The Sleeping Prince (The Sin Eater’s Daughter #2) – Melinda Salisbury

Geplaatst op 5 mei 2016 door Emmy in Boeken, Recensie / 2 Comments

The Sleeping Prince (The Sin Eater’s Daughter #2) – Melinda SalisburyThe Sleeping Prince door Melinda Salisbury
Ook door deze auteur: The Sin Eater's Daughter
Serie: The Sin Eater's Daughter #2
Andere boeken in deze serie: The Sin Eater's Daughter
Uitgever: Scholastic | Februari 2016
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 367
ISBN: 9781407147642
Uitgave: Paperback
Goodreads
four-stars

Return to the darkly beautiful world of The Sin Eater's Daughter with a sequel that will leave you awed, terrified . . . and desperate for more.

Ever since her brother Lief disappeared, Errin's life has gone from bad to worse. Not only must she care for her sick mother, she has to scrape together rent money by selling illegal herbal cures. But none of that compares to the threat of the vengeful Sleeping Prince whom the Queen just awoke from his enchanted sleep.

When her village is evacuated as part of the war against the Sleeping Prince, Errin is left desperate and homeless. The only person she can turn to is the mysterious Silas, a young man who buys deadly poisons from Errin, but won't reveal why he needs them. Silas promises to help her, but when he vanishes, Errin must journey across a kingdom on the brink of war to seek another way to save her mother and herself. But what she finds shatters everything she believed about her world, and with the Sleeping Prince drawing nearer, Errin must make a heartbreaking choice that could affect the whole kingdom.

Na het lezen van The Sin Eater’s Daughter was ik al betoverd door Melina Salisbury’s vertelwijze en de manier waarop ze haar wereld had opgebouwd; vol bijzondere figuren en mysterieuze krachten. Ik was er dan ook al over uit dat ik in Londen het vervolg moest kopen: The Sleeping Prince.

sleeping2

The Sleeping Prince lijkt op het eerste oog absoluut niet op het vervolg op The Sin Eater’s Daughter. We volgen namelijk een heel ander hoofdpersoon; Errin, een meisje dat in een simpel huisje woont met haar zieke moeder en door middel van de verkoop van medicijnen probeert rond te komen. Sinds haar vader stierf en haar broer verdween heeft ze geen mogelijkheid gehad om haar apothekersopleiding af te maken. Ze heeft alleen Silas als vriend, omdat ze een paar maanden geleden naar een ander dorp zijn verhuisd. Maar nu is de oorlog op komst. De Slapende Prins is wakker en laat een spoor van vernielingen achter. Alchemie, magie, gevaar.. het komt allemaal naar voren.

En wat heb ik zitten smullen van het boek. Melinda Salisbury heeft het hem weer geflikt! Ik hield onmiddellijk van Errin en haar apothekers opleiding en was meteen erg benieuwd naar hoe dit verhaal  gekoppeld zou worden aan het eerste boek. Hoewel er een vrij lange aanlooptijd is tot de daadwerkelijke actie, is het weer een heel fantasierijke setting. Een legende speelt hierbij de hoofdrol. Eentje die waar blijkt te zijn en die het continent tot oorlog drijft. De dreiging van de oorlog is in het boek goed te voelen en dwingt Errin om keuzes te maken. Ook leren we een nieuwe vorm van magie kennen; alchemie. Dit is een belangrijk onderdeel in het boek.

De alchemie, Errin, Silas, ik vond het heerlijk lezen. En nog beter werd het tweede helft van het boek, toen er ook personages en elementen uit het vorige boek terug begonnen te komen. Alles komt goed samen tegen het einde. Ook de spanning wordt goed opgebouwd en tja… het einde vraagt om meer.

Het hele boek spreekt qua setting erg tot de verbeelding. Ik kon alles heel goed voor me zien en genoot van alles wat Melinda Salisbury me voor heeft geschoteld. Hoewel de aanlooptijd voor de actie wat lang duurde en lang niet al mijn vragen zijn beantwoord, ben ik erg tevreden over het boek. Ik vind het echt heel toegankelijke boeken die op een bijzondere manier met elkaar verweven zijn.

The Sleeping Prince zit vol elementen waar ik dol op ben; een originele vorm van magie, een sterke vrouwelijke hoofdpersoon, een setting die tot de verbeelding spreekt en mysterieuze mannelijke tegenspelers. Ik heb ontzettend genoten van de magische setting en de vertelwijze van Melinda Salisbury. Ik kijk nu al uit naar het derde boek.

sleeping

four-stars

Tags: , , , , , ,

Divider

2 responses to “The Sleeping Prince (The Sin Eater’s Daughter #2) – Melinda Salisbury

  1. Eigenlijk was ik nooit zo van de fantasy/ya’s, maar na hof van doorns en rozen ben ik ervan overtuigd dat het (zelfs voor mij) een perfect genre is. Ik kende deze reeks niet, maar je hebt me wel nieuwsgierig gemaakt 🙂

  2. Isabelle

    Als het goed is ligt dit boek in de bus als ik zo thuis kom en na jou recensie kan ik al helemaal niet wachten om er in te beginnen! En wat fijn om te lezen dat er nog een derde deel komt. Deze serie mag best wat meer bekendheid krijgen!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.