Magic Burns (Kate Daniels #2) – Ilona Andrews

Geplaatst op 14 maart 2018 door Emmy in Boeken, Recensie / 1 Comment

Magic Burns (Kate Daniels #2) – Ilona AndrewsMagic Burns door Ilona Andrews
Ook door deze auteur: Op de grens
Serie: Kate Daniels #2
Andere boeken in deze serie: Magic Bites
| April 2008
Genres: Fantasy, Urban Fantasy
Aantal pagina's: 260
ISBN: 9780441015832
Uitgave: Paperback, Luisterboek
Goodreads
four-stars

Down in Atlanta, tempers – and temperatures – are about to flare…

As a mercenary who cleans up after magic gone wrong, Kate Daniels has seen her share of occupational hazards. Normally, waves of paranormal energy ebb and flow across Atlanta like a tide. But once every seven years, a flare comes, a time when magic runs rampant. Now Kate’s going to have to deal with problems on a much bigger scale: a divine one.

When Kate sets out to retrieve a set of stolen maps for the Pack, Atlanta’s paramilitary clan of shapeshifters, she quickly realizes much more at stake. During a flare, gods and goddesses can manifest – and battle for power. The stolen maps are only the opening gambit in an epic tug-of-war between two gods hoping for rebirth. And if Kate can’t stop the cataclysmic showdown, the city may not survive…

Ik vond het eerste boek van de Kate Daniels serie zo leuk om te beluisteren, dat ik besloot om meteen door te gaan met het tweede deel, Magic Burns. Ondanks dat deze serie van schrijversduo Ilona Andrews al behoorlijk veel boeken kent, wilde ik er toch graag aan beginnen. Het werd me namelijk erg vaak aangeraden, omdat urban fantasy een van mijn favoriete genres is. Het eerste deel beviel goed, dus het was niet zo vreemd dat ik snel wilde doorlezen.

Kate Daniels is een huursoldaat voor de orde. Na de heftige gebeurtenissen van het eerste deel lijkt alles wat rustiger te zijn. Maar er komt een flare aan, waarbij de magie op een hoogtepunt komt. En gedurende dat moment kunnen goden en godinnen manifesteren. Een nieuw gevaar ligt op de loer en Kate heeft de hulp van oude en nieuwe gezichten nodig om Atlanta te redden.

We kunnen er kort of lang over lullen; ik hou gewoon ontzettend van urban fantasy en daarom was Magic Burns ook weer een feestje om te lezen. Allereerst vind ik Kate echt een heel fijn personage. Ze is stoer, weet zichzelf te redden maar heeft ook een bepaalde kwetsbaarheid over zich heen hangen. Ze maakt fouten en is zich daar bewust van. Je hebt namelijk wel eens van die personages die alles fout lijken te doen maar nog steeds eigenlijk alles toevallig goed doen; bij Kate gaat fout gewoon fout en ze zal daarna haar rommel moeten opruimen.

Maar ook de bijpersonages zijn om te smullen. De relaties die Kate ontwikkeld zijn heel sterk en ook heel goed gefundeerd. Ze heeft echt redenen om iemand oke te vinden (of juist niet). Ze kiest de juiste mensen uit om mee op pad te gaan en dit zorgt voor een fijne dynamiek in het boek. Denk aan Derek, denk aan Ghastek (die dude bestuurd vampiers, hoe vet), denk aan Julie, Andrea, Curren. Love it. Allemaal. Ik zie mezelf er zo in rondlopen. Ilona Andrews zorgt namelijk voor een erg smeuïge magische laag over onze wereld die erg tot de verbeelding spreek maar ook gewoon logisch is. Gedurende het boek wordt er van alles uitgelegd; hoe de magie terug is gekomen, waarom het de ene keer wel werkt en dan weer niet… Hoe ondoden zijn bestaan, welke verschillende soorten er bestaan, hoe shapeshifters verschillen van mensen. EN IK VOND HET ALLEMAAL MACHTIG PRACHTIG.

Magic Burns loopt ook echt als een trein; je wordt meteen in de actie gegooid en Kate neemt maar weinig momenten rust. En als je denkt even adem te kunnen halen, dan komt er wel weer iemand herrie schoppen. Hier moet je van houden natuurlijk, want soms is er wel een hoog dramagehalte, maar die drama gaat niet over liefde. En daar ben ik heel erg blij mee. Dat betekent niet dat romantiek geen enkele rol speelt, in tegendeel. Maar romantiek is niet de hoofddraad. Kate heeft het daar ook veel te druk voor, al verlangt ze af en toe echt wel naar een man in haar bed. En dat past enorm goed bij Kate en haar werk en de setting.

Door Magic Burns te luisteren wist ik het zeker; dit is mijn nieuwe verslaving/guilty pleasure.

Heksen, goden, vampiers, shapeshifters, het komt allemaal langs in Magic Burns en daar geniet ik echt met volle teugen van. Het liefst was ik meteen doorgegaan met het luisteren van het derde deel, maar ik besloot toch eerst wat anders te luisteren voor de afwisseling. Ik had meteen spijt. De Kate Daniels serie is echt een must voor liefhebbers van urban fantasy. Het is perfect geschikt voor lezers die even klaar zijn met young adult, wel dol zijn of fantasy, maar geen hele nieuwe wereld willen leren kennen.

 

four-stars

Tags: , , , ,

Divider

One response to “Magic Burns (Kate Daniels #2) – Ilona Andrews

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.