Poison’s Kiss (Poison’s Kiss #1) – Breeana Shields

Geplaatst op 14 mei 2017 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Poison’s Kiss (Poison’s Kiss #1) – Breeana ShieldsPoison's Kiss door Breeana Shields
Serie: Poison's kiss #1
Uitgever: Random House Books | Januari 2017
Genres: Young Adult, Fantasy
Aantal pagina's: 304
ISBN: 9781101937822
Uitgave: Hardcover
Goodreads
three-stars

A teenage assassin kills with a single kiss until she is ordered to kill the one boy she loves. This commercial YA fantasy is romantic and addictive—like a poison kiss—and will thrill fans of Sarah J. Maas and Victoria Aveyard.

Marinda has kissed dozens of boys. They all die afterward. It's a miserable life, but being a visha kanya—a poison maiden—is what she was created to do. Marinda serves the Raja by dispatching his enemies with only her lips as a weapon.

Until now, the men she was ordered to kiss have been strangers, enemies of the kingdom. Then she receives orders to kiss Deven, a boy she knows too well to be convinced he needs to die. She begins to question who she's really working for. And that is a thread that, once pulled, will unravel more than she can afford to lose.

This rich, surprising, and accessible debut is based in Indian folklore and delivers a story that will keep readers on the edge of their seats.

Poison’s Kiss zat in een van de Engelse celebrate books boxen en het toffe daaraan vind ik dat ik op deze manier eerder met boeken in aanraking kom die ik anders over zou slaan of nooit zou opmerken. Dit boek klonk namelijk echt wel als een boek binnen mijn straatje; een toffe cultuur en een vrouwelijke assassin.

Marinda is een heel normaal meisje. Nee, dat is ze niet. Ze is een vrouwelijke sluipmoordenaar vol gif; als zij iemand kust, dan sterft hij of zij binnen een paar uur. Maar als Marinda de opdracht krijgt om een bekende om te leggen, begint ze te beseffen dat ze van hem houdt en dat ze er alles aan wil doen om zijn dood te voorkomen. Het is tijd om zich af te zetten haar meester, maar dat is natuurlijk niet zonder gevaar.

Poison’s Kiss wordt op goodreads aangeprezen als een commerciële young adult fantasy voor fans van Sarah J Maas en Victoria Aveyard. Commercieel is het zeker (dit zal ik zo uitleggen), maar het behaald bij lange na niet het niveau van Sarah J Maas. Toch heb ik wel genoten van het verhaal en vloog ik er doorheen.

Je kunt dit boek commercieel noemen, omdat het geen heel diepgaand boek is, snel leest, maar toch een bepaalde verslavingsfactor heeft. Er zitten allerlei succesformules in; onderdrukking, romantiek, gevaar (maar toch niet echt helemaal in gevaar zijn). Het mag een wonder zijn dat er geen liefdesdriehoek in verwerk is.

Dit boek was voor mij heel tweezijdig. De wereld (en vooral de Indische mythologie die daarvoor ten grondslag ligt) vond ik goed uitgewerkt en kwam echt tot leven, maar de plot was niet zo diepgaand en ik vond Marinda ook echt heel erg oppervlakkig. Ik heb niet de indruk dat zij bepaalde karaktertrekken heeft die haar echt er doen laten uitspringen als hoofdpersoon. Zij is nu meer een meisje waar iedereen zich wel een beetje mee kan identificeren (hallo commercieel!). Het is makkelijk om haar motieven te verklaren en je daarin mee te leveren. Ik vind dit nogal een gemakkelijke keuze.

De commerciele instelling maakt het boek leuk, vermakelijk en vlot, maar niet heel bijzonder. Het is meer een dertien in het dozijn boek dan dat het daadwerkelijk een baanbrekende young adult is. Ik bedoel maar, ik ben dol op boeken waarin giffen en assassins een rol spelen, maar ik kan er al een aantal noemen die echt wel beter waren (en me veel meer zijn bijgebleven). Poison’s kiss is vooral lekker voor tussendoor, als je niet te veel wil nadenken en zin hebt in een boek met een interessante worldbuilding.

Want de wereld en de keuze voor de mythologie uit India vind ik dan wel weer verfrissend en een fijne keuze. Dit is duidelijk het sterkte punt van het boek.

Poison’s kiss leest vlot, is commercieel, maar de wereld vond ik wel echt tof.

De plot was oppervlakkig, de hoofdpersoon had evenveel karakter als mijn sokkenla en verder verliep het boek precies zoals ik had gedacht (*kuch*instalove*kuch*), maar ik vond de mythologie wel heel tof (en de cover, maar mijn flap is er nog niet).

three-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Poison’s Kiss (Poison’s Kiss #1) – Breeana Shields

  1. Andrea

    Ik heb dit boek ook in de box gekregen. Het leek me wel een leuk boek. Als ik je recensie zo lees, hoeft het geen voorrang te krijgen, maar het blijft wel op mijn TBR lijst staan 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.