Dagboek: Ik werd 28!

Geplaatst op 9 juli 2018 door Emmy in Persoonlijk / 4 Comments

De laatste week werken op school voor de vakantie, hitte en natuurlijk mijn verjaardag. Ik deed deze week lekker veel, maar leerde ook weer even hoe belangrijk het is om soms even niks te hoeven doen.

Maandag

Tja… De maandagen he. Die staan natuurlijk vooral in het teken van Rotterdam. Ik ben dan ook best op en leeg als ik daarvan thuis kom. Misschien is het goed dat we er binnenkort vakantie van hebben, zodat we alles even kunnen laten bezinken. Dit is ook de reden waarom er soms wat minder blogjes verschijnen; ik heb het er gewoon zwaar mee. Ik werk deze periode wat minder, maar toch ben ik op. Even bijtanken.

In de avond spelen we in ieder geval weer D&D.

Dinsdag

Vandaag geef ik bijles en daarna ga ik even zwemmen. En voor ik het weet staan Annabel en haar moeder op de stoep om richting Amsterdam de gaan. We gaan namelijk naar het Body Positivity Event van Blossom Books, ter promotie van het boek van @bodyposipanda. We voelden ons er instant thuis tussen de vele verschillende mensen. Amper mensen uit het boekenvak, maar dat was juist ook wel heel erg leuk. Een verslag van de avond zal nog volgen.

Rond half 12 waren we weer thuis en ben ik vermoeid naar bed gegaan. Maar he, ik heb Megan wel een knuffel kunnen geven.

Als ik thuis kom is het pakket van Kwante’s summer swap bezorgd (ik kan niet wachten tot we hem mogen openmaken!) en nog een lief pakketje. Huh? Ik had toch niks besteld? Heeft een bezoeker gewoon een lief kaartje gestuurd. WOW. Ik kon wel huilen zo lief. Petra, dankjewel!

Woensdag

Vandaag begint de dag weer vroeg. Ik ga eerst langs bij mijn dietiste. Ik blijf haar – ondanks Rotterdam- toch nog eens in de zoveel tijd zien. Ze vindt het namelijk heel leuk om mijn ontwikkelingen te blijven volgen en aangezien je toch drie uur in je basispakket hebt zitten en mijn eigen risico al zo goed als op is.. Why not? Ze is erg trots als ze mijn nieuwe cijfers ziet. Ik ook , al wist ik ze natuurlijk al. Ik was vooral benieuwd of mijn vetpercentage af was genomen en mijn spiermassa toegenomen. Het antwoord is ja! Fijn.

Daarna doorgefietst naar school, waar we de komende dagen alle boeken in de bieb gaan scannen. Met z’n tweeen gaan we erg snel. Veel sneller dan mijn collega had verwacht geloof ik. Rond kwart over twee hou ik het voor gezien. Morgenochtend verder en dan hopelijk die middag vrij.

Thuis kak ik een beetje in. Ik weet gewoon niet wat ik wil en waar ik energie voor heb. Ik pak pakketjes in, lees wat en schrijf een blogpost. Na het eten heb ik nog vet veel plannen (D&D gaat niet door), maar ik ga even wandelen en daarna lees ik een boek. En toen was het alweer bedtijd. Oeps.

Wat wel leuk is dat ik vandaag al een cadeautje voor mijn verjaardag krijg; een vet leuk jurkje, van mama. Zo blij mee! Hij staat ook heel erg leuk.

Donderdag

Ik word vroeg wakker nadat ik droomde dat ik korfbalde tegen en met Noorse goden (WTF) en ik voel me een beetje gedesoriënteerd. Welke dag is het? Wat zijn de plannen voor vandaag? Ik voel me eigenlijk helemaal niet zo lekker en zou het liefst de hele dag op de bank liggen.

Ik ga naar werk om weer boeken te scannen en na een paar uur zijn we gewoon klaar. Mijn collega is best verbaasd, maar ik hou nu eenmaal van doorknallen. In de middag doe ik niet zo veel meer. Ja, sporten.

En ik maak er weer een bende van.

