Tien redenen waarom je De Hemel in het ijs van Adrienne Young moet lezen

Geplaatst op 4 juli 2018 door Emmy in Boeken / 7 Comments

In korte tijd heb ik het debuut van Adrienne Young, De hemel in het ijs,  twee keer gelezen en omdat de recensie vanSky in the deep onlangs al verscheen, wilde ik dit niet nogmaals herhalen. Nee, voor de Nederlandse editie heb ik een lijst opgesteld met tien argumenten waarom je De Hemel in het IJs echt zou moeten lezen. Ik hoop dat ik je kan overtuigen!

De hemel in het ijs De wereld van de zeventienjarige Viking-dochter Eelyn bestaat uit oorlog voeren. Ze weet niet anders dan dat ze samen met haar clan, de Aska, telkens weer strijdt tegen hun grootste vijand, de Riki. Haar leven is wreed, maar eenvoudig: vechten en overleven. Totdat ze op het slagveld het onmogelijke ziet: haar broer die meevecht met de Riki. De broer die ze vijf jaar geleden zag sterven.
Eelyn wordt gevangengenomen en moet als slaaf overwinteren in de bergen bij de Riki. Maar als ze zichzelf begint te herkennen in de mensen die ze altijd heeft geleerd te haten, brokkelt de wereld die ze zo goed dacht te kennen langzaam af. Wanneer het dorp wordt aangevallen door een meedogenloze derde clan, moet Eelyn Fiske vertrouwen, de vriend van haar broer die haar meerdere keren heeft geprobeerd te vermoorden. Samen moeten ze een einde maken aan de bloedvete tussen de Aska en de Riki, anders zullen ze moeten toekijken hoe hun mensen worden afgeslacht.

De hemel in het ijs is een meeslepend historisch avontuur geïnspireerd op het tijdperk van de Vikingen, over loyaliteit, vergeving en de definitie van familie.

 

  1. De Nederlandse editie heeft een prachtige hardcover omslag. 

Wij houden van hardcovers toch? De Nederlandse editie is prachtig.

2. Er zijn maar weinig Young Adults over Vikingen. 

Bijna alles is middeleeuws of later… De Vikingen komen amper langs; terwijl ze juist heel erg tof zijn!

3. Een supersterke hoofdpersoon die je zo de hersenen kan inslaan, maar wel haar haren vlecht. 

Eelyn is ontzettend stoer. Ze is sterk, heeft discipline, maar durft ook nieuwe dingen te leren. Eer staat bij haar hoog in het vaandel en dat merk je.

4. De cultuur van de Vikingen komt ook echt tot z’n recht

Het is niet zo van hier heb je een boot en Thor en Odin en nu is het een Vikingboek. Nee, echte historische gebruiken en minder bekende goden komen aan bod. Super interessant!

5. Het boek is zo geschreven dat je het landschap bijna voor je ziet. 

Bossen, gletsjers, diepe meren. Waan jij je ook al in het de Scandinavische landen?

6. De auteur durft gruwelijk te zijn, zonder dat je het halve boek boven de pot hangt. 

Wonden, pus, botten, oogbollen en offers. Ondanks de gruwelijkheden die bij de Vikingcultuur hoort, is het op dusdanige manier beschreven dat je het aankan. Ook prima voor de mensen met minder sterke maag, dus.

7. De Nederlandse vertaling is erg sterk. 

Ik heb het boek in beide talen gelezen, vrij kort achter elkaar. De vertaalster (Maria Postema) heeft erg goed werk geleverd; de sfeer kwam perfect tot z’n recht.

8. Liefde is niet de hoofdlijn in dit boek.

Geen instalove. Romantiek is slechts een heel klein onderdeel van het boek. Nou ja, liefde voor familie en je clan staat voorop.. De rest komt later. En de jongen en het meisje leren elkaar eerst echt kennen voordat ze misschien wat meer beginnen te voelen.

9. Het is een standalone

Geen jaar wachten op een vervolg; dit boek wordt gewoon netjes afgerond. Ook wel een verfrissing, tussen al die enorme series!

10. Fiske. 

Sexy Vikingman. Altijd goed, toch?

De hemel in het ijs – Adrienne Young – Best of YA – 308 pagina’s – hardcover – juni 2018 – ISBN: 9789000360222 – Ik heb een recensie-exemplaar ontvangen van de uitgever. Thanks!

Tags: , , ,

Divider

7 responses to “Tien redenen waarom je De Hemel in het ijs van Adrienne Young moet lezen

  1. Priscilla

    Klinkt ontzettend goed, toch maar op mijn to-read lijstje plaatsen en het boek een keer aanschaffen of ergens lenen.

  2. Booksbysuus

    Ik was al om bij je eerste foto op Instagram ( Engelse versie) dus mij had je al en inderdaad hij is zoo gaaf!!❤️❤️Vind het bijna jammer dat het geen serie is

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.