Ik blaas vandaag 28 kaarsjes uit!

Geplaatst op 8 juli 2018 door Emmy in Persoonlijk / 17 Comments

Vandaag blaas ik 28 kaarsjes uit. Hiep hiep hoeraaaa!

Achtentwintig. Soms dan denk ik; kak, ik ben echt volwassen maar soms voel ik me nog net zo onzeker en klein als toen ik de helft van deze leeftijd had. Dat hoort er bij denk ik? Ik heb dan ook – deels onbewust – gekozen voor een wat andere invulling van mijn week dan de meeste mensen van mijn leeftijd. Gekke parttime baantjes die samen kunnen met mijn eigen onderneming.. En daar mag ik dan ook trots op zijn.

Waar ik ook heel trots op ben is dat ik het afgelopen jaar heel veel aan mijzelf heb gewerkt. Ik ben sinds begin dit jaar al zo’n 13 kg kwijt en daar ben ik heel erg trots op. Ik heb er hard aan gewerkt en er is nog een lange en lastige weg te gaan.. Maar ik werk aan mijn dromen. Dromen die hopelijk wel uit gaan komen, al is het later dan ik vroeger hoopte (in mijn ideale wereld had ik nu al lang een kindje gehad). Ik hoop dat mijn 28e levensjaar weer winst op vele opzichten zal zijn. Een jaar waarin ik trots op mezelf ben. Nog meer dan het afgelopen jaar.

Ik heb het al een beetje gevierd met mijn lieve vriendinnetjes en vandaag is mijn echte ‘feestje’. Gewoon lekker chill een beetje buiten zitten, drinken en wat eten.. En kletsen met mijn dierbaren. Geen groot feest, want daar heb ik niet zo veel zin in. Sterker nog; ik zou het ook wel chill vinden om vandaag nog wat vrije uurtjes te hebben zodat ik nog lekker kan lezen.

En om het ook een beetje met jullie te kunnen vieren, is er alleen vandaag nog een toffe actie in mijn webshop. 20% korting met de code Emmy28 én een gratis button bij iedere bestelling. Sla dus vooral je slag!

Tags:

Divider

17 responses to “Ik blaas vandaag 28 kaarsjes uit!

 1. Marjolein

  Hoi lieve Emmy, gefeliciteerd met je verjaardag! Je opmerking over onzekerheid deed me wel wat 😊 Volwassen zijn betekent niet dat je je nooit meer onzeker voelt. Volwassen zijn betekent dat je steeds meer inzicht krijgt in je eigen ik en waarom je onzeker wordt, zodat je daaraan kan werken en kan groeien ❤ Ik ben 40 en worstel regelmatig met onzekerheid. Maar ik leer ook elke dag meer van mezelf te houden! We hoeven onszelf niet te straffen omdat we onzeker zijn. Het is geen fout. Het betekent alleen dat je net als een hoop andere vrouwen wat langer de tijd nodig hebt om gebeurtenissen te laten inzinken, en de vaak wat gecompliceerdere emoties daarachter een plek kan geven. Ik noem dat primair buikdenken. De emoties worden pas later omgevormd tot concrete gedachten. Van daaruit werk je pas naar een beslissing of reactie. En in deze, (helaas toch nog steeds) mannenwereld, waarin primair hoofddenken de norm is, voel je je als buikdenker al snel niet goed genoeg omdat jeze die tijd nodig hebt. Zeker niet als je te maken hebt met iemand die bijvoorbeeld heel adrem is en er geen kwaad in ziet om de draak te steken met iets persoonlijks, zoals je zachtaardigheid, dingen die belangrijk voor jou zijn en waar jij van geniet, of je uiterlijk. Maar die mensen hebben geen idee wat er in ons leeft aan emotie, aan diepte. En hoe mooi dat is. Hoe kleurrijk wij zijn. Vier je diepgang, vier je kleur! Die verdiept met elk jaar dat je ouder wordt. En mensen die dat niet zien, die hoef je niet om je heen te houden. Kus!

 2. Jiska

  Gefeliciteerd lieve Emmy! Je bent echt een inspiratie voor mij en heel veel anderen. Ik wens je een mooi levensjaar toe waarin hopelijk je droom uit mag komen!

 3. Annette

  Gefeliciteerd met je verjaardag, Emmy! En een heel wijs man vertelde mij dat het alleen maar beter wordt hoe dichter je bij de 30 komt. Dat lees ik ook echt terug in je blog! Het gaat niet meer om wat anderen van je vinden, maar om wat je van jezelf vindt. En aan dat laatste kan je wat doen. Ik bewonder je doorzettingsvermogen! En ik hoop dat je nieuwe levensjaar je alles gaat brengen waar je van droomt en op hoopt!

 4. Gaia

  Hartelijk gefeliciteerd!! Ik hoop dat je een geweldige dag hebt.

  Het is echt heel knap dat je al zo veel bent afgevallen dit jaar. Ik wens je alle succes voor de rest van het jaar.

 5. Hoi lieve Emmy, van harte gefeliciteerd met je verjaardag! <3 Ik wens je een heerlijke dag toe, samen met iedereen die je dierbaar is. Geniet ervan!

 6. Gefeliciteerd meid! En wat van dat je je zo goed voelt.

  In mijn ideale wereld had ik nu ook al twee kinderen, maar soms moeten we onze ideale wereld een beetje bijstellen. Uiteindelijk komen we er wel. 🙂

 7. Ik heb een ‘beetje’ blogfeed-achterstand. Al een geluk dat ik je eerder al via Social Media een gelukkige verjaardag heb gewenst. Oh én ik blijf gewoon meeduimen dat die droom geen droom blijft.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.