Vrijdag

Vandaag een leuke dag. Eerst de sluitingsvergadering op werk en daarna lekker lunchen met Thyrze <3. We zijn lekker de stad in gegaan en hebben gewinkeld. Rond half zes was ik thuis en toen heb ik het rustig aan gedaan, al wilde ik nog vet veel doen.

Zaterdag

Dag een van mijn feestweekend. In de ochtend ga ik samen met Rob langs het UPS punt, denkende dat er blikken zijn afgeleverd. Is het een boek. Oeps. Sorry Rob.

Daarna maak ik het halve huis schoon en ga ik lekker even wat lezen. Daarna komen Esmee en Thyrze gezellig langs. Lekker chillen, vooral <3

In de avond kijken we nog even civil war en daarna ga ik nog even sporten. Ik ben goed verbrand vandaag. Oeps.

Zondag

Hiep hiep hoeraaaaa. Cadeautjes, taart. Feest! Ik schrijf deze blogpost in de ochtend, maar ik weet zeker dat vandaag een leuke dag gaat worden. Ik heb wel last van keelpijn en van mijn verbrandheid. Maar he, ik ben jarig!

Haulllll

Deze week weer een grotere haul, want ik ben natuurlijk jarig geweest. Maar laten we eerst kijken naar de rest van de week! Allereerst nam ik vorige week zondag nog twee boeken mee naar huis Het dodenhuis en a thousand nights. Deze miste ik in het vorige verslag, vandaar. Daarnaast had ik voor het bopo event een kaartje gekocht inclusief het boek, dus ik heb nu Body Positive Power in mijn bezit. Ik ben er meteen in begonnen. Mét marker en potlood.

Op donderdagavond mochten we de summerswap van Kwante openen (zie unboxing) en daarin zaten twee boeken: Frozen Tides en Unearthed. Ook ontving ik die dag Never World Wake van Uitgeverij Q.

Vrijdag weer boekenpost. Jeetje. Allereerst Serafina en het versplinterde hart en vervolgens ook nog Noorse mythologie. Dit boek ziet er zooo mooi uit!

Op zaterdag krijg ik van mijn verjaardag Sneeuw en as van Thyrze en ontvang ik Koninginnen van de uitgever. En op zondag krijg ik Harry Potter mystery mini’s van Rob <3333

Veel nieuwe boeken deze week. Wacht maar tot YALC. Oh help.

Gelezen

Ik heb deze week aardig wat gelezen en ook best veel door elkaar; maar het waren dan ook een aantal boeken waarbij dat ook gewoon kan. Non-fictie bijvoorbeeld. En ik had het lezen deze week ook echt nodig om tot rust te komen. Ik heb de laatste tijd zo veel sprintjes getrokken in mijn leven, dat ik nu even moet wandelen.. Ook met dit weer.

Ik begon maandagochtend met het uitlezen van The Book Jumper. Ik wilde het boek namelijk uit hebben voor ik naar Rotterdam zou gaan. Want daar had ik een ander boek voor; De Outcast. Onverwacht (mede door een vertraagde trein) kreeg ik het boek nog uit ook, terwijl ik verwacht had een extra uurtje nodig te hebben.

Op dinsdag las ik het eerste non-fictieboek uit; De goden en helden van de Vikingen. Ik hou van geschiedenisboeken, omdat ik mijn eigen kennis zo up to date houd. De twee volgende non-fictie boeken zijn de Edda (ja ja, eindelijk voor het echie!) en Body positivity Power. Beiden lees ik in kleine stukjes, om de informatie goed tot me te laten komen. Ik ben benieuwd wanneer ik ze uit zal hebben.

Op woensdagavond las ik De hoogste prijs. Laten we dit boek maar snel vergeten. Wat een draak.

Daarna weet ik niet zo goed waar ik zin in heb; ik lees heel veel door elkaar en weet gewoon niet zo goed waar ik zin in heb. Wel is mijn luisterboek op vrijdag afgelopen en ben ik eindelijk bij met game of thrones.

Op zaterdag lees ik De zilveren vos uit en lees ik verder in de Edda. Ik hoop stiekem dat ik deze zondag nog uit weet te lezen.

Blogposts

 

 

Tags:

Divider

4 responses to “Dagboek: Ik werd 28!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.