The Scarecrow Queen (The Sin Eater’s Daughter #3) – Melinda Salisbury

Geplaatst op 1 mei 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 0 Comments

The Scarecrow Queen (The Sin Eater’s Daughter #3) – Melinda SalisburyThe Scarecrow Queen door Melinda Salisbury
Ook door deze auteur: The Sin Eater's Daughter
Serie: The Sin Eater's Daughter
Andere boeken in deze serie: The Sin Eater's Daughter
Uitgever: Scholastic | Maart 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 336
ISBN: 9781407147659
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

The final battle is coming . . .

As the Sleeping Prince tightens his hold on Lormere and Tregellan, the net closes in on the ragged band of rebels trying desperately to defeat him. Twylla and Errin are separated, isolated, and running out of time. The final battle is coming, and Aurek will stop at nothing to keep the throne forever . . .

Explosive, rich and darkly addictive, this is the stunning conclusion to Mel Salisbury's internationally best-selling trilogy that began with The Sin Eater's Daughter.

Dankzij Melisa wist ik The Scarecrow Queen, het laatste boek in de Sin Eater’s Daughter trilogie behoorlijk snel te scoren. Melinda Salisbury kwam namelijk naar Londen en Melisa kocht daar voor mij het boek en liet het signeren. Hoe tof! En goed voor de Nederlandse lezers; deze maand nog verschijnt de vertaling van het eerste deel.

Twylla en Errin hebben maar één doel; de Sleeping Prince uitschakelen. Maar dat is niet zo makkelijk; de meiden zijn van elkaar gescheiden en Errin is zelfs in handen van de kwaadaardige prins beland. Ze maken zich klaar voor de eindstrijd, maar die komt veel te snel dichterbij.

Ik heb reikhalzend uitgekeken naar The Scarecrow Queen. Ik vond de eerste twee boeken om te smullen en ik was heel erg benieuwd hoe het laatste boek zou zijn. Boek één ging namelijk over Twylla en boek 2 over Errin. Dit verraste me destijds enorm, ook al kwamen ze uiteindelijk wel samen. In dit derde boek komen beide meiden aan bod; ze hebben allebei hun eigen point of view. En wat zijn ze netjes uitgewerkt.

Het voordeel van deze trilogie van Melinda Salisbury is dat het fantasy is, maar toch erg toegankelijk. De kickass hoofdpersonages hebben allebei hun eigenaardigheden, talenten en zwaktes en het geheel werkt heel prettig. Ook de aanwezigheid van mannelijk schoon is goed vertegenwoordigd, zonder dat het een grote kleffe romantische bende wordt.

Vaak is het zo dat ik een voorkeur voor een bepaalde POV ontwikkel. In The Scarecrow Queen was dit niet zo; beiden verhalen vond ik even interessant en wisten mij mee te slepen. Vooral hoe de verhalen uiteindelijk helemaal samen wisten te komen stelde me erg tevreden. Wat een fijn boek!

Hoe Errin bewerkt wordt door Aurek (sexy en gestoord) vond ik echt meesterlijk, ook al ontwikkeld Errin zich verder eigenlijk niet meer. Twylla is natuurlijk vooral de special snowflake, maar dit vond ik zelf niet storend. De schrijfstijl van Melinda maakt namelijk zo veel goed; het is meeslepend, lekker duister en mooi beschreven. Ik vind het heerlijk.

Het is niet perse dat de Sin Eater trilogie het meest originele verhaal ever is, of net zo pijnlijk goed als bijvoorbeeld de boeken van Queen Sarah J Maas, maar toch vind ik ze echt heerlijk en passen ze perfect in mijn straatje; kickass heldinnen, een fantastische sfeer, bijzondere vermogens, gevaar, spanning en een vleugje romantiek.

The Scarecrow Queen was meer dan eens zo donker als de nacht en wat vond ik dat gaaf!

Al met al heb ik erg genoten van The Scarecrow Queen. Het was lekker duister, weer prachtig geschreven en las als een trein. Ik vond Errin erg tof en heb ook genoten van Aurek als badguy. Brrr. Een echte aanrader voor mensen die graag fantasy lezen maar geen zin hebben in enorme high-fantasy.

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.