The Sin Eater’s Daughter (The Sin Eater’s Daughter #1) – Melinda Salisbury

Geplaatst op 10 augustus 2015 door Emmy in Boeken, Recensie / 3 Comments

The Sin Eater’s Daughter (The Sin Eater’s Daughter #1) – Melinda SalisburyThe Sin Eater's Daughter door Melinda Salisbury
Ook door deze auteur: The Sleeping Prince
Serie: The Sin Eater's Daughter #1
Andere boeken in deze serie: The Sleeping Prince
Uitgever: Scholastic | 2015
Genres: Young Adult, Fantasy, Romantiek
Aantal pagina's: 333
ISBN: 9781407147635
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

I am the perfect weapon.
I kill with a single touch.

Twylla is blessed. The Gods have chosen her to marry a prince, and rule the kingdom. But the favour of the Gods has it's price. A deadly poison infuses her skin. Those who anger the queen must die under Twylla's fatal touch.

Only Lief, an outspoken new guard, can see past Twylla's chilling role to the girls she truly is.

Yet in a court as dangerous and the queen's, some truths should not be told...

De combinatie achterflap en bloedmooie omslag waren voor mij al voldoende om The Sin Eater’s Daughter hoe dan ook te willen lezen. Toen ik las dat Melinda Salisbury naar YALC kwam en wij nog niet wisten welke dag we zouden gaan, besloot ik het boek gewoon maar aan te schaffen. Want, zo vond ik, ik wilde het hoe dan ook hebben, of ik haar nou zou kunnen ontmoeten of niet.

Nu ik vakantie heb probeer ik vooral veel van mijn eigen boeken weg te lezen, en terwijl ik een flinke treinreis voor de boeg had, leek dit boek me ideaal. Ik zat er helemaal klaar voor om dit debuut te lezen.

Het boek gaat over Twella, die door de Goden is uitverkoren om de belichaming van hun dochter te zijn; haar aanraking is dodelijk omdat zij elke dag een gif drinkt dat in haar huid gaat zitten. De koningin zet haar daarom in als wapen. In ruil mag zij trouwen met de kroonprins en zal ze zelf ook ooit koningin worden. Twella krijgt vervolgens een nieuwe wacht, waarvoor ze uiteraard gevoelens krijgt.. Terwijl ze verloofd is met de machtigste man van het land. En tja.. wat is nou echt de ware missie van de koningin.

Laten we voorop stellen dat dit boek een berg clichés bevat die best wel kenmerkend zijn voor een debutant. Een driehoeksrelatie, een meisje dat is uitverkoren en belangrijke gaven heeft… en een koninkrijk wat al dan niet op de rand van de afgrond staat. Toch weet Salisbury er in te slagen er ook een heleboel originele elementen in te verwerken. Verraad en het afbreken van voor de hand liggende gebeurtenissen, maken het een verfrissend boek. Ook vond ik het concept van de Sin Eater origineel, al vond ik het niet een heel belangrijke rol hebben in het verhaal. Maar dat komt misschien nog wel.

Twella is een meisje dat keuzes durft te maken en ondanks haar beschermde leven er uiteindelijk in weet te slagen risico’s te nemen. Ik vond haar een fijn personage, al had ze van mij nog wel wat kouder mogen zijn. Ze is nu iets te lief – en daarmee niet zo kickass – als ik hoofdpersonen graag zou zien. In een bepaalde situatie laat zij echt haar macht zien, en toen vond ik haar echt fantastisch. Bitchy, maar passend.

Ik vond The Sin Eater’s Daughter een leuk boek. Het is niet dat is het een mega-fantastisch-ik-schreeuw-het-van-de-daken-verhaal, maar wel zeker een aanrader als je houdt van high-fantasy op een toegankelijk niveau. Als je van red queen, the queen of the tearling, the girl of fire and thorns of winner’s curse houdt, dan is ook dit boek echt een aanrader. Ik ben erg benieuwd naar het vervolg en toekomstig werk van Salisbury!

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

3 responses to “The Sin Eater’s Daughter (The Sin Eater’s Daughter #1) – Melinda Salisbury

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.