knie kapot, teen gekneusd, armen zeer. Fijn joh.

Gelukkig kon ik vandaag ook de auto ophalen; we gaan morgen lekker een nachtje weg.

Zaterdag

PRETTTTYYYY!

Op zaterdag rijden we aan het eind van de ochtend richting Landgoed Duin en Kruidberg, waar we die nacht zullen overnachten. Het landgoed is prachtig en we zijn iets te vroeg voor de kamer, waardoor we gaan wandelen en een lunch pakken.

Daarna gaan we richting het strand; Bloemendaal aan zee! Daar verbrand ik en eten we wat in de avond. Wat fijn dat we de auto konden lenen.

In het landhuis zag alles er zo fancy uit!

Ik las dit op het strand!

Zondag

Gisteren zagen we de ruïne van Brederode en daar besluiten we vandaag langs te gaan voor we naar Eline’s verjaardag gaan. Ik vind het er echt mooi en hoe tof ik het om dat soort gave plekken per toeval tegen te komen. We blijven er een hele tijd en schieten heel veel foto’s en doen beiden inspiratie op. Daarna lunchen we snel in Bloemendaal en gaan we bij Eline langs.

We kwamen dit kasteel per toeval tegen en besloten er uiteraard langs te gaan! Ik ben dol op kastelen!

Ik ben er ondersteboven van.

Maandag

In de ochtend ben ik aan het werk met recensies, doe ik boodschappen (ik heb de auto nu immers nog!) en daarna ga ik naar mijn werk. ’s Avonds hebben we D&D en het is mega spannend.

Dinsdag

Vandaag ben ik vrij. Nou ja.. ik geef bijles en breng vandaag de auto terug, wat best wel een groot deel van de dag opslokt. Ik illustreer een aantal dingen en dan is het tijd om me ’s avonds voor de tv te nestelen; Eurovision! Jammer van de opkomende migraine.

Woensdag

Vandaag is een dag vol pakketten die aankomen, boeken die gelezen worden en blogposts die geschreven worden. Een fijne dag.

Donderdag

Op donderdag cross ik eerst naar Eindhoven om mijn preorder van Levana op te halen. Ook scoor ik iets voor Celebrate Books en dan ga ik weer naar huis. Thuis ga ik aan de slag met nog wat opdrachten, een mega afwas (oeps) en een interview.

Zo tof om Piper in het wild te zien liggen!

Vrijdag

’s Morgens werk ik aan mijn blog en lees ik en ’s middags werk ik bij de bibliotheek. ’s Avonds gaan we uit eten voor ons eerste jubileum morgen.

Zaterdag

Vandaag werk ik. Het is superdruk en ik kom moe thuis. ’s Avonds kijk ik natuurlijk naar het songfestival. Vandaag zijn we een jaar getrouwd, maar we doen niet echt wat bijzonders.

Zondag

Na een nogal nutteloze ochtend (niks lukte), werkte ik in de middag in de bibliotheek. ‘s Avonds gaan we barbecueën bij mijn schoonmoeder. Super gezellig!

Gelezen

Ik las deze afgelopen twee weken superveel boeken! Wow, wat een heerlijke leesflow. Kan dit zo blijven?

Op maandag lees ik A Court of Wings and Ruin uit (ik hoefde nog maar 80 bladzijden). Wow, leegte. Om die leegte te vullen besluit ik lekker door te lezen; eerst in Pindakaas en sushi 2 en als deze uit is lees ik ook nog Poison’s kiss. Het zijn allebei niet zulke dikke boeken, dus dat ging niet moeilijk. Daarna maak ik een beginnetje in Misschien ooit, waar ik dinsdag in verder ga en uitlees in de trein. Ik begin daarna in de reread van Koningin van de schaduw, zodat ik binnenkort geen smoesjes meer heb voor Empire of Storms.

