Bookstagram cards

Geplaatst op 13 mei 2017 door Emmy in Recensie / 6 Comments

Had je een paar jaar geleden gezegd dat ik nu zo intens zou genieten van het bekijken en maken van foto’s van boeken, dan had ik je zeker aangekeken met opgetrokken wenkbrauw. Ik deed niet echt wat met foto’s en het begrip bookstagram bestond eigenlijk nog niet. Maar nu is het niet meer weg te denken van social media. Het is een community, het is een ideale manier om je liefde voor boeken te verspreiden en ik ben ook gewoon een sucker voor mooie plaatjes. En toen waren daar de Bookstagram Cards

Sandra van Mook (je kent haar misschien van Celebrate Books) had al heel lang het idee om kaarten te maken die je kan gebruiken bij het maken van boekenfoto’s. Blossom Books vond dit uiteindelijk ook een goed idee en nu liggen ze sinds april in de winkel: Bookstagram Cards. Met illustraties van Caroline Cracco.

Bookstagram is booming! Foto’s van boeken die je aan het lezen bent, gaat lezen, mooi vindt, wilt hebben, enzovoort. En niet zomaar foto’s: alles wordt uit de kast gehaald om het perfécte plaatje te schieten. Met deze Bookstagram Cards wordt dat nog makkelijker! Geen onderschriften meer nodig, maar meteen een boodschap overbrengen in de foto! Vet handig! In het doosje zitten 26 grote kaartjes, 12 kleine kaartjes en een wijzerspelletje dat je helpt te bepalen welk boek je moet gaan lezen.

Auteur: Sandra van Mook

Illustrator: Caroline Cracco (bron)

Ik denk dat ik de spinner ook wel goed kan gebruiken als ik weer eens niet kan kiezen welke boeken ik ga lezen. Een leuke extra toevoeging!

Ik heb ze van Sandra mogen ontvangen en wow, ze zijn in het echt nog veel leuker dan ik dacht en echt goed toepasbaar bij foto’s. Zoals de sterren bijvoorbeeld, of het aangeven wat ik momenteel aan het lezen ben. Alles wat ik maar kan bedenken; het zit er tussen! En ik kan me voorstellen dat het uiteindelijk nog uitgebreid kan worden met nieuwe kaarten.

Pluspunten

  • Alle tekst (ook op het doosje) is meteen in het Engels en dus zijn de kaarten voor een grote markt nuttig. Ook als je een Engelse boekstagram hebt, dus.
  • Er zijn heel veel diverse kaarten, ik heb nog niet het gevoel gehad dat ik er een miste.
  • De maanden zijn ideaal voor je TBR
  • De vormgeving is hip en past heel goed bij de huidige trends van fonts en handlettering.
  • De kaarten zijn stevig en het doosje is groot genoeg en van een mooi formaat.
  • De prijs (€13,50) vind ik erg netjes.

Minpunten

  • Ik werk zelf met halve sterren op mijn blog en daar zijn geen kaarten voor
  • Ik moet soms een beetje puzzelen hoe de kaarten bij mijn foto’s passen (maar dit ligt meer aan mijzelf).

Een must voor Bookstagrammers!

Ik ben heel erg blij met mijn setje Bookstagram Cards en ik gebruik ze al erg graag in mijn foto’s voor op instagram, maar ook voor de foto’s voor op mijn blog. Een must voor elke bookstagrammer! Ik ben zo benieuwd hoe iedereen de kaarten uiteindelijk weet te gebruiken.

Gebruik jij de bookstagram cards al?

 

Tags: , ,

Divider

6 responses to “Bookstagram cards

  1. Yes, dit artikel had ik echt nodig haha! Ik wil de bookstagramcards wel graag in een winkel kopen, maar zodra ik ze ergens tegenkom ga ik ze meenemen! Bedankt voor je enthousiaste artikel! <3

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.