Magic Bites (Kate Daniels #1) – Ilona Andrews

Geplaatst op 26 januari 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 6 Comments

Magic Bites (Kate Daniels #1) – Ilona AndrewsMagic Bites door Ilona Andrews
Ook door deze auteur: Op de grens
Serie: Kate Daniels #1
Andere boeken in deze serie: Magic Burns
Uitgever: Ace | April 2007
Genres: Fantasy, Urban Fantasy
Aantal pagina's: 260
ISBN: 9780441014897
Uitgave: Paperback, Luisterboek
Goodreads
four-stars

Atlanta would be a nice place to live, if it weren’t for the magic…

When the magic is up, rogue mages cast their spells and monsters appear, while guns refuse to fire and cars fail to start. But then technology returns, and the magic recedes as unpredictably as it arose, leaving all kinds of paranormal problems in its wake.

Kate Daniels is a down-on-her-luck mercenary who makes her living cleaning up these magical problems. But when Kate’s guardian is murdered, her quest for justice draws her into a power struggle between two strong factions within Atlanta’s magic circles.

The Masters of the Dead, necromancers who can control vampires, and the Pack, a paramilitary clan of shapechangers, blame each other for a series of bizarre killings—and the death of Kate’s guardian may be part of the same mystery. Pressured by both sides to find the killer, Kate realizes she’s way out of her league—but she wouldn’t have it any other way…

Ik ben dol op urban fantasy en kon mijn geluk dan ook niet op toen wij in Nederland daar meer kennis mee mochten maken door Urban, een imprint van De Fontein. Helaas sloeg het hier niet zo aan als gehoopt en zag ik wederom hoe een van mijn favo genres verdween. Als tiener las ik immers als heel graag de boeken van Kim Harrison en die stopten ook plots. Anyway, Magic Bites van Ilona Andrews was me al een aantal keer aangeraden en toen ze bij de bibliotheek bij de uitverkoop lagen, besloot ik ze meteen te kopen. Uiteindelijk heb ik het eerste deel geluisterd via Storytel.

Als de magie in golven komt, dan worden de monsters wakker en maken ze er een puinhoop van. Katie Daniels is 25 en in te huren om deze puinzooi op te ruimen. Maar als er iemand sterft die haar dierbaar is, stort ze zich volledig op de zaak. Het gevolg is dat ze zichzelf en anderen in gevaar brengt. Niet alleen zij is namelijk op zoek naar de moordenaar.

Ilona Andrews (een schrijversduo van man en vrouw) heeft met Magic Bites een heerlijk tijdloos urban fantasyboek neergezet met een kick-ass chick met een grote mond en een klein hartje. Zij was precies zoals je zo’n heldin van in de twintig verwacht; stoer, een grote bek, een focus op haar monsterjaag bestaan en dan toch wel eens een man op haar pad. Katie voldeed daar precies aan en hoewel het dus niet de meest originele invulling van een hoofdpersoon is, is het er wel een waar ikzelf enorm van kan genieten. Kate voelde als een stoerdere kant van mezelf en haar verhaal beleven was alsof ik zelf een monster durfde te doden.

Toch was Kate niet té hardcore kick-ass. Zij had haar zwakke momenten en voldoende verstand om soms te beseffen dat ze hulp nodig had of zich even gedeisd moest houden. Ze maakte fouten en bleef koste wat kost nadenken. Alhoewel.. Als je het lef hebt om ‘here kitty kitty’ te roepen naar een machtige weerleeuw en hem in een restaurant te trakteren op een kom met melk, dan heb je of heel veel lef of je bent je leven moe. Ach, het was in ieder geval grappig.

De wereld waarin Kate leeft lijkt in de nabije toekomst af te spelen, de wereld is overstroomd door magie, waardoor de normale mens beschermd moet worden tegen allerlei duistere figuren. Ook deze setting is niet perse nieuw, maar wederom iets waar ik enorm van houdt. Het speelt wederom met het idee dat er heel vroeger magie was, maar dat het verdween en nu weer terug is. Hierdoor blijft de wereld herkenbaar, maar zijn er wel allerlei magische dingen mogelijk. En dat, lieve lezers, is natuurlijk dé droom.

Wat ik wel erg uniek vond aan deze setting is dat de magie in golven komt. Als er magie aanwezig is, dan doet technologie het niet. Is er geen magie, dan kun je je telefoon gebruiken. Dat soort dingen gaven het boek meteen een toffe vibe mee, en beperkte de personages soms in hun mogelijkheden.

Magic Bites is een van mijn nieuwe favoriete series.

Iedereen had gelijk: Magic Bites is helemaal mijn ding! Ik heb genoten van de spanning, de personages, de humor, de gevatheid, de gruwelijkheden en de fantastische setting. Ik kijk er nu al enorm naar uit om het tweede deel te lezen. Gelukkig heb ik al een aantal delen kunnen scoren!

four-stars

Tags: , , , , ,

Divider

6 responses to “Magic Bites (Kate Daniels #1) – Ilona Andrews

  1. Jammer dat Urban Fantasy niet zo aan sloeg in Nederland. Zelf houd ik ook enorm van het genre, maar lees het erg weinig omdat ik het zelf niet zo fijn vind dat boeken in dit genre vaak deel uitmaken van een eindeloze reeks. Ik heb liever standalones of hoogstens een trilogie. Ik wil me liever niet al de komende zeven jaar vastleggen aan een serie. Ik heb een beetje boeken-bindingsangst denk ik ?

  2. Ik vind het nog steeds zo jammer dat Urban Fantasy niet leek aan te slagen in België en Nederland terwijl het een van mijn favoriete genres is. Ergens snap ik wel wat Joany hierboven vermeld maar als een serie me echt ligt kan ik ontzettend uitkijken naar de vervolgdelen. Zo vind ik het momenteel een geruststelling dat ik nog enkele Kate Daniels-boeken te goed heb. Al helemaal omdat ik ze steeds beter vind worden. Die Here Kitty Kitty vond ik echt zo geweldig. Daar was ik toen echt mee aan het lachen.

  3. Mariam

    Dit boek klinkt heerlijk! Heb je misschien nog andere urban fantasy boeken die ik echt moet lezen? Ik ben echt benieuwd!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.