Op vrijdag lees ik droomwandelaar 1: Aurora. Ook maak ik een beginnetje in de ePub van The Hate U Give, welke ik van Moon heb ontvangen. Op zondagavond lees ik deze uit. Op mijn minivakantie ben ik ook begonnen in The Reader en deze lees ik op dinsdag in de trein uit. Ook begin ik in De oversteek, welke ik vast heel langzaam uit ga lezen.

Op woensdag begin ik in De Sprookjesverteller, die ik dezelfde dag nog uitlees. Ergens met tegenzin, want ik kom er niet heeeeeel gemakkelijk doorheen. ’s Avonds begin ik in The Call, waar ik ongeveer op de helft eindig. In bed begin ik met Op mijn schouders. Dit boek lees ik op mijn telefoon, omdat mijn fysieke exemplaar helaas verdwenen is bij de post. Maar ik ben al lang blij dat ik het kan lezen!

Op donderdag lees ik in de trein The Call uit en op vrijdag verslind ik Disruptor voor ik naar mijn werk moet.

Op zaterdag ben ik vroeg op en begin ik in De viruscode voor ik naar mijn werk moet. Op zondagochtend voor werk lees ik hem uit. Ik lees dan ook verder in Op mijn schouder,  wat ik in de bus verder lees.
Ik heb de afgelopen twee weken gewoon 12 boeken uitgelezen en ik ben er nog in twee bezig. Netjes! Ik ben nog bezig in De oversteek, Op mijn schouders en ik heb gewoon bijna de helft van mijn reading challenge al gehaald.

Nieuwe boeken

Op donderdag doe ik boodschappen en hoewel ik eigenlijk helemaal geen nieuwe boeken mag kopen van mezelf, spot mijn oog daar Rusteloze zielen van Amanda Stevens. Ik heb deel 3 en 4 nog niet, maar ik kan me niet inhouden; ik moet deel 5 meenemen. Ik vind het zo’n toffe serie!

Dankzij Harper Collins kan ik op woensdag ook nog deel 3 – Schemerzone – in mijn kast zetten. Super bedankt.. Want hij is overal op! Ook ontvang ik een heleboel andere pakjes op woensdag; was, blikjes, cadeautjes en een supertof t-shirt.

Op donderdag haal ik mijn Levana preorder op. Thuis worden er een aantal funko’s geleverd, waarvan er twee voor mij zijn: Queenie en Lucius Malfoy met death eaters mask. Ook krijg ik vandaag post van Clavis, met daarin: De vergiftigde gave. Dit boek is zoooo tof. Echt, lees het!

Vier nieuwe boeken, een prima schade met zo veel gelezen boeken, toch?

Blogposts

Tot volgende week!

 

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

5 responses to “Dagboek: Kastelen en strand

  1. Gaia

    Je hebt echt veel gelezen, gaaf! Ik ben benieuwd naar je recensies van je gelezen boeken. Dat landgoed waar je heenging, ziet er echt erg mooi uit en die ruïne ook. Je regenboogdobbelstenen zien er vrolijk uit en ik vond het leuk om dat briefje van D&D gezien te hebben, ik wist helemaal niet dat je zoiets erbij gebruikte. Hartelijk gefeliciteerd nog met jullie jubileum :)!

  2. Andrea

    Wow, zoveel boeken gelezen! Awesome. Dat landgoed en die ruïne zijn echt heel mooi. Nederland heeft best mooie plaatsen 🙂
    Ik heb Rusteloze zielen in de winkel zien liggen en toen dacht ik al dat ik moest uitzoeken of het goed boek is. Maar eerst dus deel 1 t/m 4 lezen 🙂 De vergiftigde gave klinkt ook heel tof. Ik wacht vol spanning je recensies af.

  3. Dat landgoed …. ik denk dat ik spontaan een beetje verliefd ben geworden. Ik heb namelijk een zwak voor kastelen (zowel het landgoed als de vergane ruïne). Dan gaat mijn fantasie doorgaans meteen met me op de loop en heb ik zin om de verborgen bibliotheek op te zoeken. 😉

Geef een reactie