Dagboek: ik ging zwaardvechten en langs op een school

Geplaatst op 29 januari 2018 door Emmy in Persoonlijk / 6 Comments

Wat een leuke week was dit. Niet alleen kreeg in een vast contract, ik deed ook veel leuke dingen! Zo ontwierp ik veel voor de boxen en zag ik Esmee en Thyrze (en een heleboel andere booklovers) weer. Lees je mee naar mijn week?

Maandag

Vandaag heb ik een gesprek op een school! Via een collega bij de bibliotheek werd ik namelijk gewezen op een hele leuke functie voor een dag in de week en na wat mailcontact mocht ik langskomen. Ik ben super enthousiast over de functie en de mogelijkheden die dit biedt om jongeren aan het lezen te krijgen. Ik ga dan ook met een goed gevoel terug naar huis, waar ik thuis lekker verder werk.

Ember heeft het goed voor elkaar zo in de vensterbank.

Random foto van mijn ontbijt.

Dinsdag

Op dinsdagen heb ik altijd een beetje een dipdag. Geen idee hoe het komt. Vandaag maak ik in ieder geval een deel van de ontwerpen voor de box, maar veel verder kom ik niet. BALEN. En dan opeens is de dag voorbij. HE!?

Woensdag

Ik begin vandaag bijles en daarna heb ik een afspraak waar ik erg blij vandaan kom. Daarna doe ik boodschappen. En dan ga ik bijna voor de brievenbus liggen want ik verwacht post van de bieb en daar zit misschien bij wat ik hoop.

Maar de postbode loopt mijn huis voorbij. KAK. Als ik ga wandelen kom ik hem tegen en vraag ik het hem gewoon. En daar zat het bij. De brief. WAAAH. IK HEB EEN VAST CONTRACT GEKREGEN. Party hardy. Ik ben er echt super blij mee en het zorgt ervoor dat er echt een stukje zorgen is weggevallen.

De rest van de dag doe ik niet meer zo veel, omdat ik zo ben afgeleid. Haha. ‘s Avonds hebben we weer D&D.

Donderdag

Hoewel ik eerst wilde gaan zwemmen, blijkt de post vandaag weer te komen en heb ik echt nog iets te veel dingen op mijn to do lijst staan, dus ik ga ‘s morgens meteen aan de slag zodat ik ‘s middags lekker een stuk kan gaan wandelen.

Zo werk ik ook aan de cursus.

Ik maak vandaag de laatste ontwerpen voor de eerste box en daarna heb ik me toch een partij koppijn. Argh. Ik ga een stuk wandelen en dan wordt het gelukkig minder, zodat ik in de avond nog wat kaarsen kan maken en weer lekker kan lezen. Lekker gewerkt vandaag!

Dit wordt de nieuwste kaars!

Vrijdag

Vanmiddag moet ik werken, maar ik heb echt moeite met opstaan vandaag. Ik lees even snel mijn boek uit en dan ga ik nog even aan de slag met het schrijven van wat blogposts en het voorbereiden van de leesclub. Voor ik het weet is het tijd om naar de bus te lopen en naar Rosmalen te gaan.

Als ik ooooit een tattoo zou nemen, dan vind ik deze wel heel vet.

De dag gaat snel en dan haast ik me naar de trein, die me naar Eindhoven zal brengen voor de leesclub! Deze maand bestaan we twee jaar en dat hebben we gevierd met onder andere taart!

Iedereen was erg positief over Iskari. De cijfers liepen uiteen van een 6,72 tot een 9. Heel erg goed! Het was weer erg gezellig en de volgende keer zullen we een dikke bespreken: Nimmernacht.

HARRY BIRTHDAY LEESBEESTEN!

Zaterdag

Ik laat ook Bats een paar keer uit vandaag. #10kstappenperdag.

Op zaterdag stap ik om 8 uur al op de fiets, want vandaag help ik mama en mijn stiefvader verhuizen. Aan het begin van de avond ben ik weer thuis. Kapot moe! Ik duik lekker op de bank om wie is de Mol te kijken en nog wat te lezen. Daarna ga ik lekker douchen en op tijd naar bed.

Omg jongens, terwijl je zo’n toffe prijs kunt winnen!

Zondag

Ook vandaag gaat de wekker weer vroeg voor het weekend. Ik heb ook best wel wat moeite om uit bed te komen. Vandaag ga ik met de grannies naar Leiden, want in het RMO is de Rick Riordan fandag georganiseerd door Best of YA. Het was een leuk en divers evenement en iedereen was zó gezellig. Wij begonnen met een lezing over Egyptische mythologie (nice) en daarna kregen we een demonstratie in zwaard vechten zoals bij de Vikingen werd gedaan (heel nice). Ik heb later op de dag nog een workshop zwaardvechten gedaan (zo’n schild is zwaar, joh) en ik vond het echt heel erg tof. Later ging ik thuis op de site kijken en toen kwam ik erachter dat ik het hier letterlijk in de wijk zou kunnen leren. Nice. Wellicht dat ik dat gewoon ga doen. Lijkt me vet en een toffe sport.

Ik hou van Egyptische mythologie.

En van tekenen.

In actie! Thanks voor het filmpje Best of YA.

Dit was vlak voor de bingo. Raad eens welke nerdygeekybingoboy er met een prijs naar huis ging?

Nieuwe boeken

Op woensdag koop ik als beloning voor mezelf het nieuwste boek van Amanda Stevens: De ontwaakten. Ik moet deel vier nog een keer scoren, maar deel 5 en 6 heb ik nu tenminste al. Die dag kreeg ik ook een pakketje van Urban binnen met mijn gewonnen goodiesbag. EN WOW er zat zo veel in! Een mok, een bookplate, een Game of Thrones notitieboekje én een boek. De beer en de nachtegaal. Toevallig een boek dat meerderen van jullie mij al hadden aangeraden. Nice!

Op donderdag kwam er weer post. Dit was echt een verrassing, want ik ontving Koningsval van Victoria Aveyard. Komt goed uit, want deel 1 en 2 heb ik al gelezen.

Op zaterdag kom ik thuis en dan blijkt er een pakketje voor mij te zijn met daarin: Hazelwoud. Wow, dit boek is zo mooi geworden!

Gelezen

Op maandag lees ik Naondel uit, een prachtig dik boek. Daarna duik ik in de magische wereld van Going Viral.

Vrijdagochtend – voor ik aan het werk ga – lees ik Geekerella uit, nadat ik er donderdagmiddag in was begonnen. Op donderdag rond ik trouwens ook mijn luisterboek van The Rose Society af. Het volgende luisterboek: Zenith!

Op zaterdag lees ik Woordnerd en op zondag begin ik in de laatste Magnus Chase, welke ik niet meteen uit krijg.

In ieder geval vijf boeken uit!

Blogposts

 

Divider

Liefs, Emmy

Volg Zon en Maan: Bloglovin' / Facebook / Goodreads / Instagram / Twitter

Tags:

Divider

6 responses to “Dagboek: ik ging zwaardvechten en langs op een school

  1. Hihi leuk he zwaardvechten? Wie gaf de cursus zwaardvechten? Was dat een groep die Bataille heette? Of Zwaard en Steen? Ik heb ook een tijdje bij een groep gezeten en zwaarden en schilden zijn zwaar!

    Gefeliciteerd met je contract!

  2. Met Joost zijn blognaam kan je echt eindeloos blijven variëren. 🙂 Een beetje laat – ik heb hem bijna ingehaald mijn achterstand – maar … Proficiat met je vaste contract! Niet moeilijk dat je op die brief zat te wachten.

Geef een reactie